Válaszadók toplistája |
|
1. |
hatibacsi |
20036 |
2. |
decotext |
17332 |
3. |
geptop |
16374 |
4. |
donaldduck |
15550 |
5. |
hatarvadasz |
13569 |
6. |
xenos |
9874 |
7. |
feerko |
9543 |
8. |
ibicimama |
9280 |
9. |
piktorka2 |
9131 |
10. |
foxworkinspace |
8624 |
|
|
|
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek? |
|
1. |
ibicimama |
1056 |
2. |
xenos |
1031 |
3. |
dnemethk |
845 |
4. |
hatarvadasz |
810 |
5. |
donaldduck |
744 |
6. |
pola62 |
730 |
7. |
geptop |
665 |
8. |
hatibacsi |
630 |
9. |
sunchat |
489 |
10. |
gergelyferi |
459 |
|
|
|
Helyesnek talált válaszok aránya |
|
|
|
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is! |
|
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége? Tegye fel a kérdését!
Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.
Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.
Letöltés
|
|
|
|
|
|
Tatárbifsztek. Valóban mongol étel? |
Nemrég arról kérdeztem egy mongol ismerősömet, hogy ő hogyan készíti a tatárbifszteketet, amire azt mondta, hogy soha nem evett még, de nem is akarja megkóstolni, mert marhából van. Nem is érti, miért pont róluk nevezték el, mikor a hazájában nem is ismerik ezt a förtelmet.
Gasztronómia (étel, ital) – Nemzetek ételei,italai
|
A kérdést írta: trukkosbelaba ( 2011.02.05. 08:16 )
|
Válaszok száma: 4
|
|
Címkék: tatárbifsztek, valóban, mongol, étel, tatárbifszteketet, megkóstolni, ismerősömet, kérdeztem, hazájában, förtelmet,
|
|
|
|
Csak belépés után tud válaszokat írni! Kérjük lépjen be!
Belépés
|
Vagy facebook hozzáféréssel is írhat!
Facebook Komment
|
|
sztana45 |
2011.02.05. 10:37 (#4) |
|
|
Nálunk nincs Szilveszter tatárbifsztek nélkül!
A mostani adag! 7 személyre! 1600 gr. hártyamentes bélszín, csak kétszer darálom át, mert nem szeretjük ha túl pépes! hagymát és a fokhagymát pépesre aprítom turmixgépben,
380 gr. vöröshagyma
40 gr. fokhagyma
2 evőkanál Erős Pista !!!
2 evőkanál törött paprika édes
5 evőkanál mustár
2 evőkanál só
1 évőkanál Worcestershire szósz
1 evőkanál ketchup
1 evőkanál olívaolaj,
1 tubus Édes Anna!!!
2 teás kanál bors
1 teáskanál vaj
3 kisdoboz Kakas paszta
Kóstolás után mehet bele még egy kis bors, ki, hogy szereti!
Általában egy nappal előbb elkészítem, így összeérnek az ízek, a csípősségét sem lehet így első falatra érezni, csak miután lenyelted a falatot
Pirítóssal vagy puha kenyérrel, olívabogyóval, édes vagy száraz pezsgővel, sörrel, 1-2 karika lila hagymával, ki. hogy szereti
Talán reggelre marad 1-2 szeletre való!
|
|
cathy222 |
2011.02.05. 09:55 (#3) |
|
|
Mindenesetre nagyon finom jól füszerezve, pirítóssal, sör mellé... |
|
taen |
2011.02.05. 09:41 (#2) |
|
|
Nem egyedülálló a probléma. A francia salátát a franciák orosz salátának nevezik, és gyanítom, hogy a spanyolfal spanyol országban más néven ismert. És még sorolhatnám. |
|
|
cathy222 |
2011.02.05. 09:19 (#1) |
|
|
A tatárbifsztek eredete homáyba vész. Szerintem magyar étel, sőt hungarikum. Tatár, mert nyers marhahús az egész. Olyan vad, mint a nyereg alatt puhított hús, amit a magyarok már nem esznek, de a tatároknál bezzeg biztos még létezik. Pedig lehet, hogy nem is. |
|
|
|
|
mostani adag, fokhagymát pépesre, nappal előbb, francia salátát, nálunk, nincs, szilveszter, tatárbifsztek, salátának falatra elkészítem, évőkanál kétszer szeretjük, tatár nálunk elkészítem, salátát egyedülálló, előbb elkészítem, elkészítem pirítóssal, szerintem tubus, olívabogyóval szerintem, worcestershire hagymával,
|
|
|
|