Válaszadók toplistája |
|
1. |
hatibacsi |
20036 |
2. |
decotext |
17332 |
3. |
geptop |
16374 |
4. |
donaldduck |
15550 |
5. |
hatarvadasz |
13569 |
6. |
xenos |
9874 |
7. |
feerko |
9543 |
8. |
ibicimama |
9280 |
9. |
piktorka2 |
9131 |
10. |
foxworkinspace |
8624 |
|
|
|
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek? |
|
1. |
ibicimama |
1056 |
2. |
xenos |
1031 |
3. |
dnemethk |
845 |
4. |
hatarvadasz |
810 |
5. |
donaldduck |
744 |
6. |
pola62 |
730 |
7. |
geptop |
665 |
8. |
hatibacsi |
630 |
9. |
sunchat |
489 |
10. |
gergelyferi |
459 |
|
|
|
Helyesnek talált válaszok aránya |
|
|
|
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is! |
|
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége? Tegye fel a kérdését!
Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.
Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.
Letöltés
|
|
|
|
|
|
|
Csak belépés után tud válaszokat írni! Kérjük lépjen be!
Belépés
|
Vagy facebook hozzáféréssel is írhat!
Facebook Komment
|
|
gabo444 |
2011.12.16. 17:58 (#13) |
|
|
Nagyon finom a birsalmaszósz, illetve alufóliába becsavarva ha megsütöd, húsok mellé nagyon finom. És persze lekvárnak is nagyon finom, pl-ul vajas kenyérre kenve.:-)
|
|
wob |
2011.11.16. 20:16 (#12) |
|
|
Nyisd ki az uinternetet a birsalmánál, nincs annyi termés a z országban amennyifélét lehet készitenni belöle. Remélem ismered milyen a birsalma, ha meglátod, válaszd a nagyobbakat. Milyen sok jó receptet adtak már neked. Brávó. |
|
olinia |
2011.11.16. 20:03 (#11) |
|
|
Sajtot dióval |
|
ibolya58 |
2011.11.16. 19:52 (#10) |
|
|
cukorkát is lehet:
1kg birsalma
1 / 2 kg cukor
15 dkg kristálycukor
elkészitése:
az almákat tisztitás után egy lábasba teszem,kevés hideg vizzel feköntöm és kb: 25 perc alatt puhára fözöm.Ezután az almákat leszüröm és a csutkát kivágom , maradék gyümölcshúst pedig átpaszirozom.Az almapürét a fél kg cukorral összekeverem és a tüzre teszem föni.Addig fözöm mig besűrűsödik.Ezután egy tepsit kiolajoztok és a masszát beleöntöm kb: 2 cm magas legyen.Minimum fél napig hagyom ,hogy kiszáradjon egy kicsit.Ezután egy rácsra rakom és még fél napot száritom.A száritás függ a gyümölcs viztartalmától is.
Ha kész , akkor tettszásszerionti formával kiszaggatom a cukrot,majd kristálycukorban alaposan megforgatom a fomákat
http://photo.foodgawker.com/...38673 .jpeg |
|
kaviar |
2011.11.16. 18:37 (#9) |
|
|
Nagyon finom sütit is lehet belőle csinálni. A jól megmosott héjas birsalmát megfőzzük. Ha kihűlt, egy margarinnal kikent formába, amit előzőleg beszórunk zsemlemorzsával, beledaraboljuk a birsalmát, a héj nélkül; majd piskótatésztát készítünk és ráöntjük a birsalma tetejére. Amikor kisül, akkor megfordítjuk, hogy a birsalma felülre kerüljön. Nagyon finom, a birsalma egyedivé teszi. |
|
dnemethk |
2011.11.16. 17:03 (#8) |
|
|
mártást,szószt,szörpöt,jégkrémet,...
|
|
lovaszmarika |
2011.11.16. 13:02 (#7) |
|
|
A készre főzött kompótot kis dobozkákba rakva a fagyasztóba lehet rakni, és más gyümölccsel alkalomszerűen gyümölcslevest készíteni belőle.
A fagyasztott kompót hús ételekhez kiváló, savanyúság helyett. |
|
|
pola62 |
2011.11.16. 11:42 (#5) |
|
|
Birsalma krémleves:
birsalma
cukor
tejszín
citrom
étkezési keményitő
fahéjrúd
vaniliarúd
Elkészítés:
Tisztítsuk meg alaposan a birsalmákat, majd héjával együtt kockázzuk tegyük bele egy fazékba. Fűszerezzük cukorral, fahéjrúddal,
szegfűszeggel, csipetnyi sóval, citromlével és a kettévágott
vaníliával. Öntsünk rá annyi vizet, hogy bőven ellepje. Főzzük legalább
20 percen keresztül. A keményítőt keverjük el pár evőkanál hideg
vízzel, majd sűrítsük be vele a levest. Dúsítsuk még tejszínnel, majd jól
forraljuk ki. Tegyük ki a fahéjrudat és a vaníliát, majd botmixerrel
pürésítsük.
Hidegen és melegen is kínálhatjuk.
|
|
romankata |
2011.11.16. 11:23 (#4) |
|
|
Lekvárt és sajtot. |
|
|
|
|
almákat tisztitás, lábasba teszem, almákat leszüröm, csutkát kivágom, nagyon, finom, birsalmaszósz, illetve, savanyúság receptet csinálni, kisül percen megfordítjuk, előzőleg csutkát cukor, kristálycukor tisztítsuk, vizet száritás, receptet margarinnal, birsalmákat rakni, kicsit nagyobbakat, kicsit készítünk,
|
|
|
|