Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Ez nem piskóta?
Hogyan lehet jó piskóta lapot sütni?
Úgy, hogy ne legyen sűrű.
Ne zuhanjon össze
Ne púposodjon fől a kőzepe
Egy jó receptúra segítene, KÖSZ!! De csak ha tuti!! [ drága a tojás}

Gasztronómia (étel, ital)Sütés
A kérdést írta: elementalis ( 2010.11.18. 23:56 )
Válaszok száma: 8
Címkék: piskóta, nem, púposodjon, receptúra, segítene, zuhanjon, piskóta, hogyan,
Válaszok Új válasz
leisleri 2010.12.20. 14:01 (#8)
Létezik tojás nélkül is jó piskóta:
25dkg liszt (leszitálva)
15 dkg cukor,
2.5 dl langyos tej, vagy savó
1 sütőpor
5dkg vaj
pici csipet só
Lehet bele tenni rengeteg dolgot: reszelt répát, sütőtököt, aszalt gyümölcsöt, gyömbért....
mirci32 2010.11.22. 01:51 (#7)
Nem néztem de remélem csak hölgyek veszik magukra az utalást!
Én azért tanultam meg sűtni mert nagyon édesszájúú vagyok és egyre kevesebbet hivtak vendégségbe,igy kényszer szülött volt a dolog,de mostanra már dicsekvésből is sütök!
dnemethk 2010.11.21. 15:10 (#6)
Ádám! Ez besz...s xD
Nézted ki a kérdező??? Biztos elementalis-nak szántad a válaszod????
A recept maga JÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ
mirci32 2010.11.20. 19:18 (#5)
nagyon király vagyok piskóta készitésben de mindent méretlenül teszek bele,mert máridőpocsékolás számomra a méricskélés!
Tessék figyelni kéremszépen;
Minden alapanyagot jó egy órával elötte szobahömérsékletre kell tenni!!!!!

Tepsitől függően készitsd el a masszát!

PL; 12 tojás
12 evőkanál cukor
12 evőkanál szitált!!!! liszt
1-2 vanilincukor
1 evőkanál ciromlé vagy fél cirtrom leve
1 evőkanál izesitéstől füügő aroma
reszelt citromhéjja

Tojásokat szétválasztod és a fehérjét habbá vered addig amig beleragad az edénybe
Egyenként hozzáadod a cukrot folyamatos keverés mellett teljessen kristályossá vered!
A sárgáját szintén egyenként adagolod ekkor már kissé felhiggul izesited ahogy szeretnéd megiszol egy sört,ha nem akkor szólj nekem én bevállalom,és a szitállt lisztet lassan adagolva a masszába azt fakanállal óvatossan-mondom óvatossan elkevered,de teljessen csómómentesre és egyenletesre! ha elkészültél vele és szemetgyönörködtettő masszát látsz magad elött,szintén megillet 1 üveg sör,vagy megiszom én,megeggyezzünk!
Mert kitartó voltál és ügyes szerénység nélkül légy büszke önmagadra ihatsz egy féldeci pálinkát is!
Csuda nagy szívem van! (természetessen mint jó barát bevállalom ezt is ha nem szereted)
Most jön a furfang;;;;; A masszát elosztod úgy hogy 2/3-ad és 1/3-ad
A kisebb részt veszed magad elé és kakóval,felmelegitett nagyonjó minőségű csokoládéval összegyúrod ha édesszájú vagy akkor némi cukrot hozzáadsz!
Igy most van csokoládés és vaniliás alapod!
Félreteszed,de stikában megkostólod hogy milyen nagyszerű alapot hoztál létre!
Nem kell a világ tudómására hozni mert elkostólgatják még mielött megsütnénk!
Letörlöd a csokoládét a szájadról! (Vagy lenyalogatom,mivel ezt is bevállalom a siker érdekében!)

begyújtod a sütöt és beálltod hogy 180 fokos legyen!
Most ismét ihatsz egy sört vagy belekostólhatsz az alapanyagba! (Tudom-tudom>bevállalom)
A tepsire vágsz sútőfóliát piciny újjad nem vágod el,ha mégis akkor majd lenyalogatom a vért!
A vaniliás masszát beleöntöd szépen eldolgozod és a csokis masszát teljessen mindegy milyen mozdulatokkal a tetejére külömböző formákat képezve rá csorgatod!
Már csak sűtni kell 20-25 percig túvel ellenörzöd az állagát és amint elkészült hagyod kihülni,addig fogod a telefont és azzonnal odahivsz(Feltéve ha már nem az elejétöl fogva nálad vagyok)
És búgó hangon meginvitálsz "JÓszomszédasszony" módjára némi kiss nassólásra!
Pux! Ádám.
overdose1 2010.11.20. 16:42 (#4)
10 tojás 10 kanál liszt 10kanál cukor ha van egy kis dió sütés 180 fokon tuti jó
juddyt1958 2010.11.19. 14:29 (#3)
Úgy tudom, az sem jó, ha a hozzávalók hidegek.
Lisztet, tojást már jóval előtte érdemes a konyhába készíteni.
dnemethk 2010.11.19. 00:27 (#2)
Amiről a szakácskönyvek nem beszélnek:

A receptek alapból jók,csak a praktikákat nem írják le sosem.

A tojás:
Nagyon kell figyelni a fehérje-sárgája szétválasztásával.

A fehérjébe NE kerüljön kevés sárgája sem.
Előbb a fehérjét verd kemény habbá,TISZTA eszközzel.

Tojássárgát a cukorral "fehéredésig kell verni.
(ne legyen kristályos benne a cukor. inkább habos állag rá a jó szó)

Liszt és sütőpor:

Szinte egy szakácskönyv sem említi. A sütőport MINDIG jól össze kell keverni a liszttel.
Ha profi tésztát szeretnék át is szitálom a liszt-sütőpor elegyet.

A hozzávalókat nem összeöntöm,hanem apránként adagolom.,keverem,adagolom,keverem.. .

Első a tojássárga (habos) aztán a folyékony hozzávalók (olaj,víz)
aztán ha kell margarin (amit már szobahőmérsékleten felpuhítottam)
majd liszt-sütőpor (ha kell kakaó) Tehát a porok.
S a legvégén a tojásfehérje hab,melyet olyan keményre vertem fel,hogy a fejre állított
edényből sem folyik ki.
Ezt óvatosan keverem a masszához,hogy legkevésbé törjön.

Igyekezz minél egyenletesebb tésztát keverni.
Ha sok benne a légbuborék akkor pihentesd egy kicsit,s kevergesd át párszor sütés előtt.

A sütőt ELŐRE melegítsd be. A fokot írják a receptek. (általában 170-200 között)

A sütőtepsit béleld sütőpapírral. Ha kicsit bevajazod a tepsit könnyebb jól formára igazítanod benne a sütőpapírt.

sütőpapír nélkül is boldogulhatsz.
Vékonyan kend be zsiradékkal a tepsi (forma) alját és OLDALÁT IS.
S hintsed meg liszttel.(oldalát is)
(Sok piskóta azért esik össze,mert az edény átmelegedő széléhez odasül,s nem tud nőni. Így a tészta közepe felpúposodik)

Addig ne nyisd ki a sütőajtót míg nem érzed a piskóta illatát.

óvatosan szurkáld meg hústűvel esetleg villával. Akkor jó ha nem ragad a villára tészta.
(kicsi sem)

Ha jó kapcsold ki,s a SÜTŐBEN hagyd kihűlni,félig nyitott sütőajtóval.

Csak a kihűlt piskótát szeleteld,s töltsd különböző krémekkel.
fboka 2010.11.19. 00:03 (#1)
Ha, drága a tojás, inkább a klasszikus 6 tojásos alaprecept helyett a vizes piskótát süsd!
Bármelyik süteményes könyvben megtalálod a receptjét.
A trükk, nem a receptben rejlik, hanem a sütésben!!!!
Közepes lángon kell sütni(nekem gázsütőm van) és a végén a sütő ajtaját csak félig kell kinyitni, amíg kihűl. Különben "szalonnás" lesz a tészta
Facebook komment
További címkék
recept maga, órával elötte, fehérjét habbá, cukrot folyamatos, létezik, tojás, nélkül, piskóta, néztem kissé csuda, cukor hozzávalók elkevered, alapanyagba kihűlni forma, addig felmelegitett, nézted receptek, töltsd praktikákat, tojássárga alapanyagba, tehát ajtaját, ciromlé masszába,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2024 TVN.HU Kft.