Válaszadók toplistája |
|
1. |
hatibacsi |
20036 |
2. |
decotext |
17332 |
3. |
geptop |
16374 |
4. |
donaldduck |
15550 |
5. |
hatarvadasz |
13569 |
6. |
xenos |
9874 |
7. |
feerko |
9543 |
8. |
ibicimama |
9280 |
9. |
piktorka2 |
9131 |
10. |
foxworkinspace |
8624 |
|
|
|
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek? |
|
1. |
ibicimama |
1056 |
2. |
xenos |
1031 |
3. |
dnemethk |
845 |
4. |
hatarvadasz |
810 |
5. |
donaldduck |
744 |
6. |
pola62 |
730 |
7. |
geptop |
665 |
8. |
hatibacsi |
630 |
9. |
sunchat |
489 |
10. |
gergelyferi |
459 |
|
|
|
Helyesnek talált válaszok aránya |
|
|
|
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is! |
|
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége? Tegye fel a kérdését!
Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.
Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.
Letöltés
|
|
|
|
|
|
Milyen ételt utáltál gyermekként és melyiket szeretted? |
Nagymamám a tea készítésénél cukor helyett melasszal, citrom pótlásaként ecetet használt. Borzalmas.
Habart bablevese viszont mennyei volt.
Gasztronómia (étel, ital) – Nemzetek ételei,italai
|
A kérdést írta: dhaj ( 2016.05.15. 09:44 )
|
Válaszok száma: 24
|
|
Címkék: gyermekként, szeretted, melyiket, utáltál, készítésénél, pótlásaként, nagymamám, bablevese, melasszal, borzalmas,
|
|
|
|
Csak belépés után tud válaszokat írni! Kérjük lépjen be!
Belépés
|
Vagy facebook hozzáféréssel is írhat!
Facebook Komment
|
|
kicsoda57 |
2016.05.19. 22:04 (#24) |
|
|
tökfőzeléket nem szerettem,büszke,egres levest utáltam.
kukorica zsámiskát utáltam.
tejet, tejeskávét nem szerettem, csak a kakaót.
mákos tésztát imádtam, turós batyut is, lekváros kenyeret szerettem, de már káposztás valami nem kellett.
viszont a grenadil mars, krumplis tészta az jöhetett sok, sok.
zsíros kenyeret cukorral, zöldhagymával ettem.
lecsót nagyon szeretem ma is.
ja és a gerslis ételeket utáltam., csak rizses bármit ettem meg.
bableves,borsóleves, húsleves, paradicsomleves a mindenem volt.
Disznóöléskor, reggel a hagymás vér a kedvenc, később a húsleves, hurka sült, imádtam a toros káposztás húst.
de a kocsonyát nem szerettem. |
|
decotext |
2016.05.18. 17:16 (#23) |
|
|
Piktorka! Látom nem érted! Nem mondtam azt hogy a friss
paradicsom rohadt, csak azt, hogy rohad gyümölcs ize van!
Ez nem ugyan az! Egyébként fözök sokat paradicsommal.
(Paprikáskrumpli, gulyásleves, lecsó! Mindet szeretem de a paradicsomot
ezekben el kell főznöm (péppé) mert különben nem eszem meg!)
Thaiföldön is vannak (állítólag) nagyon finom gyümölcsök. (Láttam ilyet.)
Olyan büdös volt, mint a bomló hulla, mégis sokan eszik! Vagy Norvégiában
és Izlandon van olyan halkaja amit rothasztanak és úgy eszik! Hát egyék! |
|
piktorka2 |
2016.05.17. 12:55 (#22) |
|
|
Deco! Én láttam hogy a kombájn szedi a paradicsomot, és a sündisznót, amiből a sűrítmény készül, A frissen szedett paradicsom meg ne szúr, ha beleharapsz, és nem rohadt. A kecsap meg lehet penészes.
Ne erőlködj, a friss paradicsom nem rohadt, csak te nem szereted. |
|
decotext |
2016.05.17. 11:02 (#21) |
|
|
A fura egyébként, hogy a kecsöpöt is szeretem, de hat
az is füszerezett s nincs már eredtie rohadt növény ize!
(Igaz ezt nem eszem mert nagyon cukros.)
Helytte magunk keverünk a virslihez keleti füszerekkel... |
|
decotext |
2016.05.17. 09:21 (#20) |
|
|
Piktorka!
Én bármilyen paradicsomba is haraptam mindnek rothadt ize volt. Még a frissnek is amit magam szedtem a kertben mert a csládnak ültettem mindig! A paradicsomos káposzta fözött és nem friss paradicsomból van (nálunk), hanem süritményböl. Az nem rothadt!
Egyébként meddö a vita mert a joghurtoknak is rothadt ize van. Rothadt tej ize!
Ezt is eszik azonban sokan! Ilyneket nem veszek szájba ahogy a sajtokat sem!
Aminek kellemetlen a szaga azt nem eszem. Van aki imádja pl, a parmezánt.
Na, annak meg olyan szaga van mintha
Egy börkikészitönél cserzéskor jobb a levegö: https://hu.wikipedia.org/...mez%C3%A 1n
|
|
xenos |
2016.05.16. 22:24 (#19) |
|
|
Nem szerettem a tökfőzeléket, a kedvencem a mákos tészta volt. |
|
piktorka2 |
2016.05.16. 21:35 (#18) |
|
|
Decotext! A rohadt paradicsomnak van rohadt paradicsom íze, az érett paradicsomnak fajától függő finom íze van.
Ha rohadt íze lenne, akkor a paradicsomos káposztádnak is rohadt íze lenne.
Mint több esetben, most is hülyeségeket beszélsz. |
|
decotext |
2016.05.16. 19:16 (#17) |
|
|
Izlés dolga! A paradicsomnak, nyersen rothadt gyümölcs ize van!
Van aki szereti a szaszagú sajtokat is, de a paradicsomos káposzta
legalább nem bűzlik! |
|
piktorka2 |
2016.05.16. 16:52 (#16) |
|
|
Deco! Szaladj gyorsan a trafikba gyufáért!
56- ban én már javában ugráltam az Orosz harckocsikon a lehel út és a Róbert Károly kőrút kereszteződésében. A 60-as évek már elég konszolidáltak voltak.
Hát ahhoz képest, hogy megeszed a paradicsomos káposztát, elég furcsa, hogy a sajtot nem eszed. A grenadírmarsot és a káposztás tésztát is elég extrém cukorral enni. A nyers paradicsomot meg imádom. Lemegyek a kertbe és leszakítok egy szép nagy paradicsomot a K3 tőről és úgy eszem, hogy folyik a leve a könyökömön. Isteni finom.
Gondolkodok, hogy mi az amivel még kiűzhetlek a világból. Ja a tejfölt is imádom csak úgy kanalazni, meg a szerinted rohasztott tejet, amit mi aludt tejnek hívunk. |
|
decotext |
2016.05.16. 14:36 (#15) |
|
|
Kedves Piktorka!
A tojásos levest én is kevés ecettel eszem (s kevés cukorral), sőt a lencsefőzeléket is ecetesen szeretem. Azt hiszem, hogy erre a gyermekori szokások és berögződések hatnak ki!
Amit irsz Bp-ről, nem tudom mikor volt, de én sokat jártam a 60-as években (is) Budapesten és nem volt senkinek hiánya semmiben! Akkor nagynénémék a "Székely Bertalan" utcában laktak, ami akkor ez közel volt a Nyugatihoz. (Ma nem tudom mi a neve, megmaradt?)Volt egy belső udvar, az nagyon negativ benyomást tett rám, pláne amikor a szódás jött és elkurjantotta magát.... visszhangzott az egéesz ház: "Szódás, szoda itt!" Aztán jött a késes/köszörüs is, meg nyáron a dinnyés, de kaja és minden volt. (Negyediken volt a lakás.) Igaz az akkor még ott élő nagyanyám gyakran járt Csepelre valakikhez és mindig hozott friss tojást és egyebet. Úgy elmékszem, hogy piacokra is jártak.
Nem hiszem, hogy annyival idősebb lennél mint én,
így ki van zárva, hogy háborús emlékedről írtál, de ahoz
nem tudok hozzászólni mert én 56-ben születtem, s azt
nem éltem át!
Ui: a paradicsomos káposztát is nagyon szeretem,
de azt is mint a paradicsim levest cukrosan eszem!
A nyers paradicsommal engem viszont kiűzhetsz a világból!
A káposztás tésztát meg jó borsosan és cukorral!
Na, ez aztán izlés mi? |
|
|
|
|
grenadil mars, gerslis ételeket, mindenem volt, toros káposztás, tökfőzeléket, szerettem, büszke, egres, hülyeségeket parmezánt ecettel, rothadt annak dolga, egyék rohasztott emlékedről, izlés kőrút, dinnyés olyan, könyökömön nagyanyám, udvar kevés, tejfölt láttam, tojást dinnyés,
|
|
|
|