Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Hogyan főzzünk jó húslevest?
Húslevesfőzési alapok kezdőknek, mindenkinek...

http://www.origo.hu/...vesek.html

Gasztronómia (étel, ital)Főzés
A kérdést írta: ludwigtoth ( 2012.12.29. 19:17 )
Válaszok száma: 13
Címkék: húslevest, főzzünk, hogyan,
1 2 
Válaszok Új válasz
giovi-gabi 2012.12.30. 20:57 (#13)
A húslevest főzhetjük,csirkéből,tyúkból,pulykábó l,kacsából.libából ,marhából,karajcsontból,stb.
Mindegyiket másképpen fűszerezzük zöldségezzük,hogy a jellegzetes íze érvényesüljön.
Ami közös hideg vízben rakjuk fel és gyöngyözve lassan főzzük.Habozni nem feltétlen szükséges/sok benne a tápérték/,a többi ízlés kérdése.A leves tészta sem mindegy.A tyúklevest metélttel vagy csiga tésztával ,a marha eperlevél vagy zabszem,esetleg grízgaluska,
a liba maceszgombóc,de amúgy bármilyen leves betéttel finom minden jól elkészített húsleveshez.
sztotyi 2012.12.30. 16:44 (#12)
Én azt mondom! Számolj egy kiló csontos húsra,2.5 -3 liter sós vízet! Ahhoz 3 szál közepes sárgarépát, 3 szál közepes fehérrépát, egy közepes zellergubó felét, 1 nagy fej vöröshagymát, de ne szedd le a héjját, úgy ragd bele!
Az ideális hőfok 80C lenne, mert csak abálni kell, semmiképpen sem forralni! Ha nincs hőmérőd, akkor épp csak gyönyözzön fedő alatt a víz! Az elején szedd le gyengéden a habot a leves tetejéről!
Mikor megfőtt ,kész!
bubua53 2012.12.30. 15:54 (#11)
Nekem mindegy, miből főzöm, csontból vagy egyféle, inkább többféle húsból, mindig finom.
Az is biztos, hogy a zöldségféléket sem egyformán adagolom, hogy ne legyen már egyforma az a leves! A zöldségféléknél az arány a legfontosabb, na meg a mennyiség is. Én otthon - még anno gyerekkoromban - jó sok zöldséget kapkodtam ki belőle, amit anyukám beletett, főleg a sárgarépa volt rengeteg, de a karalábé is. Meg mikor mi. Először kiszedtem, amit tudtam, hogy sok, aztán kóstolgattam, és amit nagyon lehetett érezni, azt ritkítottam. Esetleg javítottam valamivel rajta. Úgyhogy ő is mindig fini húslevest főzött. De tényleg, mindenkinek finom volt, neki is.
tilojka 2012.12.30. 14:13 (#10)
Kezdőknek ajánlom, hogy mindig friss levescsontból főzzenek levest, ami a fagyasztóban volt már az is veszít értékéből. a legjobb legértékesebb levesnek való az orja, ám azt talán nem is lehet kapni húsboltban. Lehet főzni csobyzoli ajánlásával marhahúsból is, bár én azt kevésbé szeretem. Általában a finom karajcsont alkalmas a húsleveshez főzéshez, az imént említett hozzávalókat lehet alapban beletenni, én újabban kihagyom , a zöldpaprikát, a karalábét, a zellert, és a gombát is, de teszek bele kevés sáfrányt amit előzőleg beáztatok langyos vízbe. Nagy tételben főzve lehet én is beletenném még a kelbimbót is és a fokhagymát. A végén az elmaradhatatlan petrezselyemzöld koronázza meg művünket! Mindig nagyon lassan főzöm és soha nem lesz zavaros. amit végképp elhagytam az a bolti valódinak mondott Vegetát, melyet már a világért sem szabad beletenni ugyanis csak elrontaná az addig nagyon finom, betegeknek gyógyírt adó felépülést segítő, levesünket!
a tyúk és a fiatal csirkéből főzött leves a másik verzió, habár én mostanában inkább főzöm far-hátból annak lesz a legkülönlegesebb íze, vagy aprólékból melybe lábat is teszek. Isteni finom, képes lennék megélni csak ilyen finom leveseken és a finom főtt húsból!

Tessék kipróbálni .....
hatarvadasz 2012.12.30. 13:48 (#9)
Galambocskám a béke jelképe is fő de mióta????
És a leve eléggé eláztatta már a jó szándékot is!!!

A hab a tortán, hogy ha leszeded tudsz a krumplival spórolni!!!
csobyzoli 2012.12.30. 11:35 (#8)
elég remek a leírás, de nagyon hiányzik belőle a lényeg...

(vannak emberek, akiknek mindegy hogy mi sz@rt eszik az ember....)

én azon az állásponton vagyok, hogy ha egy minimális befektetéssel, odafigyeléssel kb. 150x jobb lesz az étel, bizony érdemes befektetni, odafigyelni!

a gomba, szárított gomba nagyon kell a húslevesbe, mert igen jó ízt ad neki
egy egész krumpli azért kell bele, mert megtisztítja a levet

...és végül nem igaz az, hogy marhahúsból KELL főzni! (kétségtelen, hogy marhahússal a legfinomabb....
tilojka 2012.12.30. 09:12 (#7)
A legjobb : Vágj gyorsan disznót, az orját válaszd ki és tegyél belőle hideg vízbe főni, lassú tűzön főzd úgy két- három órán keresztül. Közben tegyél bele egy szép nagy fej vöröshagymát héjával együtt, aztán megsózhatod, tegyél bele fehérrépát, sárgarépát és egy piros paradicsomot, friss petrezselyem zöld, ha van kéznél azt dobj bele a legvégén! Ebbe nem szabad mást tenni mégis fenséges lesz! Ha van házilag készített friss cérnametélted akkor azt főzz ki, ne holmi bolti cérnametéltet. Megnyalod mind a 10 ujjadat olyan finom!

hatarvadasz 2012.12.30. 08:23 (#6)
Akinek ez a legfőbb gondja, menjen étterembe, a számlával együtt
akár még receptet is kap!!!

Bocsi ludwigtoth, de ezt nem tudtam kihagyni!!!

Persze minden húsleves készítéséhez az alapanyagok megléte szabja meg
az elkészítést,már a húsfajta is és a minősége is behatárolja a készítési módot!!!

A jó húsleveshez elsősorban jó étvágy szükséges ha ez hiányzik, akkor
teljesen mindegy a receptúrája!!!
kicsoda57 2012.12.29. 20:13 (#5)
egy pár szóban:

hideg vizbe beleteszünk bármilyen leveshust,melyet tisztára mosok.

meleg vizbe nem szabad tenni a nyers hust, mert akkor az ize a husnak nem a levesbe fő ki, hanem benne marad a husban.

forr a viz, lassu tüzön, leszedem a husból kijövő habot a viz tetejéről,
majd zöldségek bele: répa, petrezselyem,hagyma,karalábé, zeller
szemesbors,só, paprika, vegeta,

zsemlés tölteléket neylonba becsomagolva teszek a vizbe,
lehet egy-két hámozott burgonyát is a levesbe tenni.

2-3 órát fő lassan a leves, nehogy felforrjon,mert zavaros lesz a leves.

ha készen van a leves, tálaláskor teaszürőn leszüröm a levet, hogy ne legyen benne bors, pici szétfőtt csontok,zöldségek.

külön tálalom a répát,karalábét,hust, burgonyát egy hosszukás tányéron.

levest leveses tálba öntöm.
tészta: kifőzve: cérnametélt, csiga ki mit szeret.

asztalra tálalom. jöhet az ebéd.
tundike5 2012.12.29. 19:44 (#4)
A saját receptem titkos!
1 2 
Facebook komment
További címkék
húslevest főzhetjük, többi ízlés, leves tészta, tyúklevest metélttel, húslevest, főzhetjük, csirkéből, tyúkból, javítottam biztos abálni, szeret odafigyelni szabad, főleg neylonba paradicsomot, mindegy teszek, paradicsomot fagyasztóban, szárított nagyon, kipróbálni zöldségféléknél, kezdőknek orját, válaszd húsból,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2024 TVN.HU Kft.