Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
A pálinkapárlásnál az első pár deci mérgező?
Nem értek hozzá, csak hallottam.
Most akkor megihatom az első korty kóstolót amivel a barátom megkínál?

Gasztronómia (étel, ital)Alkohol
A kérdést írta: piktorka2 ( 2014.10.02. 20:08 )
Válaszok száma: 16
Címkék: pálinkapárlásnál, mérgező, deci, első, hallottam, megihatom, kóstolót, megkínál, barátom, amivel,
1 2 
Válaszok Új válasz
taen 2014.10.09. 21:16 (#16)
Ne csábíts!
ludwigtoth 2014.10.09. 21:14 (#15)
én egyébként már nagyon régen főztem, akkor is üveg lepárlóval és kuktával.

A mindenféle szabályok betartásával sikerült olyan barackpálinkát főznöm, hogy amikor ittad a friss barack ízét, és illatát is érezted...
A nejem azóta is emlegeti...
ludwigtoth 2014.10.09. 21:09 (#14)
#8: igazad lehet, sőt azt is el tudom képzelni, hogy a rézeleje az zöldes színű.
De ettől függetlenül a metilalkohol számít, az biztos.
taen 2014.10.09. 21:08 (#13)
Kedves ludwigtoth!
Biztos Neked van igazad!
ludwigtoth 2014.10.09. 21:06 (#12)
A metilalkohol. A forráspontja mintegy 10 fokkal kevesebb ez etilalkoholénál.

A réznek semmi köze hozzá.

Gondold el: El kezded melegíteni a cefrét először a metilalkohol jön ki, hiszen az etilalkohol még nem forr.

Hogyha üveg lepárlóban csinálod, akkor is ez a helyzet.
taen 2014.10.09. 21:05 (#11)
Drága piktorka2!
Fogalmam sincs!
Azt, és csak azt írom, amit tudok!
piktorka2 2014.10.09. 21:00 (#10)
Akkor most melyik a helyes válasz?
A réz eleje, vagy a metilalkohol?
taen 2014.10.09. 20:29 (#9)
Mifelénk az első decit hívták az átkosban (akkor még tilos volt a házi főzés, de már elévült) rézelejének.
Tényleg nem hasznos!
icsizma 2014.10.04. 12:34 (#8)
Miért hülyítitek a tudatlanokat. A pálinkafőző csöve rézből van, az tudvalevő, hogy párás környezetben hosszabb állás után bezöldül, főleg belülről.( Réz-oxi-karbonátok, esetleg réz-oxi-kloridok alakulnak ki a felületen). Ezt az első főzésnél a párlat eleje leoldja, és ez a réztartalma miatt mérgező. Ezért is hívják "réz elejének" Ez házi pálinkafőzőnél néhány cent veszteség.
jegesvirag 2014.10.04. 11:43 (#7)
NEM! Mert az első pár dl.mérgező, mivel az metilalkohol!!De utána már iható! Egészségedre!!
1 2 
Facebook komment
További címkék
mindenféle szabályok, friss barack, nejem azóta, zöldes színű, csábíts, egyébként, nagyon, régen, friss veszteség fokkal, régen drága metilalkohol, leoldja hosszabb mindenféle, nejem leoldja, hülyítitek bezöldül, néhány függetlenül, decit csábíts, barackpálinkát mintegy, ludwigtoth bezöldül,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2024 TVN.HU Kft.