Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Jogosan csukták-e le Barna gazdát?
Barnabás gazda börtönbe került, mert áramot vezetett a kerítésébe, hogy megvédje az uborkáit a tolvajoktól. Feleségét kérdezték erről.

https://www.youtube.com/...e=youtu.b e

Kinek adtok igazat? Barnának vagy a tolvajoknak?

Gasztronómia (étel, ital)Vegetáriánus ételek
A kérdést írta: sznyeg ( 2018.06.25. 09:07 )
Válaszok száma: 93
Címkék: jogosan, csukták, gazdát, barna, tolvajoktól, tolvajoknak, kerítésébe, feleségét, kérdezték, barnabás,
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 
Válaszok Új válasz
hatibacsi 2018.06.27. 08:26 (#13)
Szuperzseniális, űrszarban fetrengő rókácska! A személyes tulajdonhoz való jog nem illeti meg a gazdát? Nem akarja azt a mérget zabálni, amitől te ilyen hibbant lettél! Ezért a saját kezével dolgozott azért amit meg akart enni....Ő a saját mérgét akarta megenni, amitől marad annyi józan ítélőképességé, hogy megvédje azt, ahova a szart hordta....Ahova a verejtékét szórta....Ahol dolgozott , amig egy hozzád hasonló , mások vérét szívó élősködő, el nem akarta csaklizni, azt amiért ő megdolgozott.... Nem azon spekulált, hogy kinek verje be az orrát imitt amott, némi politikai nézeteltérés miatt,hanem izzadt a zabálni valóért....

Értem, hogy a te szemedben ez semmi....Ám vésd a buta fejedbe, hogy ezen vérzett el Rákosi, ezen bukott meg Kádár, és ezen vérzett el a szovjet eszme....És ebbe fognak beledögleni a liberális hordák is.....Aki, amiért megdolgozott a saját kárára, vagy hasznára, az őt megilleti....Aki ezt el akarja venni, az egy aljas gazember, aki olyat vesz el, ami őt viszont nem illeti meg! Itt nem egy kiló uborka a tét.... Olvasd el az Öreg halász és tenger című baloldali író által írt regényt....És vesd össze a saját idehányt szavaiddal , akkor talán megérted, hogy miért nem leszel Nobel-díjas soha! Mert az embert becsülnöd alá, aki harcol magáért a természettel, az életért... Te azt véded aki ezt az embert meglopja.... kezd már derengeni valami? Te azt az embert véded, aki lelopja az öreg halász munkájának a gyümölcsét.....


Ezt kéne fognod végre a hibbant elméd, sértegető jelzői szaporítása és ismételgetése helyett....
szensavasutlezaras 2018.06.27. 05:01 (#12)
"Miféle duma az, hogy: ,,a mai jogrendszer a bűnözőt védi!""

Ez nem duma, kishazánkban ez a bevett gyakorlat.
Ha egy betörőt tetten érsz a lakásodban, és visszatartod, téged csuknak le, mert korlátozni merészelted a személyes szabadságát.
Ha egy buckalakó horda betámad, és van pofád megvédeni magad, téged csuknak le, mert "á rászistá mádzsár meg ákárt ölni minket", mert a bíróságon mind a húszan azt kamuzzák majd, hogy motorfűrésszel meg chaingunnal támadtál rájuk, amikor ők csak megkérdezték tőled a pontos időt.
Ha a harapós kutyád megrágcsálja a besurranó tolvajt, téged csuknak le, a kutyát meg elaltatják.
Ha találnak nálad egy két centis körömpiszkálót, téged csuknak le, merthogy az a közbiztonságra milyen veszedelmes eszköz.

Tetszik vagy sem, idehaza az a bevett gyakorlat, hogy a törvényt csak azokkal tartatják be, akik nem segíthetnek magukon törvénytelen eszközökkel. Semmiféle igazságszolgáltatás, törvény előtti egyenlőség nincs. Mégcsak a csírája sincs.
Az ellenőrök a saját fosában hentergő retkedék csövest nem rúgják le a buszról, ellenben a kisdiákot igen, ha nincs kitöltve a bérlete, amit 5 perce vett, és meg se száradt még rajta a pecsét.
A parkolóőrök a vékony szemüveges professzort megbírságolják, ha tilosban parkol, a "rojszrojszos" öltönyös kopasz napszemüveges efbíájügynök-hasonmást nem.
A közteresek a kisnyugdíjassal összeszedetik a kutyája szarát, a hegyomlásnyi melák pitbulljainál pisszenni se mernek.
A NAV a keresztvizet is leszedi az átlag magyar vállalkozóról, ha egy nulla hibádzik az adóbevallásában, a biboldó multikat messzire kikerülik.
A policáj a láthatósági mellényt nem viselő kerékpárost baszkurálja, az ötven fős buckalakó csürhéknek a közelébe se mer menni.
Hogy egy klasszikust idézzek: "...és még folytathatnám a sort, bébi!"

"A magyar büntetés-végrehajtási intézmények, TÚLZSÚFOLTAK!"

És? Nem luxusszállodának meg wellness-központnak épültek. A sittre kerülésbe bizony az is benne van, hogy egy ötszemélyes cellában tizenöten vannak. Ez újság? A szovjet börtönökben Marcsenkó idején még ennél ezerszer durvább volt a helyzet, úgyhogy csak ne panaszkodjanak. Nem kell bűnözni, akkor nem kerülnek be, plain and simple.

"A ,,bűnözőt" (egy szerencsétlen flótás uborka-tolvajt!) MEGÖLTÉK! Aki EZT úgy értelmezi, hogy a jogrendszer ,,megvédte" a bűnözőt, az meg van húzatva!"

Ki volt írva táblákra nagy kani betűkkel, hogy magasfeszültség. Senki nem ölte meg szegény becsületes tolvajt készakarva, ő intézte el saját magát. Ha belenyúlok a konektorba és megbasz a kettőhúsz, akkor ezekszerint perelhetem az ELMŰ-t? Whew!

"SZABADKEZET ADTOK NEKI ARRA IS, HOGY KIIRTSA A CSALÁDOTOKAT!"

Aha, tehát ezekszerint felétek az önvédelem = családirtás...
MegaLOL!
foxworkinspace 2018.06.27. 00:28 (#11)
Emberek! (...ÉS most nagylelkű leszek, mivel az 1-est, 5-öst és 6-ost jegyző, elmerokkant ,,Földönkívülit" is ebbe a csoportba sorolom...)

● Barnabás gazda, egy UBORKATOLVAJT ölt meg! Tehát, nem egy pederaszta gyermekrablót, vagy egy elvetemült családirtót, hanem egy szerencsétlen flótás uborka-tolvajt! Méghozzá, MAGYARORSZÁGON! Tehát, nem Texasban, és nem is Arizonában, ahol a lótolvajokat (de csak a lótolvajokat), ma is felkötik, ha elszántabb ranch-tulajdonos lovát lopja el...
● ...Aztán... Miféle duma az, hogy: ,,a mai jogrendszer a bűnözőt védi!"
Hol?... Márianosztrán, vagy Tökölön, esetleg a szegedi Csillagbörtönben?...
A magyar büntetés-végrehajtási intézmények, TÚLZSÚFOLTAK! (...És leginkább kisebbségiekkel túlzsúfoltak...)
A ,,bűnözőt" (egy szerencsétlen flótás uborka-tolvajt!) MEGÖLTÉK! Aki EZT úgy értelmezi, hogy a jogrendszer ,,megvédte" a bűnözőt, az meg van húzatva!...
● Ha Barnabás gazdát FELMENTENÉTEK, amiért megölt egy uborkatolvajt, azzal (elvileg) SZABADKEZET ADTOK NEKI ARRA IS, HOGY KIIRTSA A CSALÁDOTOKAT! (Világos?...)
(Elvégre, emberölés lenne az is, meg emberölés volt ez is, nem de bár?...)

Kezditek kapisgálni?...


● Tovább menve. (És itt most a mi idióta ,,Földönkívülinkre" szórom az ,,áldást"...)

Gargya-eszűkém!
1. Az alább következő jogokat, nem kell úgymond: ,,megszerezni", mivel azok egyetemesek! Vagyis, az ENSZ alapokmányában lefektetett - és a Föld országainak túlnyomó többségében el is ismert - jogok! Olyan Jogok, amelyek bármely emberi lényt SZÜLETÉSE JOGÁN megilletnek!:
■ AZ ÉLETHEZ VALÓ JOG
■ A SZEMÉLYES ÖNRENDELKEZÉSHEZ VALÓ JOG
■ A BOLDOGULÁSHOZ VALÓ JOG
■ A SZEMÉLYES TULAJDONHOZ VALÓ JOG
■ A SZABAD VÉLEMÉNNYILVÁNÍTÁSHOZ VALÓ JOG
■ A SZABAD MOZGÁS és HELYVÁLTOZTATÁS JOGA
(Az ENSZ tematikus deklarációja szerint, még ennél is több egyetemes - bármely emberi lényt születése jogán megillető - jog van, de ezek a legalapvetőbbek.)
● Ezek mind olyan jogok, amelyeket az ENSZ úgy határoz meg, hogy azokat csak rendkívül különleges körülmények fennállása esetén korlátozhatja egy állam! Eme jogok tehát, még akkor sem korlátozhatók egyoldalúan egy adott állam részéről, ha az adott állam polgára olyasféle kötelezettségének nem tesz eleget, ami az adott állam jogrendjébe, vagy büntető-kódexébe amúgy bele sem ütközik. (Példának okáért: eme jogok még akkor sem korlátozhatók, ha teszem azt, az adott állam polgára, nem nyalja ki az adott állam diktátorának a seggét...)
● Ezek a jogok tehát, BÁRMIFÉLE KÖTELEZETTSÉG TELJESÍTÉSE NÉLKÜL - a születés jogán - JÁRNAK egy emberi lénynek! A MEGSZÜLETÉSE PILLANATÁTÓL megilletik őt! (Azokat az országokat, amelyekben eme jogokat úgymond: ,,meg kell szerezni", DIKTATÚRÁNAK BÉLYEGZI az ENSZ alapokmánya!..)

2. ÁLSÁGOSAN KÉPMUTATÓ 5-öske! (...Meg 6-oska..., meg 1-eske!...)
Ha ,,a rablót" (aki egyébiránt, nem is rabló volt, hanem tolvaj...), szóval, ha ,,nem illeti meg az alapvető jog sem, mert éppen az ellen vétett", szóval, ha egy szerencsétlen flótás uborka-tolvajtól MEGTAGADOD AZ ÉLETHEZ VALÓ JOGÁT, akkor hogy volt képed megróni engem azért, amikor egy másik kérdés kapcsán kijelentettem: Azt az embert, aki az elkövetkező jövőben netalán, előre megfontolt szándékkal megrongálná egy csillagközi űrutazásra tervezett, multigenerációs bioszféra űrhajó légkörzési rendszerét - vagy pláne: navigációs rendszerét -, azt KI KELL HAJÍTANI AZ ŰRBE! (Mivelhogy adott esetben, aljas tettével akár az emberi faj túlélését is veszélyeztetheti!)

Szóval, álságos gargya-eszűkém! Ha a fenti elbánást, embertelenül diktatórikusnak deklaráltad, minek neveznéd azt az idiótát, aki egy szerencsétlen flótás uborka-tolvaj MEGÖLÉSÉT, ,,korrekt" eljárásnak tartja, és minden JOGÁTÓL MEGFOSZTANÁ?!...

Hallod-e te ótvarosan álságos képmutató KALMÁR-kufár «hatibacsi» LAJOS! ÓTVAROSAN ÁLSÁGOS KÉPMUTATÓ VAGY!

Dixi!

moonshadows 2018.06.26. 19:03 (#10)
#(8)
Most akkor gondold át az eszmefuttatásodat olyan szempontból, hogy - akár tetszik, akár nem - magyarországon NINCS igazságszolgáltatás, helyette van jogszolgáltatás, így aztán minden megtörténhet és az ellenkezője is. Az fog nyerni akinek jobb ügyvéde van, és akkor még a korrupciót ki is zártam.
colonel 2018.06.26. 13:00 (#9)
A kutya az igaz. Nekem dupla kerítésem van. A belső rész a kennel, aki oda bemegy az az ő magánügye. De miért járna védelem, másként, bármiféle jog a bűnelkövetőnek azokban a percekben amikor pont ő rúgja fel az összes szabályt. Nekem a véleményem szerint az erőviszonyok felmérése, a testi épségem és az értékeim megvédése. A liberális marhaságot meg hagyjuk, hogy megélhetési bűnöző. Végűl a politikusok is azok, csak nagyok az igényeik mert tanult emberek. Másrész az igazságról, ha jól láttamaz egyetemre is az van írva, hogy jogtudományi
decotext 2018.06.26. 12:42 (#8)
Mindig más az igazság es az igazságszolgaltatás!
A törvény sokszor nem követi a személy meglátását, igazságérzetét!
Nem mindegy hogy miért lopott a tolvaj!

Ha éhes volt akkor Branabás gazda a hunyó.
Ha haszonszerzésböl lopott akkor a tolvaj a hunyó!

Ez olyan mint a behajtani tilos tábla. Ez is provokál
mert ha senki nem hajt be akkor a tábla hülyeség ha
meg valakik mégis behajtanak akkor büntetnek!
ERGO: a tábla azért van kirakva hogy büntethessenek!

Saját meglátásom:
Ha a gazda kitette a tablát, hogy "Vigyázz nagyfeszültség" akkor
a tolvaj a hunyó, mert a figyelmeztetés ellenére behatolt!
Ha nincs kint a tábla, akkor a gazdát nagyon meg kell büntetni!

Sajnos a "Vigyázz, harapós kutya!" tábal ellenére is a kutya gazdáját büntetik!
Magyarországon a magántulajdont nem veszik komolyan, ezért van csúzlim!
A 1,5 centiméteres üveggolyók nagyon kemények.....
https://steinschleuder-test.de/...zg riff.jpg
colonel 2018.06.26. 08:13 (#7)
még mindig az a véleményem, hogy úgymond a bűnelkövetőnek "akcióban" semmiféle joga nincs. jelen esetben a megoldás egy jól kivitelezett zárlatos öntözőrendszer lett volna. azt arra varrjanak gombot.
hatibacsi 2018.06.26. 07:47 (#6)
Aki nem tesz eleget a kötelezettségeinek, annak nincsenek jogai! Aki maga nem jogkövető, ne akarjon védelmet a jogtól! Különben magunkat szurkáljuk tökön!Ha ezt nem érted, akkor életre alkalmatlan vagy....saját ítéleted szerint a(z) űrbe lövetés lesz sorsod.....
hatibacsi 2018.06.26. 07:44 (#5)
Akkor hogy értsd a magyart, te hibbant önjelölt Nobel-díjas.... A jogok nem automatizmusok....A jogokat meg kell szerezni....Tudom, hogy korlátolt vagy, mert nem neveltél gyereket....A jogok úgy keletkeznek, ha teljesíted a kötelezettségeidet...Ha lett volna kamasz gyermeked pontosan értenéd amiről beszélek, és éreznéd is, és értenéd is, hogy hol sánta a te satnya, sunyi, önelégült és életre alkalmatlan,logikának tartott baromsághalmazod.....
szensavasutlezaras 2018.06.26. 02:13 (#4)
Nem jogosan. A probléma az, hogy a mai jogrendszer a bűnözőt védi. Ugyanúgy ahogy a fagyállós gazda is bíróság elé került, hiába védte saját magát meg a tulajdonát, idehaza az főbenjáró bűn.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 
Facebook komment
További címkék
személyes tulajdonhoz, mérget zabálni, saját kezével, saját mérgét, szuperzseniális, űrszarban, fetrengő, rókácska, törvény lenne hentergő, mások merthogy idióta, akarja marhaságot értékeim, közelébe panaszkodjanak, marcsenkó megölt, kivitelezett életre, szóval mindig, azokat folytathatnám, ítéleted panaszkodjanak,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2024 TVN.HU Kft.