Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
És EZT a képet most hogy a frászba' kell értelmezni...!?
https://i.ytimg.com/...efault.jpg

A képen jól láthatóan és egyértelműen, valamiféle FOGASKEREKEK ,,pihennek" — ókori romok között!... Olyan instrumentumok, amelyek — elvileg — NEM LEHETNÉNEK OTT és ÚGY, AHOL VANNAK! Olyan instrumentumok, amelyeknek a létrehozása — elismerve az ókor elképesztő produktumait: kezdve az alexandriai vízórától, az Égei tenger vízében szivacshalászok által pár éve fellelt, fogaskerekes csillagászati(?) eszköz-maradványig —, nem tűnik lehetségesnek, igen magas fejlettségű fém-megmunkálási technológia feltételezése nélkül!...

Az instrumentumok NYILVÁNVALÓAN NEM természeti képződmények... Az árnyékok is rendben vannak, a kép tehát nem tűnik primitív hamisítványnak.

Nos, ha ezek az ,,instrumentumok" VALÓDIAK (értsd: valóban OTT vannak, ahol látszanak, és VALÓBAN olyan régiek is, mint amilyen réginek látszik), akkor Däniken valamelyik teóriája MÉGIS CSAK IGAZ! Éspedig:
a) Vagy az van, hogy a mi, jelenlegi emberi — viszonylag magas technológiai fejlettségű — civilizációnk ELŐTT (sok-sok évezreddel előtte...) már léteznie kellett a mienkhez rendkívül hasonló fejlettségű (vagy akár még annál is fejlettebb) emberi civilizációnak — vagyis a mienk, nem az első technológiai civilizáció ezen a bolygón! Vagy pedig...
b) sok-sok évezreddel ezelőtt valóban jártak már Földönkívüliek a Földön!...

Megjegyzés: A Google képkereső szolgáltatásával AGYON-VISSZA KERESTEM A KÉPET A NET-EN! Ám azon az egy hivatkozási helyen kívül, ahol egy hete ,,véletlenül" rábukkantam — éspedig itt: http://moondeva.blogspot.hu/...chive.html
—, szóval ezen kívül sehol másutt nem leltem fel! (A kereső ,,feldobott" nekem Youtube video-t, szöveges site-ot, miegyebet, de magát a képet csak az előbbi helyen találtam meg.
A html ,,közlemény" azonban (szerintem) egy megveszekedett ezoterikus bla-bla!... (Ahogy olvastam, a képen látható instrumentumok ,,feltalálási helyéről" sincs benne konkrét helyszín-megnevezés...)

Ki, mit vél erről?...


Gasztronómia (étel, ital)Alkohol
A kérdést írta: foxworkinspace ( 2016.11.14. 17:41 )
Válaszok száma: 9
Címkék: értelmezni, frászba, képet, kell,
Válaszok Új válasz
foxworkinspace 2016.11.15. 14:46 (#9)
Ami azt illeti, jómagam sem vettem vér-komolyan, hogy az általam a Kérdés alá illesztett link szerint látható kép, Földönkívüli eredetű (vagy akár évezredekkel korábbi, magasan fejlett technológiájú emberi civilizáció által alkotott) instrumentumokat ábrázolna...
Magyarázatot — éspedig ÉSSZERŰ magyarázatot — akartam kapni, mivel a saját kutakodásaim (13 honlap, továbbá 3 hótt-átlátszó szövegű, dögunalmas ezoterikus video végigpásztázása) nem vezetett eredményre...

'Sunchat' volt az első, aki — szerencsésebb "kutató" lévén — rátalált az egyértelmű válaszra — amit 'Sultan' és 'Xenos' is megerősített.

Igen, a helyszín az Új-Zéland (vagy annak környékén egy sziget), azon belül pedig egy lepusztult (vagy lerombolt) kén-feldolgozó üzemcsarnok, ami egy kén-vulkán közelében működött egykor...
A fogaskerekek pedig NEM képhamisítás következében vannak ott, ahol vannak, hiszen ha ez egy kén-feldolgozó üzem volt valaha, akkor a fogaskerekeknek nyilván "feladata" volt a feldolgozási műveletben (amellett az árnyékok is rendben vannak). Az "ókori" romok pedig nem ókoriak, hiszen a 'Sunchat' által fellelt fotókon már az is tisztán látszik, hogy valaha vasbeton-oszlopok tartották a tetőszerkezetet...
A képek tehát, nem Photoshop-"kreálmányok" — ez teljesen egyértelmű...
xenos 2016.11.15. 13:22 (#8)
A cikk szerint: ...This is the recent ruin of a sulphur factory abandoned in the 1930's located on the active volcano Mt White in New Zealand.
Vagyis a képen egy 1930-as években elhagyott vegyiüzem romjai láthatóak, Új-Zélandon a White hegység működő vulkánján.... kb.

Első látásra is szembetűnik, hogy a háttérben lévő romok betonból vannak. Szerintem.
decotext 2016.11.15. 06:45 (#7)
Ez elsö kép egy jobb hamaistvány, illetve montage!
Balra elöl (alul) olyan kúpos fogaskerék van ami nem
régi találány: https://upload.wikimedia.org/...l_ge ar.jpg
Ez sok mindent elárul! Üdvözlet a photoshoptól, vagy gimptöl!
sultan 2016.11.14. 21:56 (#6)
Nos, felvettem a gépszerkesztő köntösömet, és ilyen szemmel néztem rá a képen látható fogaskerekekre.
Az előtérben látható nagy fogaskeréken feltűnő, hogy milyen típusú a fogazás geometriája.
A szabatos megnevezése, egyenes fogazatú hengeres fogaskerék. A mai, modern fogak alakja, kiforrott geometriai szabályok szerint, evolvens görbe profilú. Ez teszi lehetővé, hogy fogak erőátvitelkor, egymáson gördüljenek, és ne csússzanak. Ezért, a fogak vége, mindig csúcsosabbak, és a gyökerük is éppen csak az alámetszés határáig megmunkált. A két fog közötti térnek, pedig lehetővé kell tennie, hogy a fogak férjenek el mozgásukkor.
A képen az látszik, hogy a fogak nem görbe felületűek, hanem szinte hasábszerűek, szűk térrel közöttük. Ez a történelmi szerkezetekben, mint pálcás fogazatú áttét ismert. Itt, nem két egyforma modulú fog érintkezik, hanem egy, ami látszik, a másik, pedig mint egy pálcikás mókus kerék. Ez, lehet, persze akár léc alakú is.
Tehát, ebből jön elő, hogy kerék fogazása valóban régi. Állagát nézve, szintén régi. Teljesen földi eredetű konstrukció.
Az előtérben látszó kisebb kerék íve, és fogazása, az sugallja, hogy nem része a nagyobbik kerék áttételének. A háttéri harmadik kerék elhelyezése pedig arra utal, hogy nincsenek az eredeti helyükön. Inkább kiállítási tárgyak.
Anyagukat tekintve, a rozsdás felületük miatt, öntöttvasból készültek, több részből. Hiányzanak a küllők (8 db), a csapágyazási elemek is. Talán, még egy fatörzsből készült henger, amire a kötelet, vagy láncot kellett csévélni.
Megkockáztatom, látva a háttérben a tengert, hogy egy kikötői zsilipezés muzeális maradványai.
Figyelemre méltó, még egy leromlott állagú vasbeton oszlop is képen. Szerintem, nem függ össze a fogaskerekekkel. A vasbeton, sokkal fiatalabb kell, hogy legyen. Aránylag, nem régi technológia.
Kár, hogy a kép perspektívája, ill. más ismert tárgy hiánya miatt, nem lehet megbecsülni a tárgyak méreteit.
A második képhez, szöveg is tartozik.
Itt, az ausztrál szerző DHANISHTA NSW, AUSTRALI, Új Zélandi helyszínt említ, és a fokozott rozsdásodást okozó, a közeli tűzhányóból származó kéndioxidot.
foxworkinspace 2016.11.14. 19:08 (#5)
...Magasságos Végtelen Energiatér! Ezek szerint akkor, ez egy kén-feldolgozó üzemben hagyott miskulancia, valahol Új-Zéland környékén!...

A net DUGIG VAN, az ilyen és hasonló — "Földönkívüli" technológiát, meg "Földönkívüli" Hold-bázist, meg egyéb marhaságokat elhitetni szándékozó — cikkekkel, videókkal, meg egyebekkel!

Az a legnagyobb baj, hogy teljesen értelmetlen, sziszifuszi munka volna őket lenbuktatni!
Aki lusta gondolkodni, vagy utána nézni, az SIMÁN BEVESZI a legoltáribb blődségekete is, mert HINNI AKARJA, hogy "igaz"!

sunchat 2016.11.14. 18:49 (#4)
Van azért még kép erről a csillagkapuról

http://www.photovolcanica.com/..._80 05s.jpg
( http://www.photovolcanica.com/...sla nd.html )

https://media-cdn.tripadvisor.com/.. .olcano.jpg
( https://www.tripadvisor.co.uk/...sla nd.html )
foxworkinspace 2016.11.14. 18:02 (#3)
...kérdés, hogy akkor miként maradhatott "talpon" az a bazi nagy fogaskerék?...
foxworkinspace 2016.11.14. 17:58 (#2)
...A "csillagkapu" teóriával már ne jöjjön, senki se!... A net-es hivatkozások között tömegével van hasonló — a kép hivatkozáson BELÜLI megjelenítése nélkül...

Az tűnik még legvalószínűbbnek, hogy itt egy lebomábázott Afganisztán-i gyárépület részletét látjuk, amelyikben a Western Electric részére gyártottak erőművi berendezéseket...

foxworkinspace 2016.11.14. 17:45 (#1)
A video-"találmányok" közül, már 3-at is végigszenvedtem! Egyikben sincs olyan rész, ahol a kép feltűnne...
Facebook komment
További címkék
saját kutakodásaim, egyértelmű válaszra, kén-vulkán közelében, fogaskerekek pedig, illeti, jómagam, vettem, komolyan, köntösömet legyen csússzanak, nélkül magasan geometriája, region méltó videókkal, megjelenítése megjelenítése, ábrázolna elhitetni, egyenes romok, valaha komolyan, hiánya részére, lerombolt hiányzanak,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2021 TVN.HU Kft.