Válaszadók toplistája |
|
1. |
hatibacsi |
20036 |
2. |
decotext |
17332 |
3. |
geptop |
16374 |
4. |
donaldduck |
15550 |
5. |
hatarvadasz |
13569 |
6. |
xenos |
9874 |
7. |
feerko |
9543 |
8. |
ibicimama |
9280 |
9. |
piktorka2 |
9131 |
10. |
foxworkinspace |
8624 |
|
|
|
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek? |
|
1. |
ibicimama |
1056 |
2. |
xenos |
1031 |
3. |
dnemethk |
845 |
4. |
hatarvadasz |
810 |
5. |
donaldduck |
744 |
6. |
pola62 |
730 |
7. |
geptop |
665 |
8. |
hatibacsi |
630 |
9. |
sunchat |
489 |
10. |
gergelyferi |
459 |
|
|
|
Helyesnek talált válaszok aránya |
|
|
|
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is! |
|
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége? Tegye fel a kérdését!
Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.
Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.
Letöltés
|
|
|
|
|
|
|
Csak belépés után tud válaszokat írni! Kérjük lépjen be!
Belépés
|
Vagy facebook hozzáféréssel is írhat!
Facebook Komment
|
|
ludwigtoth |
2014.07.26. 21:31 (#4) |
|
|
Szerintem Te a petrezselymes újkrumplira lennél kíváncsi.
Az meg úgy készül, hogy az újkrumpliról késsel lekapargatod a héját,( a kb diónyi nagyságúakról az egészen frissről, amit pár órája szedtél, még sóval is le lehet dörzsölni a héját), utána egy tál vízbe dobod még mosás céljából. Ha az összessel végeztél, akkor egy evőkanál olajat felforrósítasz, és beledobod a kis krumplikat, átkevered az edényben hogy mindegyiket érje a forró zsiradék. Ízlés szerint sózd meg. Utána ráteszed a fedőt, majd olyan 5 perc múlva megnézed. Nem kell nagy láng neki. Ha kell, önts alá egy pici vizet. Majd keverd át, Kóstolt meg, hogy megpárolódtak-e már. Ha már majdnem kész, tegyél rá egy jó evőkanálnyi összevágott petrezselyemzöldet, (a fagyasztott is jó), majd még a zölddel keverd át, és párold készre.
Jó étvágyat... |
|
|
piktorka2 |
2014.07.26. 18:57 (#3) |
|
|
Én ilyen pici egyben lévő krumplikra emlékszem, és az biztos, hogy petrezselymes volt. Olyan pici krumplikat hol lehet beszerezni? |
|
general67 |
2014.07.26. 15:45 (#2) |
|
|
Hozzátevők:
1 kg burgonya
1 nagy fej vöröshagyma
ételízesítő ízlés szerint
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (őrölt)
3 dkg mangalica zsír vagy olaj
1 evőkanál petrezselyem (szárított)
Elkészítés:
A burgonyát megpucoljuk, és egyforma vastag karikákra felszeleteljük -kb. 3 mm vastag legyen.
A hagymát szintén karikára szeleteljük. A zsírt felolvasztjuk egy lábasban, és rátesszük a krumplit, a hagymát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pici ételízesítővel és szárított petrezselyemzölddel.
Felöntjük pici vízzel, és fedő alatt puhára pároljuk. Ne hagyjuk magára, mert a kevés víz miatt odaéghet, ezért sűrűn kevergessük meg óvatosan, hogy ne törjön meg nagyon a burgonya, és a hagyma se főjön szét .
Vöröshagymával is készítheted, illetve ha pikánsabbá akarod tenni, akkor egy pici mézet és mustárt is tehetsz hozzá.Nem nehéz elkészíteni,még egy kezdőnek sem.Annyi ami picit "nehézzé" teszi az elkészítését mindössze, hogy kicsit oda kell rá figyelni főzés közben a víz miatt,hogy ne ragadjon le,mert hamar elfő a víz alatta, de nem jó túl sok vizet önteni rá.
|
|
ibicimama |
2014.07.26. 14:20 (#1) |
|
|
Attól függ ,hogy hagymásan ,vagy petrezselymesen akarod-e elkészíteni?
Hagymásan :4 emberre kb. 70 dkg krumplit meghámozod , és felszeleteled karikára vagy kockákra. 1 fej vöröshagymát ,szintén megtisztítasz ,apróra vágod. Az olajon megdinszteled a hagymát, nem sütöd ,hogy szép világos maradjon. Rádobod a krumplit ,sózod ,picit borsozod, / ha szereted az ételízesítőt, azt is tehetsz rá ,só helyett/ Öntesz alája egy fél deci vizet ,és lassú lángon puhára párolod! Ne hagyd ott ,mert hamar leég. Ha még nem puha ,de elfőtte a vizét ,picit önts alája.
Amennyiben petrezselymesen csinálod, nem kell alája hagyma ,hanem apróra vágott petrezselyemmel ízesíted. Különben az eljárás ugyanaz!
Aki nem akarja őrizni, úgy csinálja, hogy egyben megfőzi a krumplit, a hagymát megdinszteli ,rákarikázza a főtt krumplit és ízesíti.
|
|
|
|
|
petrezselymes újkrumplira, újkrumpliról késsel, egészen frissről, összessel végeztél, szerintem, petrezselymes, újkrumplira, lennél, szeleteljük szintén önteni, emberre dörzsölni petrezselyemzöldet, olajon hozzátevők vágott, dörzsölni pároljuk, szárított ezért, eljárás odaéghet, sózod megdinszteli, kóstolt szerint, emlékszem vastag,
|
|
|
|