Válaszadók toplistája |
|
1. |
hatibacsi |
20036 |
2. |
decotext |
17332 |
3. |
geptop |
16374 |
4. |
donaldduck |
15550 |
5. |
hatarvadasz |
13569 |
6. |
xenos |
9874 |
7. |
feerko |
9543 |
8. |
ibicimama |
9280 |
9. |
piktorka2 |
9131 |
10. |
foxworkinspace |
8624 |
|
|
|
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek? |
|
1. |
ibicimama |
1056 |
2. |
xenos |
1031 |
3. |
dnemethk |
845 |
4. |
hatarvadasz |
810 |
5. |
donaldduck |
744 |
6. |
pola62 |
730 |
7. |
geptop |
665 |
8. |
hatibacsi |
630 |
9. |
sunchat |
489 |
10. |
gergelyferi |
459 |
|
|
|
Helyesnek talált válaszok aránya |
|
|
|
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is! |
|
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége? Tegye fel a kérdését!
Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.
Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.
Letöltés
|
|
|
|
|
|
Hogy készül a legfinomabb ( sertéshús )fasírt? |
Nem gomba, nem csirke, nem zöldség, hanem a hagyományos magyaros, húsból készült, pogácsa vagy sütőben rúdban sült finomság!
Ha lehet ne szakácskönyvet vagy receptklubot ajánljatok!
Gasztronómia (étel, ital) – Főzés
|
A kérdést írta: tilojka ( 2013.01.07. 13:44 )
|
Válaszok száma: 17
|
|
Címkék: legfinomabb, sertéshús, készül, fasírt, szakácskönyvet, receptklubot, hagyományos, ajánljatok, finomság, magyaros,
|
|
|
|
Csak belépés után tud válaszokat írni! Kérjük lépjen be!
Belépés
|
Vagy facebook hozzáféréssel is írhat!
Facebook Komment
|
|
nacsa66 |
2013.01.09. 11:53 (#17) |
|
|
#15:
Van egy csicsás fűszertartó készlet, ahhoz van kis faragott lapátka....kb. 1.5 teáskanálnyi anyag megy rá....
Nem vagyok szakács.......csak szeretek főzni-sütni ( félig tót lévén egészen jó a kelt kalácsom...állítólag... ) |
|
tilojka |
2013.01.09. 09:39 (#16) |
|
|
#14 Bocsi.....Vöröshagymát én is teszek megpárolva/megsütve, de csak addig sütöm amíg még nagyon jó illata van(nem nyers, nem égett) és fokhagymát is nyilván . Szoktam én is petrezselyemzöldet tenni, szeretem az ízét az aromáját és jól mutat benne. Kora tavasztól csak a frisset( ősszel ástam ki és virágládában mindig van friss, habár még a kertit használom)! Szerecsendiót nem használtam még semmibe.....Tetszik a kétféle hús (sertés, marha) keverékéből készült ötlete is....Különleges aromája lehet |
|
tilojka |
2013.01.09. 09:08 (#15) |
|
|
#14 Te szakács vagy? Apropó, a lapát milyen legyen, mert most mivel esik a hó a hólapát ugrott be |
|
nacsa66 |
2013.01.09. 06:50 (#14) |
|
|
Fokhagymát is lehet, ez is egyéni dolog....
Én 1 fej hagymát szoktam apróra vágni, két szelet tegnapi ( valódi ) kenyeret vízben áztatva, jól kinyomkodva, egy tojás, egy " lapát " pirospaprika, két késhegynyi bors, szerecsendió, só, apróra vágott petrezselyemzöld, és a 60-70 deka dagadó.....
ezt aztán vagy prézliben megforgatott golyókra alakítom és úgy sütöm ki a hasábburgonya után az olajban, vagy egy kizsírozott, prézlivel meghintett tepsiben sütöm meg ( egy tojás, és tollkenővel megkenem ) - egy fakanálnyi adagot kézzel megformázva, szépen sorba rakva.....vagy becsavarom baconnal...
Van amikor Stefániának gondolom, és az őzgerincbe vágom ( kikenve, prézlivel meghintve ) 5-6 főtt tojással bélelve..... |
|
sztotyi |
2013.01.08. 18:32 (#13) |
|
|
Szerintem meg vöröshagyma nélkül, fenét sem ér! Én fél kiló húshoz két közepes fej hagymát, 3gerezd fokhagymát számolok! Meg egy zsemlét, egy tojást, só bors, pirospaprika. |
|
bubua53 |
2013.01.08. 16:01 (#12) |
|
|
Mi soha nem teszünk bele vöröshagymát, mert az elrontja. Anélkül finomabb. És 1kg húshoz elég az 1 zsemle. |
|
bubuiszusz |
2013.01.08. 10:58 (#11) |
|
|
Igaz a mondás, hogy ha valaki jó szívvel lélekkel főzi ételét, az ez által lesz egyéni és megismételhetetlen másoknak. Mikor főztem valamit mindig megállapítottam, hogy ez nem olyan, amit anyu készített, valami hiányzik belőle. A párom azt mondta mindig, nem hiányzik belőle semmi, olyan finom és ízletes, ahogy anyukád szokta elkészíteni. Pedig nem, csak az ízeket hagyta meg emlékeimben, ízlelőbimbómban távozása után.
Azt mondom tilojka, kaphatsz itt számtalan jó receptet, amik biztos nagyon finomak, de hidd el, olyant, amit édesanyád főzött, azt nem találod meg közöttük, mert az egyéni és megismételhetetlen. A teáltalad készített étel íze a gyermekeidnek, ismerőseidnek, rokonaidnak lesz finom, és egyedi, és erre fognak emlékezni majd egyszer, és keresik majd a titkot a hogyan és miből készült, mely titok nem más mit a szereteted, lelked, amit ételeidbe belefőztél, mert ez Te vagy.
|
|
lakatosjanos |
2013.01.08. 09:49 (#10) |
|
|
Igazad van nacsa66. A dagadó a legízletesebb húsféle a fasírthoz. Annál is inkább, mert az nem száraz, hanem szaftosabb is, mint a comb vagy a karaj.
Még ízletesebbé tehető úgy 20-30% marhahússal. Ez általában nálunk is kimarad. Nem tudom megmondani miért. |
|
nacsa66 |
2013.01.07. 20:18 (#9) |
|
|
Ízlés dolga ez a " legfinomabb " dolog...
Egy biztos:
Véleményem szerint 1 kg. dagadó kell hozzá, szépen ledarálva! A többi ( megint csak szerintem ) disznóság nem fasírtba való. |
|
dhaj |
2013.01.07. 18:39 (#8) |
|
|
Én kétféle húsból darálok /daráltatok/ marhából és sertésből és kb 10 dkg füstölt szalonna kerül még bele szintén darálva. A többi a lentiekkel stimmel. Bár én csípős pirospaprikát /őrölt/
is teszek bele, legyen egy kis huzata.Fokhagymát is kicsit többet , mint ibicimama mert mi férfiak vadabbul bánunk a fűszerezéssel. |
|
|
|
|
csicsás fűszertartó, kelt kalácsom, kertit használom, lapát milyen, csicsás, fűszertartó, készlet, ahhoz, olyant szeretek pirospaprika, megsütve adagot lehet, ízlés sütöm ősszel, másoknak megforgatott, habár kinyomkodva, igazad húshoz, stimmel fasírthoz, annál legyen, aromája hagyta,
|
|
|
|