Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Milyen a tökéletes beigli?

Gasztronómia (étel, ital)Sütés
A kérdést írta: katalinkohut ( 2017.12.22. 22:19 )
Válaszok száma: 19
Címkék: tökéletes, beigli, milyen,
1 2 
Válaszok Új válasz
gyulla 2017.12.23. 20:40 (#9)
Kedves Katalin, Éva nem közönséges tégláról, hanem samott-tégláról írt. Sokkal kisebb, és más anyagból (samott, lemezkályhák hőtatró béléséhez használatos) van.. Közönséges téglával inkább ne próbáld meg.
katalinkohut 2017.12.23. 11:48 (#8)
Kedves Decotext, valóban tökéletes beigliket linkeltél be, csak a titok nyitja, hogy nem reped ketté, érdekelne engem. Láttam a facebookon rengeteg tökéletes beigli megosztást, szerintem én nagyon megpakoltam mákkal és dióval.
katalinkohut 2017.12.23. 11:47 (#7)
Drága Éva, a tégláról már hallottam másoktól is, de nem hittem benne, azt hittem, a tégla felforrósodik nagyon és árt a sütőnek. Majd valahonnan felveszek az utcán egy téglát, ha látok egyet. Köszönöm szépen!
decotext 2017.12.23. 10:50 (#6)
A kérdésre:
Diós és mákos!
http://www.mindmegette.hu/...170206. jpg
botka_eva 2017.12.23. 09:45 (#5)
Nekem is volt olyan gázsütőm,amelyik alulról nagyon égetett. Nem tudta a szerelő beszabályozni jobban. Az lett a megoldás, hogy egy nagy lapos samott téglát tettem alulra és többet nem égetett a gáz sütő. Közel 60 éves voltam, amikor a kelt tészta sütése és a sütőbe víz technikát megismertem. A TV-Paprika egyik adásában láttam és azóta alkalmazom is. Kevert tésztákhoz nem kell, sőt, ellenjavallt. Neked is kellemes ünnepeket kívánok.
katalinkohut 2017.12.23. 08:17 (#4)
Köszönöm, drága Éva, megszurkáltam, nem tudtam a vízről. Én a sütőt hibáztatom mindig, mert ez egy nagyon régi gáztúzhely . Az egyik lakásomban villany volt, abban nagyon szépen sült minden. Kellemes Karácsonyt!
botka_eva 2017.12.23. 06:45 (#3)
A kelt tészták sütésénél nem szokták elmondani azt a konyhai hadititkot, hogy a sütőbe, egy külön kis fém tálba, vagy akár egy konzerv dobozban vizet kell tenni. Így sülés közben a tészta teteje nem szárad ki és kevésbé hajlamos megrepedni a keletkezett gőz miatt. A tészta megszúrkálása is fontos, hogy a belül keletkezett gőz tudjon távozni az előregyártott úton, így nem keres van csinál magának terven felüli kijáratott (repedést).
katalinkohut 2017.12.23. 02:40 (#2)
Ilyet sütöttem én, kedves Hatibacsi, omlós, nem ragad, elolvad a szájban, eteti magát, de kettérepedt végig a teteje, pedig azt hittem, hogy összeollóztam a netről mindenki tapasztalatából a tökéletes beiglit, az íze az, de a külalak csapnivaló.

Szerintem sok volt benne a töltelék, én nem szeretem, ha csak szárazon meg van szórva, meg kiszárad a tésztája egy nap alatt.

Tettem bele négy rúdhoz - három mákoshoz, egy dióshoz, mert nem sok dióm volt - 80 dkg liszett, 3 dl langyos tejet, 4 dkg élesztőt, két csipet sót, 8 dkg porcukrot, 20 dkg vajat, 20 dkg zsírt, 1 reszelt citrom héját, 3 tojássárgáját, hogy a fehérjétől ne legyen kemény, ezeket gyúrtam össze.

A diót beletettem 8 cl cukorral forralt tejbe, összekevertem, tettem hozzá 1 reszelt narancshéjat, rumban áztatott mazsolát, 1/4 doboz birsalma sajtot, vaníliacukrot, kevés fahéjat. Még lehetett volna 1 reszelt allmát is, meg megkenni a tésztalapokat sárgabarack lekvárral, de így is etetti magát.

A majdnem három csomag mákot 2,4 dl forró, cukros tejjel kevertem össze, tettem bele mindent, amit a dióba, csak citromhéjat narancs helyett, meg 3/4 doboz birsalma sajtot.

Létrehoztam a tökéletes ízt. Feltekertem az egymás után megtöltött tekercseket, megkentem tojássárgájával a tetejüket, kihűlés és száradás után egyesével megsütöttem őket, mindegyiknek a teteje végig szétrepedt. Valami gond lehet a sütőmmel, mert régi gázsütő, nem légkeveréses villany, mert nem akartam felemelni nagyon, mert a gázsütő alulról éget, megégette volna a beigliket. Porhanyós, nagyon finom, de tökéletlen lett a beiglim, mindegyik szétrepedt, pedig meg is szurkáltam őket hurkapálcikával, vagy éppen az volt a baj, mert omlós tésztát nem kellett volna.

Még azt is terveztem, hogy sárgabarack lekvárral töltés előtt megkenem a lapok tetejét, de gondoltam, elég a birsalma lekvár bele.

Szoktál sütögetni? Mivel kevered a diót el?
hatibacsi 2017.12.22. 23:31 (#1)
Az a tökéletes beigli nekem, amelyik nem mákos.... Aztán az asztalon van, érzem az illatát. Nem ragad, ha megfogom a tésztát, hanem foszlik, nem dejó van a beliben, hanem igazi dió, ami nem avas, nem száraz és pont kellően zsíros..... Amikor beleharapsz, nem ragad, nem tapad, hanem pontosan, ahogy kell elolvad a szádban....Valami ilyesmi...
1 2 
Facebook komment
További címkék
titok nyitja, facebookon rengeteg, tégla felforrósodik, szerelő beszabályozni, kedves, katalin, közönséges, tégláról, megkentem fehérjétől szerelő, tésztát megégette megtöltött, nagyon katalin béléséhez, sütöttem sütöttem, vizet mákos, tökéletlen gázsütőm, images megfogom, ahogy tészta, egyet kedves,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2024 TVN.HU Kft.