Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Hát nem bosszantó a cédula a kenyéren?
Mi általában szeletelt kenyeret szoktunk venni. A pékségben van egy szeletelő gép. A cédulát sose veszik le és úgy szeletelik fel a kenyeret. Mindig át kell vizsgálni a kenyeret, hogy nincs-e rajta cédula. Már fel van szeletelve, már majdnem ehető, de mégsem az. Hát nem bosszantó?
Gasztronómia (étel, ital)Nemzetek ételei,italai
A kérdést írta: dogunalom ( 2016.10.06. 20:17 )
Válaszok száma: 14
Címkék: bosszantó, kenyéren, cédula, hát, szeletelve, szeletelik, szeletelt, általában, vizsgálni, szeletelő,
1 2 
Válaszok Új válasz
piktorka2 2016.10.08. 19:09 (#14)
És mi van, ha a szeletről vágod le a címkét és nem az egész kenyérről?
decotext 2016.10.08. 11:49 (#13)
A kenyeres céduláknak elvileg múlbéli története van mert
akkor a pék a sütés ELŐTT ragasztotta rá a cetlit a kenyérre.
Ezzel bizonyítható volt a frissesége! Ma azt és akkor ragasztanak
rá amit akarnak. Csak információ, hogy megedd, semmi bizonyító
értéke nincs, pláne hogy ma már mindent hamisítanak!

Jegyzet:
Egyébként gyakran veszünk (is) kenyeret. Egy környékbeli pék
szállít a kisboltba, úgy nevezett "paraszt kenyeret", s akkora mint
egy autó kereke. Ami érdekes: 4-5 nap múlva is ehető, s nem
porhanyós és nem is száraz! A cetlire nem figyeltünk eddig mert
mindig langyos volt, olyan frissen vettük!
http://2.bp.blogspot.com/...r_uj_4.j pg
wob 2016.10.07. 18:48 (#12)
Nálunk van egy üzlet ahol vásárolom általában a kenyeret, elől a pult ahol árulják és az üzlet hátsó részében sütik a kenyeret. Amit vásárolok az házi félbarna, kerek kenyér, nincs benne semmi mű vagy más potlék, hanem krumplis és káposzta lapun sütik. Ha kérem felszeletelik , csomagolják, és a csomagra ragasztják a cédulát.
Uncsi kérd meg őket vegyék le a cédulát szeletelés előtt és ragasztják reá a csomagolásra. Nem hiszem, hogy nem tesznek eleget kérésednek. Én sem vennék olyan kenyeret ami a cédulával együtt van felszeletelve. A cédula széttépődve beleragad a szeletek közé, evés közben veszed észre, Isten ments, hogy pont egy vendéged elé kerüljön !!
colonel 2016.10.07. 15:25 (#11)
Azért van haszna is. Diákkoromban a hétvégi hideg kajához jó száraz kenyeret kaptunk. Szobáról-szobára jártam kerestem a címkét. Így tudtam, hogy egyhetes kenyeret kaptunk.
botka_eva 2016.10.07. 14:28 (#10)
Kedves Piktorka!
Csak megkérdeztem,hogy próbáltad-e!? Ez nem jelenti azt,hogy 2-3 naponta állj neki sütni.
Inkább figyelem felhívás,hogy sokkal jobb a kétkezi munkával készült kenyér, csak persze fáradtságosabb is. A "sütögetek" is arra utal,hogy nem állandóan. Én is úgy szoktam eljárni,hogy megveszek egy egykilós "nosztalgia" kenyeret és kétharmadát elfelezve a mélyhűtőben tartogatom. Bármikor van friss kenyerem,mert elég hamar felenged a mélyhűtött kenyér. Ennek ellenére a saját sütés jobban tetszik.
piktorka2 2016.10.07. 09:06 (#9)
Kedves Éva! #6
Biztos finom az a kenyér, amit te sütsz, de ilyen alapon otthon gyárthatnánk az autót és a televíziót is. Van erre mindenkinek ideje?
Mellettünk viszont nyílt egy Albán pékség. Egy tésztát készít, és a felét megédesíti, a másik fele sós marad. Ebből süt mindent. Kenyeret, brióst, túrós buktát, pizzát, és kétfajta pogácsát. Egyen ízű minden, A Tescóban finomabbat sütnek. Én már inkább jó pékségben megveszem a kenyeret, és feldarabolva a mélyhűtőbe eszem. Este kiveszem a másnapi adagot, és finom friss kenyerem van. Persze mehetnék minden nap a pékségbe, de nincs rá időm.
putnok7882 2016.10.07. 08:30 (#8)
A liszt alapja a búza. Ami aratás után még egy tisztítási eljáráson esik át. Ennek a folyamatnak velejárója a tárolás, ahol rágcsálók, madarak, stb. férnek hozzá.. Ezek pedig nem feltétlen szobatiszták.
decotext 2016.10.07. 07:28 (#7)
Kedves Éva!
Már csináltuk többször is. A sötöben kalácsot szoktam....
(Egy kicsit idörabló ezért az autómata.)

Elönye: nincsenek enzimek, E mérgek, stb.
botka_eva 2016.10.07. 06:31 (#6)
Próbáltad már automata nélkül, csak úgy a tepsiben megsütni a kenyeret? Itt a recepttárban van egy jó kovászok kenyér recept. Többször is kipróbáltam és nagyon jó. Persze főleg télen sütögetek kenyeret,a nyári melegben nem vágyom plusz hőre.
decotext 2016.10.06. 22:13 (#5)
Mióta a szomszéd településben vett, ott élő péknek
a kenyerében, belesütött egeret találtunk, azóta mi is
előre csomagolt, szeletelt kenyeret veszünk a tescoban.
http://www.makosz.hu/...medium.jpg

Van viszont egy sütő automatánk amivel
magunk is szuper cuccokat tudunk sütni!
Hasonló:
http://s3.olcsobbat.hu/...parent.png

1 2 
Facebook komment
További címkék
szeletről vágod, egész kenyérről, kenyeres céduláknak, sütés ELŐTT, szeletről, vágod, címkét, egész, szeletről pékség vásárolok, azóta madarak ezzel, részében szeletelt mélyhűtőbe, kenyérről brióst, porhanyós kétfajta, finom felét, felhívás cetlit, nálunk alapon, nevezett kenyeret,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2024 TVN.HU Kft.