Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Ha így csinálom a bajai halászlevet finom lesz? Ti hogy szoktátok készíteni a bajai halászlevet?
A bajai halászlé receptje

A mennyei halászléhez 5 fő részére szükséged lesz:
3 kg halra, melynek - nézd meg jól - ¾-e ponty legyen
a halhoz kilónként egy szép, nagy fej vöröshagymára
egy púpozott evőkanál édes-nemes őrölt piros paprikára
sóra
4-5 db erős cseresznyepaprikára vagy Erős Pistára
gyufatésztára

Először a hallal törődj. Ha sikerült megtisztítani, tedd félre a halikrát és a tejet, de nehogy megsózd! A halat viszont irdald be, szeleteld fel, és sózd meg ízlésed szerint. Eztán tedd félre egy órát pihenni. A vöröshagyma következik: tisztítsd meg és - könnyek közepette - vágd apró kockákra. Ha ezzel sikeresen előkészültél, és a hal még áll, ideje, hogy pihenj egyet!



Az óra leteltével előveheted a bográcsot. Tedd bele először a halszeleteket, a hagymát, majd öntsd fel vízzel. A víz mennyisége a haltól függ, kilónként 1,1 - 1,2 liter vizet önts rá. A bogrács alá ekkor már begyújthatsz, minél nagyobb tüzet rakj, hadd rotyogjon az illatos hallé! Azért időnként nézz rá, és ha azt látod, hogy elforrta a habját, szórd bele a paprikát. Ekkor már összetéveszthetetlen halászlé illat fog terjengeni a környéken, számíthatsz néhány sűrűn nyeldeső, arra tévedő látogatóra.



Ha már 15-20 perce főzöd a levet, itt az ideje, hogy beletedd a belsőségeket és a csípős cseresznyepaprikát. Ettől lesz igazán pikáns a hallé íze! Lassan megkóstolhatod, s ha úgy érzed még nem tökéletes, ízesítsd bátran. Közben ne felejtsd el a tésztát sem kifőzni egy külön fazékban.



A forrástól számított fél óra elteltével már kész is a műved! A halat külön tálald, a levet lehet a tésztával vagy attól külön is. Bízhatsz a sikerben, a csodás, gőzölgő lének, a mindent átjáró illatnak, a lágy paprikás íznek senki sem fog tudni ellenállni!


Gasztronómia (étel, ital)Főzés
A kérdést írta: laja2 ( 2011.07.19. 20:33 )
Válaszok száma: 4
Címkék: halászlevet, készíteni, szoktátok, csinálom, összetéveszthetetlen, cseresznyepaprikára, cseresznyepaprikát, megkóstolhatod, megtisztítani, gyufatésztára,
Válaszok Új válasz
tarnics 2011.07.19. 20:57 (#4)
Sellő. én nem készítettem, csak ettem vendégségben úgy 6 éve, és azt gondoltam, hogy abba is paszírozzák.
sztana45 2011.07.19. 20:55 (#3)
A ,,bajaiba" nem, hogy nem paszírozzák. hanem egyenesen bűn!
sello 2011.07.19. 20:48 (#2)
tarnics !
A bajai halászlébe nem paszírozzák a halat!
tarnics 2011.07.19. 20:47 (#1)
Kihagytad az apróhalak paszírozását! Ettől függetlenül finom lehet, de az adja meg a lé sűrűségét, és ízét is.
Facebook komment
További címkék
bajai halászlébe, apróhalak paszírozását, sellő, készítettem, ettem, vendégségben,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2024 TVN.HU Kft.