Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Ennétek az itt sütött süteményből?
Az egész internet megmozdult Illés bácsiért, de szerintem nem látták a körülményeket, ahol dolgozott.
Sajnálom az öreget, de ezt nem szabad fenntartani.

http://www.atv.hu/.../hirkereso

Gasztronómia (étel, ital)Sütés
A kérdést írta: piktorka2 ( 2016.05.18. 19:54 )
Válaszok száma: 27
Címkék: süteményből, ennétek, sütött, itt,
1 2 3 
Válaszok Új válasz
xenos 2016.05.21. 10:39 (#17)
Azért jellemtelen egy népség lakozik a neten. Eddig foggal-körömmel védték a bácsit, most meg, hogy arról cikkeznek, milyen áldatlan állapotok uralkodnak a kis boltjában, megfordult a széljárás: most már ellene háborognak. Tessék mondani, miért ágálunk, emberkedünk olyan ügyekért, amiről gőzünk sincs? Mielőtt nekikezdünk az igazság rettenthetetlen bajnokát játszani, miért nem járunk utána, hogy miért is "harcolunk"? Ezek után még jobban sajnálom a bácsit: először egekbe emelik, aztán meg belökik a gödörbe. Örülök neki, hogy befejezte a munkáját. Jobb ez így mindenkinek. Remélem, túléli ezt a meghurcolást...
bubua53 2016.05.20. 11:23 (#16)
Ez nyilvánvaló volt, hogy már nem fog ilyet bevállalni, majd pihen ezután, de azért én sajnálom. Megint odalett valami jóféle.
Kicsoda, mi az, hogy sosem volt beteg, meg az összeesküvés elméleted! Az én apukám se volt soha beteg, vannak ilyenek!
decotext 2016.05.20. 07:00 (#15)
Piktorka!
Ha egy kisiparos nyugdijas korára szegény akkor valamit rosszúl csinált! Van ilyen
ismerösöm. Egész életében autószerelö mester volt (Nagyon jó szerelö!) Amig saját
mühelye volt a csirkecombot is csirkecombbal ette és nem fizetett járulékot. Milliók
mentek át a kezén (dolgoztam nála). 61 éves rokkant nyugdijas, mert állitólag a
"térde kivan". Most szidja a rendszert mert 41 ezer forint rokkant nyugdijábból kell
megélnie és az élettérsa tartja el.....

(Jegyzem ahoz volt esze, hogy 3 gyereket is csináljon!)
piktorka2 2016.05.19. 22:25 (#14)
Kicsoda! A felesége már nem él.
A megélhetését ellentétben nálad, maga oldotta meg. Az, hogy eddig kisiparos volt, téveszme az, hogy gazdag is.
Megoldódott a dolog, ne fröcsögj!
kicsoda57 2016.05.19. 21:53 (#13)
Én bizony elég finnyás vagyok, de a családom is, bizony nem vennék az idős úrtól semmt sem, ha arra járnék.
Már a külsők taszítóak, és az idős ember személye.
Lehetett a múltban sztár, jó cukrász, de az idő elszállt felette, mint a gépeik, a bútoraik, háza felett. Ezt tudomásul kell vennie.
És nagy a kérdésem, hol volt eddig az -apeh, köjál, nav?
hogy,hogy csak most derült erre a cukrászdára fény,itt ma adózni kell, igazolások kellenek, egészségügyi stb. , egy idős ember nem hinném el, hogy napról napra bir mosogatni, sütni, takaritani, na ez még nekem is sok lenne.

Ő sosem volt beteg, vagy eltitkolta, ügyesen eltusolták az üzletét, itt valami és valakik büzlenek körülötte.

s gondolom van pénze, ennyi idő alatt rakta félre a sok fagyi árát, na ne sajnáljuk már szegénykét, és hol van a családja?
Érdekes mindenki eltünt a környékéről.

Neki áruátvétel, számlák rendezése, adóbevallás, sztk , tb fizetés kellett, rendezte e?
mert akkor még adócsalásban is fog részesülni.

Izgulhat most!

Én is dolgoztam ezerrel , mint irodista mégsem kellek már 59 évesen sehová, és beteges vagyok.

a cukrász úr nem beteges? de jó neki!

Legfontosabb kérdés, hol vannak az örökösök?

a cukrászda látványa pedig lesujtó


xenos 2016.05.19. 21:17 (#12)
Örülök, hogy rendeződött végre az ügy.
botka_eva 2016.05.19. 19:18 (#11)
Ez a legtisztább befejezése az "ügynek".
piktorka2 2016.05.19. 18:28 (#10)
Itt a végkifejlet.
Ha ez a cécó nem lett volna, biztos nem jött volna ilyen ajánlat Illés bácsi részére. Ez is nagylelkű, mert más csak egyszerűen befejezi minden anyagi segítség nélkül.

Barna Illés végleg bezárja a cukrászdáját.
Csütörtökön délutánra eldőlt, Barna Illés nem újíttatja fel és nem nyitja ki ismét gödöllői cukrászdáját. A városházán Gémesi György polgármesterrel folytatott egyeztetése során a 77 éves cukrászmester kijelentette: nagyon megviselte az elmúlt egy hét, megromlott egészségi állapota miatt nem vállalja a felújítással és újranyitással járó nehézségeket. Ötven évnyi, pihenőnap nélkül töltött munkássága után végre pihenni fog.
Barna Illés azt kérte, tudassuk Gödöllő és az ország őt támogató lakosaival, nem tud eléggé hálás lenni, hogy ennyien kifejezték szeretetüket. Azonban kéri a megértést is, hogy ilyen idősen már nem bírna ki további megpróbáltatásokat, illetve nem szeretne elfogadni semmilyen anyagi segítséget. Gémesi Györggyel abban egyezett meg, hogy a cukrászat régi, már-már ipartörténeti jelentőségű berendezéseit hivatalosan felbecsültetik és a város megvásárolja. A tervek szerint az eszközökből, valamint a kicsiny üzletre jellemző oklevelek másolatait is felhasználva, a Gödöllői Városi Múzeumban készítenek kiállítást.
piktorka2 2016.05.19. 12:16 (#9)
Érdemes olvasgatni a cikk végén lévő kommenteket. Mindenki az élelmiszer-biztonságot szidja, hogy így, meg úgy kicsesztek a bácsival.
A bácsinak is jót tenne a nyugdíjas élet. Aki így nyilatkozik mindenről, az arra sem alkalmas, hogy az új cukrásznemzedéket oktassa. Én és a diákjaim részt vettek a Szakma Sztár vetélkedőn. Amíg ők dolgoztak, szétnéztem más szakmák között. Minden élelmiszer, és egészségügyhöz tartozó szakmáknál a higiénia a legfőbb szempont.
Én viszolyogva nézem az utcán mászkáló embereket, ha azok trikóban mászkálnak a közintézményekben. A bácsi, meg a szőrős mellét a kirakatba téve mérte a fagyit. Ami meg a műhelyben volt, az minősíthetetlen. Elmúlt felette az idő, és ezzel nem tud megbékélni. Együtt lehet vele érezni, de a munkáját ilyen körülmények között nem lehet folytatni. Az sem tisztességes, hogy esetleg az önkormányzat újítsa fel a cukrászdát. Kész ráfizetés az adózók pénzét erre költeni. Egy az, hogy a modern gépeket nem is tudná igazán kezelni, kettő meg mi a garancia, hogy egy ilyen idős ember holnap is képes lesz üzemeltetni a boltot.
botka_eva 2016.05.19. 10:40 (#8)
Valaha,úgy kb.bő 35 évvel ezelőtt egy párszor fagyiztam és sütiztem a cukrászdában. Akkor a cukrász még együtt élt a feleségével. Nagyon tiszta,rendes,virágos,kellemes hely volt. Előfordult,hogy egy fagyiért félórányit is sorban álltunk. Aztán szétment a házasság és elkezdett a színvonal,de főleg a tisztasági helyzet romlani. Szépen folyamatosan lepusztult és soha többé nem mentünk oda,mert nem volt szimpatikus a gyülekező kosz. Már régen segítségre szorult a bácsi,de csak most foglalkoznak vele. Teljesen fel kellene újítani az épületet és a gépparkot. Ezt viszont nem lehet ajándékba adni. Csak az lenne a megoldás,ha eladná a bácsi a házat és ő már csak a fagyival meg a sütivel foglalkozna,de személyzettel,segítséggel. Feltéve,hogy hajlandó a tudását továbbadni, és betanítani a következő generációt. Valaha nagyobb sütemény választéka volt,de a krémese az mesés volt. Szóval minden illetékes és nem illetékes szemet hunyt. Egyszer be kellett fejezni azt a helyzetet,ami ott kialakult.
1 2 3 
Facebook komment
További címkék
népség lakozik, igazság rettenthetetlen, összeesküvés elméleted, kisiparos nyugdijas, azért, jellemtelen, népség, lakozik, munkássága remélem sajnáljuk, főleg személyzettel között, egyszer azért valami, trikóban cukrász, kicsiny városházán, ezelőtt befejezte, ügyekért virágos, fizetett jóféle, cukrászat cukrász,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2021 TVN.HU Kft.