Válaszadók toplistája |
|
1. |
hatibacsi |
20036 |
2. |
decotext |
17332 |
3. |
geptop |
16374 |
4. |
donaldduck |
15550 |
5. |
hatarvadasz |
13569 |
6. |
xenos |
9874 |
7. |
feerko |
9543 |
8. |
ibicimama |
9280 |
9. |
piktorka2 |
9131 |
10. |
foxworkinspace |
8624 |
|
|
|
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek? |
|
1. |
ibicimama |
1056 |
2. |
xenos |
1031 |
3. |
dnemethk |
845 |
4. |
hatarvadasz |
810 |
5. |
donaldduck |
744 |
6. |
pola62 |
730 |
7. |
geptop |
665 |
8. |
hatibacsi |
630 |
9. |
sunchat |
489 |
10. |
gergelyferi |
459 |
|
|
|
Helyesnek talált válaszok aránya |
|
|
|
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is! |
|
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége? Tegye fel a kérdését!
Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.
Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.
Letöltés
|
|
|
|
|
|
Hogy kell olcsó rizsből jó rizst főzni? |
Még sosem sikerült normál legolcsóbb b rizsből pergős párolt rizst főznöm. Van aki tud ilyen titkot? Persze perboiled és dobozos rizsből én is tudok, de a simából is lehet?
Gasztronómia (étel, ital) – Főzés
|
A kérdést írta: heade ( 2011.05.16. 06:33 )
|
Válaszok száma: 7
|
|
Címkék: rizsből, rizst, főzni, olcsó, legolcsóbb, perboiled, sikerült, dobozos, rizsből, simából,
|
|
|
|
Csak belépés után tud válaszokat írni! Kérjük lépjen be!
Belépés
|
Vagy facebook hozzáféréssel is írhat!
Facebook Komment
|
|
cathy222 |
2011.05.16. 14:33 (#7) |
|
|
A rizst nem csak megmossuk, hanem be is áztatjuk min. fél órára. Aztán nem zsírt, nem olajat, hanem vajat vagy maximum margarint (kocka magarinból) olvasztunk fel, olyan 2 dekányit. A rizst leszűrjük, rádobjuk a margarinra, kevergetjük, amíg fehéredni kezd. Ekkor nyakon öntjük dupla mennyiségű vízzel, ha lehet, forró vízzel, sózzuk, felforraljuk, és fedő nélkül lassú tűzön főzzük, amíg el nem kezd 'szötyögni', vagyis amikor a vízet jól magába szívta. Ekkor lefedjük, pár percig még a gyenge tűzön hagyjuk. Aztán eloltjuk a gázt, az edényt konyharuhával lefedjük 10 percre. Ezután megemeljük a fedőt, rádobunk még 2 dekányi vajat vagy margarint, és visszafedjük. Tálalás előtt összekeverjük.
Ez így magában is finom, de ízesíthetjük hagymával, petrezselyem zölddel, aki szereti, só helyett használhat vegetát.
Fedő nékül azért kell az elején, hogy ne fusson ki. Vajjal a legtutibb, mindegy, milyen a rizs. |
|
tarnics |
2011.05.16. 09:45 (#6) |
|
|
A katalintom válasza a jó! Próbáld ki, mert így a legfinomabb! |
|
katalintom |
2011.05.16. 08:38 (#5) |
|
|
Kedves heade! Próbáld ki az én receptemet is, nekem ez vált be.
Megmosom a rizst 2 vízben is, majd olajon megpirítom egy kis apróra vágott hagymával. Felöntöm dupla mennyiségű vízzel, ízesítem, közepes lángon fedővel letakarva fől magának kb. 15-20 percig, kevergetni nem szabad, csak rázogatni, hogy egyenletesen főjenek a rizsszemek.
|
|
heade |
2011.05.16. 08:25 (#4) |
|
|
Köszönöm, én voltam a kérdező, bocsánat, hogy csak egyet jelölhettem helyesnek, ez olyan igazságtalanság. Mindkét módszert ki fogom próbálni, de még várok egy olyat, ahol minden pontos súlyra, dl-re, percre van írva. Mert egyszer találtam egy pontos receptet tarhonyára és a tarhonyám azóta mindig tökéletes. A jénais módszer mikróban tényleg jó, de ott sem mindig tudom mennyi rizst mennyi vízzel hány percig, csak véletlenül néha eltalálom. |
|
csitti01 |
2011.05.16. 08:07 (#3) |
|
|
Én hasonlóan készítem, mint -dnemethk-,de nem pergelem meg,hanem mosás után a forró vízbe teszem, +1ek. olaj,só, fél fej hagyma, 1 szelet paprika,vagy csak a csumája, mikor megpuhult szűröm, csepegtetem, olajozott serpenyőbe melegítem zöldpetrezselyemmel ízesítem."B" rízsből, forrás közben 12-15 perc alatt puha-kóstolni kell.Ez soha nem ragadhat össze. |
|
|
dnemethk |
2011.05.16. 07:30 (#2) |
|
|
Vacak rizsből ne várj csodát.
De van egy titok. Próbáld ki.
Őszintén megmondom,nem rossz,de én inkább minőségibb rizzsel dolgozom,
s a magyar módszerrel.
Kínai "barátnőm" sokmindenre megtanított.
Nekik szentségtörésnek számít az amit mi a rizzsel művelünk.
Szóval: Mosd meg és csepegtesd le azt a "B"-s rizst.
Kevés olajon pirítsd addig míg szépen kifehéredik.(nem üveges. FEHÉR)
Közben egy nagyobb edényben forralj vizet.(4x-5x annyit mint a rizs)
Amikor zubogva forr dobd bele a pirított rizst és csak néha megkeverve főzd puhára.
Szűrd,öblítsd s kész a pergő rizsed.
|
|
solyomvarisoma |
2011.05.16. 06:46 (#1) |
|
|
Hát én vettem magamnak egy olyan csuda tupperware rizsfőzőt, 800 watton 14 perc és teljesen jó. De ezt a jénaiba is meg lehet tenni mikróba. |
|
|
|
|
rizst leszűrjük, gyenge tűzön, edényt konyharuhával, katalintom válasza, rizst, megmossuk, hanem, áztatjuk, felforraljuk dnemethk tudom, watton ízesíthetjük művelünk, melegítem magamnak rizsed, eloltjuk igazságtalanság, szelet elején, számít olvasztunk, olvasztunk szelet, olajozott vajjal, rádobunk súlyra,
|
|
|
|