Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Hogyan lehet megkülönböztetni a gyorspácolt sonkát az igazitól?
Mi van ha a hentes átver
Gasztronómia (étel, ital)Ünnepi menük
A kérdést írta: biga26 ( 2016.03.23. 21:49 )
Válaszok száma: 8
Címkék: megkülönböztetni, gyorspácolt, igazitól, sonkát, hentes, átver,
Válaszok Új válasz
colonel 2016.03.24. 16:31 (#8)
Az egészben az a jó, higy már három hete ettem húsvéti sonkát. Akkor voltam otthon, és megint haza tartok. Ha ez igy megy tovább elhízok😊
bubua53 2016.03.24. 10:25 (#7)
Bemész a boltba, és kérsz füstölt - nem húsvéti - sonkát, bár ilyenkor pont nem nagyon szokott lenni, mert mindenki a húsvétit keresi. Na, ez nincs becsomagolva, a maga valóságában láthatod.
colonel 2016.03.24. 06:04 (#6)
Szerintem ne válogass mert sonka nélkül maradsz az unnepre😊
hatibacsi 2016.03.24. 04:46 (#5)
Nem ver át, de a hagyományos sonkát nem kapsz a hentesnél. Senki sem fogja neked több hétig sóban tartani a húst, és senki nem fogja lassan füstölni a sonkát.

Ez a hűtős kérdés, amit Lilagondolatok feszeget, meg volt oldva tökéletesen. A legfontosabb tétel a kostoló. ma ez egy udvariassági szokás, régen nem az volt. A sógorság , komaság egyik legerősebb pillére volt. A kostoló friss húst jelentet az egy asztalnál elférőknek.

Pár napig a kútba leengedett hús jelentett megoldást. Aztán a zsíros bödön sem ok nélkül került újra és újra felolvasztásra. A benne lévő hús a kiszedettek miatt meg ne romoljék.

A másik jelentős tartósítás a sonka és társai. Mindenféle husiból került a füstre.

Végül, de nem utolsóssorban a közösségi jégvermek biztosítottak egy kis lehetőséget a fagyasztásra, de talán ezt vették a legkevésbé igénybe.

Visszatérve a sonkára. Ne a hentesnél keresd! Mert az egyik sem az, aminek hiszed.
foxworkinspace 2016.03.23. 22:39 (#4)
A #2-esbe rosszul írtam, ezért helyesbítek!: A 'CSALFA'-sonka állaga a lazább!
Minden egyéb rendben volt...
Sorry!
foxworkinspace 2016.03.23. 22:35 (#3)
Ahol egy rakat kötözött sonkát találsz az eladótérben, meg agyon-vissza lámpázott húspulttal kápráztatják el a szemedet, ne számíts extra-minőségre!...
foxworkinspace 2016.03.23. 22:30 (#2)
Ha a sonka címkéjén 2-nél több, úgynevezett 'E'-összetevő (tartósító, és/v. 'felturbózó') szer van feltüntetve, elkezdhetsz gyanakodni!...
Ezen túlmenően, a hagyományos módon (sózással, és nem gyorspácolással) készült sonka-termékek állaga jóval lazább, mint a valódi sonkáké. Ha a felvágatlan terméket megnyomkodod, és nagyon könnyen 'enged', akkor tuti, hogy tréfli, vagyis nem kóser!... (És itt most a 'kóser' kifejezést szabadabban, tehát nem feltétlenül a zsidó-konyhavezetés szerinti értelemben használtam, mert a zsidó-konyha előírása szerinti sonkakészítés 'rítusa' az megint más téma...)
A túl világos-vörös, vagy világos-rózsaszín beltartalmú 'sonka' sem igazi!...
(Nem véletlen hogy a spanyol jamón serrano, meg jamón iberico sonkák a legdrágábbak a világon! Van, hogy 1 évnél is hosszab eltarthatóságot garantálnak rájuk!)
lilagondolatok 2016.03.23. 22:18 (#1)
A gyorspácolt nyers sonka konyhasót és nitritet tartalmazó páclével (max. 25%) beinjektált hús, ami több napig fedőpácban érlelődik, majd hideg vagy meleg füsttel több napon, több órán keresztül füstölik. Egy hónapig eltartható.

A magyar sonka régi tradíciókra épül. Ezek a gondos sózás, pácolás és persze a füstölés. A sertés combjának és lapockájának ilyen módon történő tartósítása a magyar parasztság évszázados gyökerekre épülő tradíciója.
A parasztsonka egyik legnagyobb erénye az eltarthatósága - hiszen hajdanán nem álltak rendelkezésre a napjainkban megszokott hűtési lehetőségek. A melegek beálltáig a padláson, majd azt követően a hűvös kamrában tartották a sonkát.
Facebook komment
További címkék
húsvétit keresi, maga valóságában, hagyományos sonkát, hűtős kérdés, egészben, három, ettem, húsvéti, kötözött termékek összetevő, lilagondolatok közösségi rendben, spanyol melegek állaga, szemedet vették, boltba füstölik, talán valóságában, rájuk melegek, lilagondolatok napig, feszeget gyorspácolt,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2024 TVN.HU Kft.