Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Hogy készül a kagyló leves?

Gasztronómia (étel, ital)Receptek
A kérdést írta: gyurika112 ( 2011.04.22. 06:43 )
Válaszok száma: 4
Címkék: kagyló, készül, leves, hogy,
Válaszok Új válasz
zsugabubuspaci 2011.04.23. 13:33 (#4)

Rengeteg receptet lehetne írni,most egy egyszerűt írok.


Kagylóleves:

Hozzávalók:

1kg feketekagyló
fél kaliforniai paprika
3 dl tejszín
1 ek paradicsompüré
1 sárgarépa
1 kis fej lilahagyma
3dkg vaj
4 cl brandy
2 babérlevél
1 citrom




Elkészítés:

A kagylót sós vízben három perc alatt összefőzzük a babérlevelekkel, majd leszűrjük, a levét félretesszük. Ha kicsit kihűltek a kagylók, eltávolítjuk a héjukat. A répát, a lilahagymát, és a paprikát felkockázzuk, és vajon megpirítjuk, közepes lángon, nagyjából tíz perc alatt. A paradicsompürét hozzáadva tovább pirítjuk, majd a brandy és a tejszín következik. Ha jól elkevertük, felöntjük egy liter kagylólével. Babérlevéllel, sóval és friss citrom levével ízesítjük, és húsz perc alatt készre főzzük. Ekkor adjuk hozzá a kagylókat, és ha forrásban maradt, vagy újra felforrt, azonnal le is húzzuk a tűzről, és tálaljuk.




Jó étvágyat kívánok!
gergelyferi 2011.04.22. 09:19 (#3)
Hozzávalók 4 főre

30 db fekete kagyló
4 sárgarépa
2 fehérrépa
2 gerezd fokhagyma
1 ek finomliszt
2 dl tejszín
3,4 dl fehérbor
6 dl víz
őrölt bors

3-4 ág kakukkfű
1-2 ek citromlé vagy ecet
1 csomag petrezselyemlevél

Elkészítés :

1. A kagylókat megtisztítjuk. A répát vékony csíkokra vágjuk. A fokhagymát vékonyan felszeleteljük.
2. A vizet, a fehérbort és a kakukkfüvet egy lábasba tesszük. Beledojuk a felszeletelt fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Felforraljuk, beletesszük a kagylót és lefedve 10 perc alatt megfőzzük.
3. A kagylókat kivesszük a vízből. Helyére a répa kerül. Kb. 10-15 perc alatt roppanósra főzzük.
4. A tejszínt elkeverjük a liszttel és ezzel behabarjuk a levest. Egy kis citromlével, vagy ecettel savanyíthatjuk.
5. A kagylókat visszatesszük, az apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk és melegen tálaljuk. (A kagylókat ki is lehet szedni a héjukból, ha valaki nem szeretné így tálalni.)

Nálunk ez inkább az egy különlegesebb hétköznapi leves kategóriába esik, ünnepre nem készítenénk.....
dnemethk 2011.04.22. 08:24 (#2)
Kagylója és levese válogatja.
tothd 2011.04.22. 08:18 (#1)
Úgy mint anno a kőleves!
Facebook komment
További címkék
egyszerűt írok, levét félretesszük, paprikát felkockázzuk, paradicsompürét hozzáadva, rengeteg, receptet, lehetne, egyszerűt, fokhagyma megszórjuk héjukat, behabarjuk lehet vízben, vágjuk megpirítjuk következik, felszeleteljük liter, petrezselyemmel vajon, inkább megpirítjuk, sózzuk inkább, készítenénk kihűltek, paradicsompüré nálunk,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2024 TVN.HU Kft.