Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
1 2 3 .5 6 .8 9 10 11 
Maradékból csináltál már ilyesmit?
Volt egy kis lecsóm. Vendégeim, cukorborsó leves, és tojásos nokedlit kértek. A lányom szerint mindenki szereti ezt.
Kis-nagy lányom többet szedett mint amit meg bírt enni. Persze hogy nem dobom ki azt a maradékot. Nokedlit, és a lecsót, öszemelegítettem, a mikróba. Kicsit sótlan, de finom..
Ha tojásos lecsót csinálsz, mit eszel hozzá? Kenyeret, nokedlit.
Ilyeneket is főzöl? Hiszen most van ennek is a szezonja...

Gasztronómia (étel, ital)Konyhai praktikák
2011.06.30. 16:04
Válaszok száma: 6 ( 2011.07.01. 08:20 )
Hogyan lehet megállapítani hogy a pirospaprika hamisított?
Sokszor hallottam hogy téglaport is kevernek bele...stb
Szóval ilyesmire gondolok

----->>>>> Cyrano <<<<<-----

Gasztronómia (étel, ital)Konyhai praktikák
2011.06.27. 16:50
Válaszok száma: 19 ( 2012.11.13. 00:42 )
Részt vennétek egy ilyen eseményen?

http://www.youtube.com/...re=related

Szívesen részt vennétek egy ilyen eseményen?

Gasztronómia (étel, ital)Konyhai praktikák
2011.06.25. 20:14
Válaszok száma: 2 ( 2011.06.25. 23:08 )
Hogyan rakjuk el a cukkinit télire?
Cukkini mint savanyúság

Íme, 8 variáció hogyan készítsük el a cukkinit savanyúságnak télire! Aki szereti a cukkinit, de még próbálta ki savanyúságként okvetlenül próbáld ki!

Cukkíni fokhagymásan

º150 perc
Hozzávalók: 1, 5 kg cukkíni, 2 ek só, 2 csokor kapor, 1 fej fokhagyma, 1-1 kk bors és köménymag, 10 dkg cukor, 5 dl borecet, üvegenként késhegynyi tartósító.

Elkészítése: A cukkínit meghámozzuk, kettévágjuk, magját kikaparjuk, majd újnyi csíkokra vágva besózzuk. Egy óra elteltével a sóból kinyomkodjuk, és üvegekbe rakjuk. A borecetet fél liter vízzel felöntjük, belerakjuk a fűszereket, a fokhagymagerezdeket és az apróra vágott kaprot, és 4-5 percig forraljuk. A lét azonnal a cukkíni szeletekre öntjük, rászórjuk a tartósítót, az üvegeket lezárjuk, és 10 percig gőzöljük.

Cukkíni fűszeresen

Elkészítése: A vékonyan lehámozott és ujjnyi karikára vágott cukkínit ugyancsak karikára vágott húsos zöld és piros paprikával rétegezve üvegekbe rakjuk, néhány szelet tisztított tormát téve közé. A borecetet felhígítjuk azonos mennyiségű vízzel, ízesítjük ízlés szerint sóval, cukorral, 1-2 szál kaporral, csomborral, tárkonnyal, jól felforraljuk, és forrón a cukkínire öntjük, melynek tetejére tettük a megfőtt fűszernövényeket és a csapott mokkáskanálnyi tartósítószert. Az üvegeket lekötjük, és szárazgőzbe rakjuk.

Cukkíni-paprika saláta

º80 perc
Hozzávalók: 1kg cukkíni, 1 kg húsos zöldpaprika, 1 szál torma, 8 dl borecet, 20 dkg cukor, 2 ek só, 3-4 babérlevél, 1-1 csokor kapor és tárkony, üvegenként késhegynyi tartósító.

Elkészítése: A cukkínit meghámozzuk, a paprikákat kicsumázzuk, és mindegyiket karikákra vágjuk. A felszeletelt tormával együtt üvegekbe rakjuk. A borecetet ugyanannyi vízbe öntjük, belerakjuk az összes fűszerfélét, majd 3-4 percig forraljuk. A zöldfűszereket kiszedjük a léből, elosztjuk az üvegekbe, rátesszük a tartósítót, az üvegeket a forró lével felöntjük, lezárjuk, majd száraz dunsztba rakjuk.

Cukkíni római módra

Elkészítése: 2 kg cukkínit gondosan mossunk meg. 1/2 cm vastag szeletekre vágjuk le. 1/2 liter borecetben (5%-os töménységű) forraljuk fel az összevágott cukkínit. Egy citromot mossunk meg, héjával együtt vágjuk igen vékony karikákra, szedjük ki a magját. Az ecetből szűrőkanállal szedjük ki a cukkínit, és a citromkarikákkal együtt helyezzük üvegekbe. Vegyünk 25 dkg vöröshagymát, tisztítsuk meg, vágjuk vékony karikákra, és forró olajban (legjobb az olívaolaj, de jó a napraforgó is), néhány percig pároljuk, amíg üveges nem lesz, de ne legyen puha. Lecsöpögtetve rakjuk az üvegekbe levő cukkínire. Az ecetet leszűrve forraljuk fel 25 dkg cukorral, 1 evőkanál mustármaggal, 3-4 szelet szárított chilivel, 1 kávéskanál vegyes zöldfűszerrel. (Ebben lehet kevés tárkony, borsikafű, turbolya, illetve variálhatjuk tetszés szerint.) Az egészet felforralva és leszűrve öntsük forrón az üvegekben levő cukkínire, és azonnal zárjuk. Lehetőleg hűvösben, sötétben tároljuk. Nem egész télre, de 3-4 hónapig elálló savanyúság.

Cukkíni sóban

Elkészítése: A cukkínit meghámozzuk, belét kiszedjük, legyaluljuk, és jól besózva, 2 órán át, állni hagyjuk. Aztán kicsavarjuk, és széles szájú üvegbe jól belenyomkodjuk, úgy, hogy az üveg aljára sót, arra 2-3 újnyi tököt, ismét sót, és ismét cukkínit rakunk. A legfelső réteg só legyen. Lekötjük, és hűvös helyre tesszük. Használat előtt többször váltott hideg vízben kiáztatjuk.

Cukkíni saláta

Elkészítése: A nagy uborkához hasonló sötétzöld héjú tököt meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, és magos részét kikaparjuk. Ezután félujjnyi szeletekre vágjuk, és egy edénybe téve besózzuk. Egy-két órai állás után a sóból kinyomjuk, és néhány szál zöld kaporral rétegezve lazán üvegekbe tesszük. Ízlés szerint hígított ecetet felforralunk sóval, egy kevés cukorral, egy fej tisztított, de egészben hagyott vöröshagymával, 1 gerezd fokhagymával, néhány szem egész borssal és köménymaggal. Belekeverünk egy késhegynyi szalicilt vagy benzoesavas nátriumot, és forrón a cukkínire öntjük. Az üveget lekötjük, és száraz gőzbe tesszük.

Édes-savanyú cukkíni

º2 óra
Hozzávalók: 1, 5 kg zsenge cukkíni, 5 dl tárkonyecet, 40 dkg cukor, 1 ek só, 1-1 kk mustármag és szemes bors, 1 csokor kapor.

Elkészítése: A cukkínit meghámozzuk, 2 x 2-es kockákra vágjuk, majd üvegekbe rakjuk. Az ecetet félliternyi vízzel keverjük, belerakjuk a cukrot, a sót, és a fűszereket, majd felforraljuk. A tűzről levéve beleadjuk a finomra vágott kaprot, s ha már langyos, a cukkíni darabokra merjük. Az üvegeket lezárjuk, és 20 percig gőzöljük.

Fokhagymás cukkíni

Hozzávalók: 2 kg cukkíni, 8 gerezd fokhagyma, 20-30 dkg gyöngyhagyma, 1 csokor kapor, 4-4 szál kakukkfű és rozmaring.




A léhez: 10%-os ecet, cukor, só, egész bors, koriander.

Elkészítése: A cukkínit meghámozzuk, félbevágjuk, és kimagozzuk. A húst körömnyi kockákra vágjuk, az üveg aljára kaprot teszünk, a többi megtisztított hozzávalóval együtt az üvegbe rétegezzük. A zöldség-rétegek közé kerül, a rozmaring, és a kakukkfű. Ez után megmérjük, hogy az üvegbe mennyi víz fér. Minden fél liter vízhez fél deci 10%-os ecetet, 10 dkg cukrot, kevés sót, egy kiskanál borsot, és koriandert adunk. Felforraljuk, és a cukkínire öntjük. Másnap a levet újra átforraljuk, és visszaöntjük az üvegbe. Ezután az üveget lezárjuk, száraz dunsztba tesszük, majd a végleges helyére állítjuk.

Gasztronómia (étel, ital)Konyhai praktikák
2011.06.23. 14:48
Válaszok száma: 1 ( 2011.06.23. 14:54 )
Tartósítószer nélkül?
Igen.
Tennék el, de nem terem a gyümölcs a társasba..
És helyem is nagyon kevés
http://napidoktor.hu/...r_es_szorp

Gasztronómia (étel, ital)Konyhai praktikák
2011.06.16. 18:04
Válaszok száma: 4 ( 2011.06.16. 22:11 )
Mivel érdemes fűszerezni a zöldségeket grillezéshez?

Gasztronómia (étel, ital)Konyhai praktikák
2011.06.14. 16:16
Válaszok száma: 5 ( 2011.11.11. 11:36 )
A kókuszdiót, hogy bontod ki?

Gasztronómia (étel, ital)Konyhai praktikák
2011.06.12. 14:31
Válaszok száma: 6 ( 2013.02.12. 23:00 )
Mi a véleményed ?
ha a citromhéját lereszelem majd porcukorral összekeverem ,berakom egy kisebb beföttes üvegbe .Utána pedig a hütőbe teszem. Igy meddig áll el ?
Gasztronómia (étel, ital)Konyhai praktikák
2011.06.12. 12:41
Válaszok száma: 5 ( 2011.06.14. 16:20 )
Hogy kell elültetni az avokádó magját ?

Gasztronómia (étel, ital)Konyhai praktikák
2011.06.11. 16:03
Válaszok száma: 5 ( 2013.02.12. 22:58 )
Érdemes olajsütőt venni? Mi az előnye, hátránya?
Hány sütést bírhat ki a benne lévő olaj? Mert nekem 1 l olaj elég 2-3 hétre, mivel egyszerre sütésnél 2-3 dl-t használok. Így meg 2 liter kellene egyszerre.
Gasztronómia (étel, ital)Konyhai praktikák
2011.06.07. 08:44
Válaszok száma: 15 ( 2011.06.07. 18:46 )
1 2 3 .5 6 .8 9 10 11 
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2024 TVN.HU Kft.