Válaszadók toplistája |
|
1. |
hatibacsi |
20036 |
2. |
decotext |
17332 |
3. |
geptop |
16374 |
4. |
donaldduck |
15550 |
5. |
hatarvadasz |
13569 |
6. |
xenos |
9874 |
7. |
feerko |
9543 |
8. |
ibicimama |
9280 |
9. |
piktorka2 |
9131 |
10. |
foxworkinspace |
8624 |
|
|
|
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek? |
|
1. |
ibicimama |
1056 |
2. |
xenos |
1031 |
3. |
dnemethk |
845 |
4. |
hatarvadasz |
810 |
5. |
donaldduck |
744 |
6. |
pola62 |
730 |
7. |
geptop |
665 |
8. |
hatibacsi |
630 |
9. |
sunchat |
489 |
10. |
gergelyferi |
459 |
|
|
|
Helyesnek talált válaszok aránya |
|
|
|
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is! |
|
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége? Tegye fel a kérdését!
Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.
Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.
Letöltés
|
|
|
|
|
|
Szoktatok sárgatúrót készíteni, és ha igen akkor hogyan? |
Nemsokára itt a húsvét és ilyenkor minálunk kihagyhatatlan étel a húsvéti terítékben a sárgatúró. Tudom az országban nem sok helyen ismerik és még kevesebb helyen főzik is meg ezt a csemegét. Arra vagyok kíváncsi, hogy mennyire terjedt el az országban ez az étel.
Gasztronómia (étel, ital) – Ünnepi menük
|
A kérdést írta: tailor ( 2016.03.20. 15:39 )
|
Válaszok száma: 7
|
|
Címkék: sárgatúrót, szoktatok, készíteni, hogyan, kihagyhatatlan, terítékben, nemsokára, sárgatúró, országban, mennyire,
|
|
|
|
Csak belépés után tud válaszokat írni! Kérjük lépjen be!
Belépés
|
Vagy facebook hozzáféréssel is írhat!
Facebook Komment
|
|
fboka |
2016.03.23. 10:02 (#7) |
|
|
A kenyér helyett húsvétkor mi is(Fejér megye) sós kalácsot fogyasztunk a hidegtálhoz.
De nálunk Húsvét vasárnap reggel villásreggeli van. A sonka és tojás mellé sült kolbász, spenót felfújt, meleg töltött tojás, bundás virsli is van többféle salátával.Utána többféle sütemény és tojáslikőrös torta. Töltött tojás helyett tavaly baconnal kibélelt muffin sütőben, tükörtojást készítettem. Nagyon mutatós és finom volt.Lehet hogy az idén is ezt készítem.
14-en leszünk. A családom, kiegészítve a két keresztlányommal és azok családjaival.
Délután kettőig szoktunk eszegetni. Közen játszunk a gyerekekkel. Ezen a napon nincs is nálunk ebéd! Sokszor még vacsorát sem kívánunk, úgy eltelít bennünket az "elnyújtott reggeli" |
|
tailor |
2016.03.23. 08:59 (#6) |
|
|
Kedves Fboka ez egy tájjelegű étel. Az országban csak Szabolcs és Hajdú megyében szokták elkészíteni a sárgatúrót, mert ezen a környéken hagyomány, de ott se mindenki készíti el. Az ország más részén csak ott ismerik, ahol olyan szabolcsi él akiknél hagyomány volt elkészíteni ezt az ételt.
Kedves Bubua53. Én el sem tudnám képzelni a Húsvétot sárgatúró nélkül. Ráadásul kenyér helyett ilyenkor nagy fonott kalácsot fogyasztunk a hidegtálhoz, mert mi gyermekkorunktól így szoktuk meg.
Kedves Lilagondolatok, igaz neked adtam az ujjacskát, de ezek a receptek se teljesek, mert egy igen fontos összetevő hiányzik belőle, a fahéj.
Amúgy a következő képen kell megcsinálni a túrót:
1 liter házi tej (lehetőleg friss és forralatlan)
12 db tojás (ez a maximum 1 l tejhez)
só
4 evőkanál cukor (ízlés szerint lehet édesebb is)
1 csomag vanília
fahéj darabos
Ízesíteni lehet még mazsolával és citrom reszelt héjával.
A következő képen kell eljárni:
A 12 db tojást feltörjük és jól összekeverjük. A tejet odatesszük melegedni, belerakjuk a sót a cukrot a vaníliát és a fahéjat, a citrom reszelt héját és a mazsolát is ilyenkor kell belerakni. Amikor már langyos a tej, akkor hozzáadjuk a tojást. Lassan kevergetjük, főleg az edény alját, hogy le ne kapja. Amikor a túró elválik a savótól, akkor egy gézdarabon átszűrjük és kiakasztjuk lecsepegni lehetőleg hűvös helyen.
Sokan azért nem raknak bele fahéjat, mert az őrölt fahéj az megbarnítja a túrót, a darabos fahéj meg benne marad és nem mutat szépen. Ezért én azt szoktam csinálni, hogy amikor már kezd túrósodni a tej, akkor egy szűrővel kiszedem belőle a fahéjat.
Amúgy azért szoktam jól összekeverni a tojásokat, mert a fehérje amúgy is előbb csapódik ki, mint a sárgája.
|
|
fboka |
2016.03.21. 16:11 (#5) |
|
|
Én nem ismerem. Nem ettem még.
Felénk nem szokták készíteni. |
|
kicsoda57 |
2016.03.20. 20:54 (#4) |
|
|
meg is fogom csinálni a jövő héten én is,
nagyon jó |
|
bubua53 |
2016.03.20. 18:21 (#3) |
|
|
Látni láttam, kóstoltam is, nem is egyét, de inkább nem minősíteném.
Mifelénk nem szokás, "bevándorlóktól" kaptam ajándékba is, odaadtam valakinek.
Na, látom már, miért nem jó, cukor minek bele? EZ se nem édes, se nem sós. Ki lehet űzni a világból az édes savanyúval, a nem sós sóssal, a nem édes édes sütivel, meg az ilyen ízetlen, mivel se a cukor, se a só nem elég bele - persze nem egyszerre gondoltam, hanem vagy ilyen, vagy olyan - izékkel. |
|
lilagondolatok |
2016.03.20. 17:34 (#2) |
|
|
Bárki kimásolhatja ennél több fajtáját is. Sajnos a felesleges részeket nem töröltem! |
|
lilagondolatok |
2016.03.20. 17:32 (#1) |
|
|
Húsvéti sárga túró
Hozzávalók
Hozzávalók:
2 liter tej
20 db tojás
10 evőkanál cukor
5 dkg mazsola (elhagygható)
1-2 csomag vaníliás cukor
1/2 citrom reszelt héja
1 csipet só
1 gézdarab vagy konyharuha
60 perc bonyolult átlagos
Hozzávalók
Hozzávalók:
2 liter tej
20 db tojás
10 evőkanál cukor
5 dkg mazsola (elhagygható)
1-2 csomag vaníliás cukor
1/2 citrom reszelt héja
1 csipet só
1 gézdarab vagy konyharuha
Elkészítés
Elkészítés: A tejet felteszem melegedni egy csipet sóval, a cukorral, a mazsolával, a reszelt citromhéjjal és a vaníliás cukorral. A tojásokat egyenként felütöm egy tálba, és éppen csak annyira keverem össze,
hogy a sárgájuk kifakadjon, majd hozzáöntöm a tejhez, és nagyon lassú tűzön, óvatosan kevergetve, hogy szép mozaikos legyen, addig főzöm, amíg a tejsavó kicsapódik a tetején. Ekkor beleszedem egy szűrőbe fektetett gézdarabba, és pár órára, hűvös helyre akasztva kicsepegtetem belőle a tejsavót. Miután lecsepegett, hűtőbe teszem tálalásig. Tálaláskor szeletekre vágva kerül a főtt sonka, kolbász és a kalács mellé.
http://www.mindmegette.hu/...170156. jpg
|
|
|
|
|
|
kenyér helyett, napon nincs, tájjelegű étel, országban csak, kenyér, helyett, húsvétkor, fejér, sóssal tálalásig sóval, izékkel finom képen, családjaival edény lehetőleg, lecsepegni édesebb, szépen mutatós, ajándékba reggel, vágva maximum, csapódik ételt, benne előbb,
|
|
|
|