Válaszadók toplistája |
|
1. |
hatibacsi |
20036 |
2. |
decotext |
17332 |
3. |
geptop |
16374 |
4. |
donaldduck |
15550 |
5. |
hatarvadasz |
13569 |
6. |
xenos |
9874 |
7. |
feerko |
9543 |
8. |
ibicimama |
9280 |
9. |
piktorka2 |
9131 |
10. |
foxworkinspace |
8624 |
|
|
|
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek? |
|
1. |
ibicimama |
1056 |
2. |
xenos |
1031 |
3. |
dnemethk |
845 |
4. |
hatarvadasz |
810 |
5. |
donaldduck |
744 |
6. |
pola62 |
730 |
7. |
geptop |
665 |
8. |
hatibacsi |
630 |
9. |
sunchat |
489 |
10. |
gergelyferi |
459 |
|
|
|
Helyesnek talált válaszok aránya |
|
|
|
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is! |
|
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége? Tegye fel a kérdését!
Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.
Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.
Letöltés
|
|
|
|
|
|
|
Csak belépés után tud válaszokat írni! Kérjük lépjen be!
Belépés
|
Vagy facebook hozzáféréssel is írhat!
Facebook Komment
|
|
zsugabubuspaci |
2011.04.23. 13:33 (#4) |
|
|
Rengeteg receptet lehetne írni,most egy egyszerűt írok.
Kagylóleves:
Hozzávalók:
1kg feketekagyló
fél kaliforniai paprika
3 dl tejszín
1 ek paradicsompüré
1 sárgarépa
1 kis fej lilahagyma
3dkg vaj
4 cl brandy
2 babérlevél
1 citrom
só
Elkészítés:
A kagylót sós vízben három perc alatt összefőzzük a babérlevelekkel, majd leszűrjük, a levét félretesszük. Ha kicsit kihűltek a kagylók, eltávolítjuk a héjukat. A répát, a lilahagymát, és a paprikát felkockázzuk, és vajon megpirítjuk, közepes lángon, nagyjából tíz perc alatt. A paradicsompürét hozzáadva tovább pirítjuk, majd a brandy és a tejszín következik. Ha jól elkevertük, felöntjük egy liter kagylólével. Babérlevéllel, sóval és friss citrom levével ízesítjük, és húsz perc alatt készre főzzük. Ekkor adjuk hozzá a kagylókat, és ha forrásban maradt, vagy újra felforrt, azonnal le is húzzuk a tűzről, és tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok! |
|
gergelyferi |
2011.04.22. 09:19 (#3) |
|
|
Hozzávalók 4 főre
30 db fekete kagyló
4 sárgarépa
2 fehérrépa
2 gerezd fokhagyma
1 ek finomliszt
2 dl tejszín
3,4 dl fehérbor
6 dl víz
őrölt bors
só
3-4 ág kakukkfű
1-2 ek citromlé vagy ecet
1 csomag petrezselyemlevél
Elkészítés :
1. A kagylókat megtisztítjuk. A répát vékony csíkokra vágjuk. A fokhagymát vékonyan felszeleteljük.
2. A vizet, a fehérbort és a kakukkfüvet egy lábasba tesszük. Beledojuk a felszeletelt fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Felforraljuk, beletesszük a kagylót és lefedve 10 perc alatt megfőzzük.
3. A kagylókat kivesszük a vízből. Helyére a répa kerül. Kb. 10-15 perc alatt roppanósra főzzük.
4. A tejszínt elkeverjük a liszttel és ezzel behabarjuk a levest. Egy kis citromlével, vagy ecettel savanyíthatjuk.
5. A kagylókat visszatesszük, az apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk és melegen tálaljuk. (A kagylókat ki is lehet szedni a héjukból, ha valaki nem szeretné így tálalni.)
Nálunk ez inkább az egy különlegesebb hétköznapi leves kategóriába esik, ünnepre nem készítenénk.....
|
|
|
dnemethk |
2011.04.22. 08:24 (#2) |
|
|
Kagylója és levese válogatja. |
|
tothd |
2011.04.22. 08:18 (#1) |
|
|
Úgy mint anno a kőleves! |
|
|
|
|
egyszerűt írok, levét félretesszük, paprikát felkockázzuk, paradicsompürét hozzáadva, rengeteg, receptet, lehetne, egyszerűt, fokhagyma megszórjuk héjukat, behabarjuk lehet vízben, vágjuk megpirítjuk következik, felszeleteljük liter, petrezselyemmel vajon, inkább megpirítjuk, sózzuk inkább, készítenénk kihűltek, paradicsompüré nálunk,
|
|
|
|