Válaszadók toplistája |
|
1. |
hatibacsi |
20036 |
2. |
decotext |
17332 |
3. |
geptop |
16374 |
4. |
donaldduck |
15550 |
5. |
hatarvadasz |
13569 |
6. |
xenos |
9874 |
7. |
feerko |
9543 |
8. |
ibicimama |
9280 |
9. |
piktorka2 |
9131 |
10. |
foxworkinspace |
8624 |
|
|
|
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek? |
|
1. |
ibicimama |
1056 |
2. |
xenos |
1031 |
3. |
dnemethk |
845 |
4. |
hatarvadasz |
810 |
5. |
donaldduck |
744 |
6. |
pola62 |
730 |
7. |
geptop |
665 |
8. |
hatibacsi |
630 |
9. |
sunchat |
489 |
10. |
gergelyferi |
459 |
|
|
|
Helyesnek talált válaszok aránya |
|
|
|
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is! |
|
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége? Tegye fel a kérdését!
Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.
Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.
Letöltés
|
|
|
|
|
|
|
Csak belépés után tud válaszokat írni! Kérjük lépjen be!
Belépés
|
Vagy facebook hozzáféréssel is írhat!
Facebook Komment
|
|
cathy222 |
2011.07.21. 10:57 (#8) |
|
|
Vargamarga! Tényleg a szalonna! A paradicsom héjával én sem vacakolok.
Tothd: Itt a kiskertben termett hozzávalók jobbak a bionál is. És olcsóbbak. |
|
tothd |
2011.07.21. 10:54 (#7) |
|
|
A leglényegesebb a hozzávaló. Bio hagyma, bio paprika, bio lugas paradicsom, bio tojás, házi kolbász! |
|
vargamarga |
2011.07.21. 10:42 (#6) |
|
|
Füstölt húsos szalonnát felkockázok, megpirítom, a kockára vágott hagymát szintén.
Beleteszem a paradicsomot, paprikát, megszottyasztom, lefedem, had párolódjon a saját levében.
Beleteszem a pirospaprikát, fűszereket, kis fokhagymát, füstölt kolbászt, és kevergetve készre rotyogtatom.
A paradicsom héjával nem vacakolok. Csak negyedbe vágom a paradicsomot, úgyis szétfő. A héja megpöndörödik és ki lehet szedni. Viszont szép színt ad és gazdagabb az íze.
Tojással vagy nokedlivel. Szerintem finom.
vm |
|
|
cathy222 |
2011.07.21. 10:38 (#5) |
|
|
Alapból én is úgy, ahogy a többiek. ÉN mondjuk akkor sózom, amikor a zöldpaprikát rádobom a hagymára, mert akkor enged annyi levet, hogy nem kell vizet önteni alá. Tudom, illik rá tenni ffűszerpaprikát, de én vagy nem vagy csak minimálisat teszek rá, pedig a fűszerpaprika gyógytermék, a kapszaicin miatt, ami fejfájósoknak segít sokat.
Ezt az alapot lehet gazdagítani akár egyenként, akár együtt is kolbász karikákkal, virslivel, pörkölt maradékkal, tojással, főtt vagy sült maradék (vagy direkt bele szánt) krumplival, rizzsel, nokedlivel, tarhonyával, tökkel, cukkinivel, padlizsánnal. Én tettem már rá sárgabarack lekvárt is, és nem volt rossz!
Ha kicsit csípősebbre készítjük az alapot, és mondjuk párolt darált hússal, főtt babbal, főtt kukoricával gazdagítjuk, akkor kapjuk a chili con carne c. fogást. |
|
katalintom |
2011.07.21. 10:11 (#4) |
|
|
Először is forró vízbe dobom a paradicsomokat, hogy le tudjam szedni a héjukat, az ugyanis emészthetetlen.
A nem túl kicsire vágott hagymákat olajon megdinsztelem egy kicsit, majd rápakolom az összevágott paprikát és a paradicsomokat. Ha sülés közben nem enged túl sok levet, akkor kipótolom paradicsomlével, sűrített paradicsommal, majd teszek bele karikára vágott jó minőségű virslit és tarhonyával tálalom.
|
|
csupatalany |
2011.07.21. 10:00 (#3) |
|
|
Karikára vágom a hagymát majd felteszem zsírral(nem olajjal)dinsztelni,és mikor már üveges akkor ráteszem a karikára vágott paprikát majd együtt szépen
sürű kevergetés mellett inkább zsirjára lesütöm,majd ráteszem a paradicsomot,sózom,és mikor már a paradicsom nem darabos teszek rá őrőlt paprikát egyet rottyantok rajta és kész.Szeretem tojással,akár rízzsel,de legjobban saját zsírjában és tunkolni friss kenyérrel.
|
|
tilojka |
2011.07.21. 09:31 (#2) |
|
|
Jó lecsót,csak nagyon régen ettem,bár egyik alkalommal hasonlított a régi ízéhez ! Sajnos,silány minőségű hozzávalókból nem lehet csodát alkotni! Minden hozzávalónak ,nem kesernyés zöldpaprika,általában a vastaghúsú jó szokott lenni,finom édesebb,zamatos paradicsom kell ,és akkor el sem lehet rontani. Én a sima lecsót szeretem,de megeszem olykor a szalonnásat is,vagy rizzsel készültet,a kolbászos nem azén világom,ja és tojással is készülhet ,azt sem díjazom! Hagymát karikára ,nem túl vékonyra szelve,megfonnyasztom rá a paprikát és megsózom,már majdnem megpuhul amikor hozzáadom a szép illatos édeskés, cikkekre vágott paradicsomot ,s azzal egyet még jól megforralom! Ennyi! Ha rizses,akkor a hagymával pirítom egy kicsit a rizst |
|
csobyzoli |
2011.07.21. 09:20 (#1) |
|
|
Mangalica szalonnával indítom, hagyma, paradicsom, paprika, piros por paprika, ismét paradicsom, tojás....
A lecsó igazi erénye, hogy mindenféleképpen nagyon jó!
(ha a hagyma csak üveges, ha barnára pirul...... ha a paprika ropogós, ha eltittyed...... ha a paradicsom szétfolyik, ha egyben marad..... ha fűszerezel, ha nem fűszerezel...... mindegyik változat a legjobb!!!!) |
|
|
|
|
paradicsom héjával, kiskertben termett, kockára vágott, saját levében, vargamarga, tényleg, szalonna, paradicsom, babbal édeskés megpöndörödik, minőségű vizet együtt, héjukat készre hagymát, leglényegesebb barnára, nokedlivel hozzávalónak, rossz kenyérrel, együtt rizst, szerintem együtt, rizses egyik,
|
|
|
|