Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Mit lehet birsalmából készíteni?
Kompóton, befőttön, és sajton kívül?
Gasztronómia (étel, ital)Főzés
A kérdést írta: tarnics ( 2011.11.16. 10:55 )
Válaszok száma: 13
Címkék: birsalmából, készíteni, lehet, mit, kompóton, befőttön, sajton, kívül,
1 2 
Válaszok Új válasz
gabo444 2011.12.16. 17:58 (#13)
Nagyon finom a birsalmaszósz, illetve alufóliába becsavarva ha megsütöd, húsok mellé nagyon finom. És persze lekvárnak is nagyon finom, pl-ul vajas kenyérre kenve.:-)
wob 2011.11.16. 20:16 (#12)
Nyisd ki az uinternetet a birsalmánál, nincs annyi termés a z országban amennyifélét lehet készitenni belöle. Remélem ismered milyen a birsalma, ha meglátod, válaszd a nagyobbakat. Milyen sok jó receptet adtak már neked. Brávó.
olinia 2011.11.16. 20:03 (#11)
Sajtot dióval
ibolya58 2011.11.16. 19:52 (#10)
cukorkát is lehet:

1kg birsalma
1 / 2 kg cukor
15 dkg kristálycukor

elkészitése:
az almákat tisztitás után egy lábasba teszem,kevés hideg vizzel feköntöm és kb: 25 perc alatt puhára fözöm.Ezután az almákat leszüröm és a csutkát kivágom , maradék gyümölcshúst pedig átpaszirozom.Az almapürét a fél kg cukorral összekeverem és a tüzre teszem föni.Addig fözöm mig besűrűsödik.Ezután egy tepsit kiolajoztok és a masszát beleöntöm kb: 2 cm magas legyen.Minimum fél napig hagyom ,hogy kiszáradjon egy kicsit.Ezután egy rácsra rakom és még fél napot száritom.A száritás függ a gyümölcs viztartalmától is.
Ha kész , akkor tettszásszerionti formával kiszaggatom a cukrot,majd kristálycukorban alaposan megforgatom a fomákat

http://photo.foodgawker.com/...38673 .jpeg
kaviar 2011.11.16. 18:37 (#9)
Nagyon finom sütit is lehet belőle csinálni. A jól megmosott héjas birsalmát megfőzzük. Ha kihűlt, egy margarinnal kikent formába, amit előzőleg beszórunk zsemlemorzsával, beledaraboljuk a birsalmát, a héj nélkül; majd piskótatésztát készítünk és ráöntjük a birsalma tetejére. Amikor kisül, akkor megfordítjuk, hogy a birsalma felülre kerüljön. Nagyon finom, a birsalma egyedivé teszi.
dnemethk 2011.11.16. 17:03 (#8)
mártást,szószt,szörpöt,jégkrémet,...
lovaszmarika 2011.11.16. 13:02 (#7)
A készre főzött kompótot kis dobozkákba rakva a fagyasztóba lehet rakni, és más gyümölccsel alkalomszerűen gyümölcslevest készíteni belőle.
A fagyasztott kompót hús ételekhez kiváló, savanyúság helyett.
kevicica82 2011.11.16. 11:47 (#6)
Lekvárt.
pola62 2011.11.16. 11:42 (#5)

Birsalma krémleves:
birsalma
cukor
tejszín
citrom
étkezési keményitő
fahéjrúd
vaniliarúd

Elkészítés:
Tisztítsuk meg alaposan a birsalmákat, majd héjával együtt kockázzuk tegyük bele egy fazékba. Fűszerezzük cukorral, fahéjrúddal,
szegfűszeggel, csipetnyi sóval, citromlével és a kettévágott
vaníliával. Öntsünk rá annyi vizet, hogy bőven ellepje. Főzzük legalább
20 percen keresztül. A keményítőt keverjük el pár evőkanál hideg
vízzel, majd sűrítsük be vele a levest. Dúsítsuk még tejszínnel, majd jól
forraljuk ki. Tegyük ki a fahéjrudat és a vaníliát, majd botmixerrel
pürésítsük.
Hidegen és melegen is kínálhatjuk.

romankata 2011.11.16. 11:23 (#4)
Lekvárt és sajtot.
1 2 
Facebook komment
További címkék
almákat tisztitás, lábasba teszem, almákat leszüröm, csutkát kivágom, nagyon, finom, birsalmaszósz, illetve, savanyúság receptet csinálni, kisül percen megfordítjuk, előzőleg csutkát cukor, kristálycukor tisztítsuk, vizet száritás, receptet margarinnal, birsalmákat rakni, kicsit nagyobbakat, kicsit készítünk,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2024 TVN.HU Kft.