Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Milyen ételt utáltál gyermekként és melyiket szeretted?
Nagymamám a tea készítésénél cukor helyett melasszal, citrom pótlásaként ecetet használt. Borzalmas.
Habart bablevese viszont mennyei volt.

Gasztronómia (étel, ital)Nemzetek ételei,italai
A kérdést írta: dhaj ( 2016.05.15. 09:44 )
Válaszok száma: 24
Címkék: gyermekként, szeretted, melyiket, utáltál, készítésénél, pótlásaként, nagymamám, bablevese, melasszal, borzalmas,
1 2 3 
Válaszok Új válasz
piktorka2 2016.05.16. 13:44 (#14)
Érdekes, hogy a paradicsomos káposztát én sem szeretem, de a paradicsomot, és a káposztát külön már szeretem. A sárgarépát is szeretem nyersen húslevesbe, egyéb más levesbe, de főzeléknek nem.
dudaas 2016.05.16. 13:10 (#13)
Paradicsomos káposzta? Sárgarépafőzelék?
piktorka2 2016.05.16. 11:11 (#12)
Deco! #8
A tojáslevest most is ecetesen szeretem. Az ubisali is ecettel készült.
Én bizony sokat ettem itt Budapesten olyan ételt, amit most nem szívesen ennék. Én nem ott nyugaton éltem, mint Te, hanem a fővárosban. Tojásporból készült a rántotta, hagyma héjából a tea, a krumpli, és a tészta főzőlevéből leves készült, és sorolhatnám a meglepőbbnél meglepőbb ételeket, amit anyám a pincében produkált, mert a lövöldözés elől ott élt az egész ház. Példának okán említeném a rántott bodza virágát, amit az út szélén szedtünk, hogy legyen ebédrevaló. A kerítésen futó vadsóskát rágcsáltuk vacsira. Mindezt Budapesten éltük át.
taen 2016.05.15. 22:21 (#11)
Gyermekként utáltam a spenótot, mert nagymama, aki főzte, nem szerette a fokhagymát.
Most-fokhagymásan-szeretem.
decotext 2016.05.15. 19:44 (#10)
Mindig is szerettem pl. a spenótot, a mákosgubát,
a paprikás krumplit, a palacsintát, a piritóst, a rántott csirkét,
zöldbab/krumpli/borsó/lencse főzelékeket fasirttal. (Ennél
a zöldbabfőzeléket én cukrozom) S anyám szokott rumos piskotát
is csinálni. Ilyenből, rétegelve, diókérmmel, stb.:
http://cdn.coolinarika.net/...er.jpg ?v=0
Na, ez mennyei volt!

No és persze a zserbó: http://www.gasztroangyal.hu/...78_2_ 4.jpg amiben sok dió van....
decotext 2016.05.15. 18:40 (#9)
Bocs' Piktorka!
Nem "étvágyelvétel" hanem nagyon találó hasonlat!
Tényleg ilyen szaguk van ezeknek a sajtoknak! Én
azt nem értem, hogy aki szájba veszi annak éreznie
kell elvilek az "illatot"... ez nem veszi el az étvágyat?
(Te, a nejem is eszi, én ilynekor kimegyek sétálni, s
csak a szelőztetés után megyek be a kéróba! A hütőbe
nem engedem betenni. Vegyen annyit amennyit meg is
eszik! Valamilyen francia akármi. Az intersprban még
chippel is védik mert drága! Nekem ingyen se kéne!

A melóban már megtiltották az ilyet! Mit gondolsz miért?

Ez olyan mintha a trágyadombon piknikelnénk!
Azt sem birnám szerintem, noha nem próbáltam!
decotext 2016.05.15. 18:33 (#8)
Én csak lesek, hogy nektek milyen gyermekkorotok volt! Ecet és egyéb nyalánkságok! Nos, én 1956-ban születtem de soha nem voltak ilyen élményeim. Igaz én mindig a Dunántúlon éltem s nem a sötét keleti területeken! Nálunk mindig volt a gazdától friss tejünk friss gyümölcsük s télre elrakott alma is mindig volt, de igaz, hogy citrompótlós volt a tea. Ecettel soha nem "gargalizáltunk"! A kedvencem volt a sparhelten piritott, piritós kacsazsirral! Imáadtuk s mindig nagyon bezabáltunk ebből! http://antikpiac.hu/.../19481.jpg


Viszont amikor szappannal megmosta anyám a hajamat akkor
valóban kissé ecetes vizzel öblitette le. Ezt én nagyon utáltam,
de selymes lett a hajam!
piktorka2 2016.05.15. 18:29 (#7)
Az, hogy Te ezeket nem szereted, nem kell más étvágyát elvenni a lábszagoddal. #6
decotext 2016.05.15. 18:27 (#6)
Sok van és ma sem eszem ezeket:
nyers paradicsom, túróstészta, tökfözelék, pacalpörkölt, dödölle, a túrós sütiket, palacsintát vagy ehez hasonlót és az összes erjesztett tejből készült borzadályt: joghurt, sajt, túró, tejföl, aludttej, stb. Ez utóbbi dolgok mind olyan ízűek mint a rothasztott tej!

Érdekes azért, hogy pl. a lecsót szeretem (de ez nem nyers paradicsom), vagy a paradicsom levest is szivesen megeszem. Sok tejfölös kaját szeretek, de csak ha bele van főzve a kajába.
Kiakadok mindig, ha nem kérdezik meg a pizzanál, hogy kérek e rá sajtot ezért soha nem rendelünk, hanem magunk csinljuk. Sajttal nem eszem meg. Kölönben is a sajt minden oldalról egyformán büdös! Sőt, van olyan sajt aminek a szagával patkányt lehetne irtani. Ha 5 hétig nem mosok lábat, s leveszem a zoknimat annak jobb az illata, mint ezeknek a förmedvényeknek. S van aki beveszi az ilyet a szájába! Persze lehet szart is enni.....
piktorka2 2016.05.15. 14:48 (#5)
Gyerekkoromban mi is ecettel savanyítottuk a teát, mert nem volt citrom,
A sóskát, spenótot sosem ettem meg, de miután megházasodtam, a feleségem készített ilyeneket, és nagyon finom volt. Azóta is szeretem.
1 2 3 
Facebook komment
További címkék
paradicsomos káposztát, káposztát külön, tojáslevest most, tészta főzőlevéből, érdekes, paradicsomos, káposztát, szeretem, megmosta gyerekkoromban citrom, készített bezabáltunk szájba, főzelékeket területeken szelőztetés, pincében étvágyelvétel, citrom szart, valamilyen nagymama, sötét készített, sárgarépafőzelék viszont, gondolsz megeszem,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2024 TVN.HU Kft.