Válaszadók toplistája |
|
1. |
hatibacsi |
20036 |
2. |
decotext |
17332 |
3. |
geptop |
16374 |
4. |
donaldduck |
15550 |
5. |
hatarvadasz |
13569 |
6. |
xenos |
9874 |
7. |
feerko |
9543 |
8. |
ibicimama |
9280 |
9. |
piktorka2 |
9131 |
10. |
foxworkinspace |
8624 |
|
|
|
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek? |
|
1. |
ibicimama |
1056 |
2. |
xenos |
1031 |
3. |
dnemethk |
845 |
4. |
hatarvadasz |
810 |
5. |
donaldduck |
744 |
6. |
pola62 |
730 |
7. |
geptop |
665 |
8. |
hatibacsi |
630 |
9. |
sunchat |
489 |
10. |
gergelyferi |
459 |
|
|
|
Helyesnek talált válaszok aránya |
|
|
|
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is! |
|
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége? Tegye fel a kérdését!
Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.
Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.
Letöltés
|
|
|
|
|
|
Hát nem bosszantó a cédula a kenyéren? |
Mi általában szeletelt kenyeret szoktunk venni. A pékségben van egy szeletelő gép. A cédulát sose veszik le és úgy szeletelik fel a kenyeret. Mindig át kell vizsgálni a kenyeret, hogy nincs-e rajta cédula. Már fel van szeletelve, már majdnem ehető, de mégsem az. Hát nem bosszantó?
Gasztronómia (étel, ital) – Nemzetek ételei,italai
|
A kérdést írta: dogunalom ( 2016.10.06. 20:17 )
|
Válaszok száma: 14
|
|
Címkék: bosszantó, kenyéren, cédula, hát, szeletelve, szeletelik, szeletelt, általában, vizsgálni, szeletelő,
|
|
|
|
Csak belépés után tud válaszokat írni! Kérjük lépjen be!
Belépés
|
Vagy facebook hozzáféréssel is írhat!
Facebook Komment
|
|
piktorka2 |
2016.10.08. 19:09 (#14) |
|
|
És mi van, ha a szeletről vágod le a címkét és nem az egész kenyérről? |
|
decotext |
2016.10.08. 11:49 (#13) |
|
|
A kenyeres céduláknak elvileg múlbéli története van mert
akkor a pék a sütés ELŐTT ragasztotta rá a cetlit a kenyérre.
Ezzel bizonyítható volt a frissesége! Ma azt és akkor ragasztanak
rá amit akarnak. Csak információ, hogy megedd, semmi bizonyító
értéke nincs, pláne hogy ma már mindent hamisítanak!
Jegyzet:
Egyébként gyakran veszünk (is) kenyeret. Egy környékbeli pék
szállít a kisboltba, úgy nevezett "paraszt kenyeret", s akkora mint
egy autó kereke. Ami érdekes: 4-5 nap múlva is ehető, s nem
porhanyós és nem is száraz! A cetlire nem figyeltünk eddig mert
mindig langyos volt, olyan frissen vettük!
http://2.bp.blogspot.com/...r_uj_4.j pg
|
|
wob |
2016.10.07. 18:48 (#12) |
|
|
Nálunk van egy üzlet ahol vásárolom általában a kenyeret, elől a pult ahol árulják és az üzlet hátsó részében sütik a kenyeret. Amit vásárolok az házi félbarna, kerek kenyér, nincs benne semmi mű vagy más potlék, hanem krumplis és káposzta lapun sütik. Ha kérem felszeletelik , csomagolják, és a csomagra ragasztják a cédulát.
Uncsi kérd meg őket vegyék le a cédulát szeletelés előtt és ragasztják reá a csomagolásra. Nem hiszem, hogy nem tesznek eleget kérésednek. Én sem vennék olyan kenyeret ami a cédulával együtt van felszeletelve. A cédula széttépődve beleragad a szeletek közé, evés közben veszed észre, Isten ments, hogy pont egy vendéged elé kerüljön !! |
|
|
colonel |
2016.10.07. 15:25 (#11) |
|
|
Azért van haszna is. Diákkoromban a hétvégi hideg kajához jó száraz kenyeret kaptunk. Szobáról-szobára jártam kerestem a címkét. Így tudtam, hogy egyhetes kenyeret kaptunk. |
|
botka_eva |
2016.10.07. 14:28 (#10) |
|
|
Kedves Piktorka!
Csak megkérdeztem,hogy próbáltad-e!? Ez nem jelenti azt,hogy 2-3 naponta állj neki sütni.
Inkább figyelem felhívás,hogy sokkal jobb a kétkezi munkával készült kenyér, csak persze fáradtságosabb is. A "sütögetek" is arra utal,hogy nem állandóan. Én is úgy szoktam eljárni,hogy megveszek egy egykilós "nosztalgia" kenyeret és kétharmadát elfelezve a mélyhűtőben tartogatom. Bármikor van friss kenyerem,mert elég hamar felenged a mélyhűtött kenyér. Ennek ellenére a saját sütés jobban tetszik. |
|
piktorka2 |
2016.10.07. 09:06 (#9) |
|
|
Kedves Éva! #6
Biztos finom az a kenyér, amit te sütsz, de ilyen alapon otthon gyárthatnánk az autót és a televíziót is. Van erre mindenkinek ideje?
Mellettünk viszont nyílt egy Albán pékség. Egy tésztát készít, és a felét megédesíti, a másik fele sós marad. Ebből süt mindent. Kenyeret, brióst, túrós buktát, pizzát, és kétfajta pogácsát. Egyen ízű minden, A Tescóban finomabbat sütnek. Én már inkább jó pékségben megveszem a kenyeret, és feldarabolva a mélyhűtőbe eszem. Este kiveszem a másnapi adagot, és finom friss kenyerem van. Persze mehetnék minden nap a pékségbe, de nincs rá időm. |
|
putnok7882 |
2016.10.07. 08:30 (#8) |
|
|
A liszt alapja a búza. Ami aratás után még egy tisztítási eljáráson esik át. Ennek a folyamatnak velejárója a tárolás, ahol rágcsálók, madarak, stb. férnek hozzá.. Ezek pedig nem feltétlen szobatiszták. |
|
decotext |
2016.10.07. 07:28 (#7) |
|
|
Kedves Éva!
Már csináltuk többször is. A sötöben kalácsot szoktam....
(Egy kicsit idörabló ezért az autómata.)
Elönye: nincsenek enzimek, E mérgek, stb. |
|
botka_eva |
2016.10.07. 06:31 (#6) |
|
|
Próbáltad már automata nélkül, csak úgy a tepsiben megsütni a kenyeret? Itt a recepttárban van egy jó kovászok kenyér recept. Többször is kipróbáltam és nagyon jó. Persze főleg télen sütögetek kenyeret,a nyári melegben nem vágyom plusz hőre. |
|
|
|
|
szeletről vágod, egész kenyérről, kenyeres céduláknak, sütés ELŐTT, szeletről, vágod, címkét, egész, szeletről pékség vásárolok, azóta madarak ezzel, részében szeletelt mélyhűtőbe, kenyérről brióst, porhanyós kétfajta, finom felét, felhívás cetlit, nálunk alapon, nevezett kenyeret,
|
|
|
|