Válaszadók toplistája |
|
1. |
hatibacsi |
20036 |
2. |
decotext |
17332 |
3. |
geptop |
16374 |
4. |
donaldduck |
15550 |
5. |
hatarvadasz |
13569 |
6. |
xenos |
9874 |
7. |
feerko |
9543 |
8. |
ibicimama |
9280 |
9. |
piktorka2 |
9131 |
10. |
foxworkinspace |
8624 |
|
|
|
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek? |
|
1. |
ibicimama |
1056 |
2. |
xenos |
1031 |
3. |
dnemethk |
845 |
4. |
hatarvadasz |
810 |
5. |
donaldduck |
744 |
6. |
pola62 |
730 |
7. |
geptop |
665 |
8. |
hatibacsi |
630 |
9. |
sunchat |
489 |
10. |
gergelyferi |
459 |
|
|
|
Helyesnek talált válaszok aránya |
|
|
|
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is! |
|
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége? Tegye fel a kérdését!
Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.
Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.
Letöltés
|
|
|
|
|
|
|
Csak belépés után tud válaszokat írni! Kérjük lépjen be!
Belépés
|
Vagy facebook hozzáféréssel is írhat!
Facebook Komment
|
|
piktorka2 |
2015.01.01. 20:09 (#30) |
|
|
A Recept meg a # 3 válaszban. |
|
piktorka2 |
2015.01.01. 17:56 (#29) |
|
|
Ja és majonézes Zöldborsó volt mellé. #27 |
|
martonf |
2015.01.01. 17:36 (#28) |
|
|
igen már tervezem |
|
bari- |
2014.12.27. 14:42 (#26) |
|
|
Tegnapi ünnepi kaja, rántotta kenyérrel, befőtt, süti. |
|
lenke1964 |
2014.12.26. 21:11 (#25) |
|
|
Persze már a jövő évinél tartok! |
|
bari- |
2014.12.26. 00:43 (#24) |
|
|
Azért azt érdekesnek találom, mikor valaki sok emberre főz, háát.. ahhoz azért kell rendesen lennie edényeknek, tepsiknek miegymás. Ehhez egy óriási konyha is kell. Meg baromi nagy hűtőkapacitás.
Tény, hogy sok olyan ember van, akinek mindez nem gond, lehet csak nekem szokatlan, mert a legtöbb ismerősömnek inkább kisméretű a konyhája, hűtője. |
|
bari- |
2014.12.26. 00:39 (#23) |
|
|
Nálunk semmiféle hagyománya nincs a karácsonyi ételeknek, azt ettük mindig is, amit éppen megkívántunk. Mint egy akármilyen hétköznapon.
Ez nem is feltétlen főtt kaja, ha épp májkrémes kenyeret ennénk, akkor azt eszünk.
Az én szüleimtől mindig is távol állt a nagy sütés-főzés. Én se vagyok egy nagy konyhatündér.
Persze ennek van hátránya is, például nem tudom átérezni a karácsonyi trakta örömeit, hangulatát, mint mikor például valaki büszkén sorolja, hogy milyen étkek vannak mindig az asztalon menetrendszerűen, ha pl. a halászlé vagy a töltött káposzta mondjuk "kötelező" elem.
Meg abból a szempontból is hátrány, hogy gyerekkoromban nem mertem felvállalni az osztálytársaim előtt, hogy mi ilyen fura család vagyunk, így volt, hogy hazudtam az ünnepi ételsorról. Nem mondtam el nekik, hogy pl. máj volt krumplipürével meg zöldségleves, mint egy átlagos napon. Kitaláltam valamit helyette.
A süteményt megvettük mindig a boltban, cukrászdában. Majdnem mindig, amíg az anyai nagymamám élt, ő ellátott minket bejglivel, meg egyéb süteményekkel, bár egyik se volt egy nagy szám, ami az ízét illeti. A boltit mindig finomabbnak találtam/találtuk. Persze értem én, hogy bele lett sütve a szíve, lelke, stb...
Anyukám is azért néha sütött ezt-azt, ő finomabb, krémesebb sütiket csinált, de azért túl sűrűn nem fordult elő.
Mostanában, ha ellátogatok pl. a testvéremékhez, a felesége borzalmas süteményeket készít... Olyan kakaós csigát, ami életében nem látott kakaót. A főztje tűrhető. Az ő anyja viszont ügyes, jól főz. Ha ő készít pl. töltött káposztát, az nagyon finom.
Nem is tudom a tesóm miért nem főz. Gondolom lusta, franc se tudja. Pedig ő nagyszerű kajákat készített annak idején.
Amúgy ilyen bonyolult kajákkal, mint bejgli, töltött káposzta, a szüleim sosem bajlódtak. Ők legalábbis annak ítélték meg. Amíg a nagymamám élt, ő csinált néha töltött káposztát, aztán meg volt, hogy hozattuk, vagy ismerős készítette el, vagy lagzin ettem ilyet, vagy barátoknál vendégségben. De csak nagyon ritkán. Vagy tesóm anyósa készít még.
Idén káposztalevest ettünk, meg halat rizzsel. A hal fagyasztott, panírozott cucc volt.
|
|
decotext |
2014.12.25. 18:58 (#22) |
|
|
Kedves Határvadász!
A rummal kezelt dinnye, legyen az görörg, vagy sárga meglehetösen veszélyes üzem! A gond ezzel az, hogy ez a nyári melegben, jéghidegen fogysztandó, s igy ez nem kis káoszt okozhat a nálam, a központi idegrendszeremben! A gond, hogy nem csak a drasztikus hömérsékletkülönbség, hanem a véremben folyamatosan növekvö alkoholszint olyan hatást szokott nálam kiváltani, hogy rendszerint nagyon gondos elökészületekre van szükség a fogysztás elötti környezettanulmányokhoz! Értsd: otthoni tartózkodás, taxi közelség, kommunikációs kütyü zsebben, helyben -> láhási illetve, hányási lehetöség, Ha mind ezt gondosan megterveztem a dinnye "orvosi kezelése" elött, akkor semmilyen konfliktus nem szokot lenni a mértéktelen fogysztás következménye! |
|
hatarvadasz |
2014.12.25. 14:21 (#21) |
|
|
Á szia decotext!
Nos én a fagylalttal jártam úgy, hogy egy kehelyben háromféle fagylalt a tetején
tejszínhab volt és minden fagyi mellett más rövidital lett odatöltve.
Kiskanállal elnassoltam és vállon vittek vissza a laktanyába mert csont részeg
lettem tőle.
Azóta is imádom a fagyit, a rövid italokat, de mindegyiket a saját térfelén fogyasztom.
A rummal vagy konyakkal beinjekciózott dinnye sem utolsó élvezeti élmény!
További Szép és tartalmas Karácsonyi Ünnepeket Kívánok mindenkinek! |
|
|
|
|
receptjét írtam, ilyen tállal, jövő évinél, óriási konyha, recept, válaszban, majonézes, zöldborsó, amúgy tetején aminek, tartalmas dinnye mostanában, tartózkodás sütött vállon, mellé kötelező, bejgli mikor, pedig konyakkal, megkívántunk ételsorról, odatöltve nincs, hangulatát részeg,
|
|
|
|