Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
1 2 3 ...14 15 16 .21 22 .27 28 29 
Hogyan teszem el a cseresznyét beföttnek?

Gasztronómia (étel, ital)Főzés
2011.08.02. 01:32
Válaszok száma: 1 ( 2011.08.02. 12:46 )
Mi illik hozzá ?
a zellerkrémleveshez vagy más krémlevesekhez a sajtos piritóson kivül milyen betétet ajánlanál?
Gasztronómia (étel, ital)Főzés
2011.07.30. 14:37
Válaszok száma: 4 ( 2011.07.30. 22:50 )
Hogyan kell készíteni a spenótot?

Gasztronómia (étel, ital)Főzés
2011.07.29. 23:33
Válaszok száma: 4 ( 2011.07.30. 10:06 )
Milyen marhahúst lehet gyorsan sütni, rövid idő alatt?
Mit kell vennem, ha pácolni és szeletben szeretném sütni a marhát? És hogyan pácoljam be?
Gasztronómia (étel, ital)Főzés
2011.07.29. 09:49
Válaszok száma: 1 ( 2011.07.29. 19:15 )
Mi a titka az igazán jó házi húslevesnek?

Gasztronómia (étel, ital)Főzés
2011.07.25. 09:31
Válaszok száma: 20 ( 2012.01.19. 18:02 )
Miért nem indít egy főzőversenyt a TVN.HU?
Ha már ennyire nagy az érdeklődés az étel receptek és elkészítése iránt ,akkor miért nem indít egy szabadtéri főző versenyt (bogrács)
a TVN.HU???

Gasztronómia (étel, ital)Főzés
2011.07.25. 07:58
Válaszok száma: 6 ( 2011.07.26. 11:09 )
Ismeri valaki a kaszinótojás receptjét?
Valaki írt egy ezzel kapcsolatos kérdést és ennek kapcsán jutott eszembe, hogy meg kellene tanulnom. Vannak ugyan szakácskönyvek, és internetes receptek, de az nem ugyanaz, mint amikor egy gyakorló háziasszony röviden leírja a trükköket.
vargamarga

Gasztronómia (étel, ital)Főzés
2011.07.25. 06:43
Válaszok száma: 2 ( 2011.07.25. 11:02 )
Mihez illik a francia burgonya köret?

Gasztronómia (étel, ital)Főzés
2011.07.25. 00:09
Válaszok száma: 1 ( 2011.07.25. 10:44 )
Ha így csinálom a bajai halászlevet finom lesz? Ti hogy szoktátok készíteni a bajai halászlevet?
A bajai halászlé receptje

A mennyei halászléhez 5 fő részére szükséged lesz:
3 kg halra, melynek - nézd meg jól - ¾-e ponty legyen
a halhoz kilónként egy szép, nagy fej vöröshagymára
egy púpozott evőkanál édes-nemes őrölt piros paprikára
sóra
4-5 db erős cseresznyepaprikára vagy Erős Pistára
gyufatésztára

Először a hallal törődj. Ha sikerült megtisztítani, tedd félre a halikrát és a tejet, de nehogy megsózd! A halat viszont irdald be, szeleteld fel, és sózd meg ízlésed szerint. Eztán tedd félre egy órát pihenni. A vöröshagyma következik: tisztítsd meg és - könnyek közepette - vágd apró kockákra. Ha ezzel sikeresen előkészültél, és a hal még áll, ideje, hogy pihenj egyet!



Az óra leteltével előveheted a bográcsot. Tedd bele először a halszeleteket, a hagymát, majd öntsd fel vízzel. A víz mennyisége a haltól függ, kilónként 1,1 - 1,2 liter vizet önts rá. A bogrács alá ekkor már begyújthatsz, minél nagyobb tüzet rakj, hadd rotyogjon az illatos hallé! Azért időnként nézz rá, és ha azt látod, hogy elforrta a habját, szórd bele a paprikát. Ekkor már összetéveszthetetlen halászlé illat fog terjengeni a környéken, számíthatsz néhány sűrűn nyeldeső, arra tévedő látogatóra.



Ha már 15-20 perce főzöd a levet, itt az ideje, hogy beletedd a belsőségeket és a csípős cseresznyepaprikát. Ettől lesz igazán pikáns a hallé íze! Lassan megkóstolhatod, s ha úgy érzed még nem tökéletes, ízesítsd bátran. Közben ne felejtsd el a tésztát sem kifőzni egy külön fazékban.



A forrástól számított fél óra elteltével már kész is a műved! A halat külön tálald, a levet lehet a tésztával vagy attól külön is. Bízhatsz a sikerben, a csodás, gőzölgő lének, a mindent átjáró illatnak, a lágy paprikás íznek senki sem fog tudni ellenállni!


Gasztronómia (étel, ital)Főzés
2011.07.19. 20:33
Válaszok száma: 4 ( 2011.07.19. 20:57 )
Lekvárfőzéskor keverhetem a sárgabarackot körtével?

Gasztronómia (étel, ital)Főzés
2011.07.18. 16:41
Válaszok száma: 8 ( 2011.07.21. 18:42 )
1 2 3 ...14 15 16 .21 22 .27 28 29 
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2024 TVN.HU Kft.