Válaszadók toplistája |
|
1. |
hatibacsi |
20036 |
2. |
decotext |
17332 |
3. |
geptop |
16374 |
4. |
donaldduck |
15550 |
5. |
hatarvadasz |
13569 |
6. |
xenos |
9874 |
7. |
feerko |
9543 |
8. |
ibicimama |
9280 |
9. |
piktorka2 |
9131 |
10. |
foxworkinspace |
8624 |
|
|
|
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek? |
|
1. |
ibicimama |
1056 |
2. |
xenos |
1031 |
3. |
dnemethk |
845 |
4. |
hatarvadasz |
810 |
5. |
donaldduck |
744 |
6. |
pola62 |
730 |
7. |
geptop |
665 |
8. |
hatibacsi |
630 |
9. |
sunchat |
489 |
10. |
gergelyferi |
459 |
|
|
|
Helyesnek talált válaszok aránya |
|
|
|
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is! |
|
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége? Tegye fel a kérdését!
Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.
Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.
Letöltés
|
|
|
|
|
|
Savanyu kaposzta megkeseredesenek okai? |
Miert keseredhetett meg a savanyu kaposztanak szant kaposzta?
Meleg helyen erlelve, de csak sos maradt, nyers, es keseredett az ize.
Valakinek ötlete, tapasztalata az ügyben?
Esetleg megmenthetö-e a kaposzta?
Gasztronómia (étel, ital) – Konyhai praktikák
|
A kérdést írta: eva4 ( 2015.12.23. 23:38 )
|
Válaszok száma: 14
|
|
Címkék: megkeseredesenek, kaposzta, savanyu, okai, keseredhetett, tapasztalata, kaposztanak, megmenthetö, keseredett, valakinek,
|
|
|
|
Csak belépés után tud válaszokat írni! Kérjük lépjen be!
Belépés
|
Vagy facebook hozzáféréssel is írhat!
Facebook Komment
|
|
piktorka2 |
2016.01.25. 16:19 (#14) |
|
|
Határvadász!
Te már a csalamádé receptjét dugtad az orrunk alá! #12 |
|
foxworkinspace |
2016.01.25. 02:12 (#13) |
|
|
Nem tettél bele elegendő sósavat, ezért felborult a sav-bázis egyensúly... |
|
hatarvadasz |
2015.12.26. 11:30 (#12) |
|
|
Ami lemaradt aki akar tehet bele babérlevelet, mustármagot, szemes kukoricát, szilvalevelet,
uborkát, zöldbabot karfiolt apró zöld dinnyét.
Persze mindegyiket tisztára mosva.
Mi nem szoktuk agyon variálni.
Kisebb az esély, hogy megromoljon.
Eddig mindig az alap recept szerint elkészítve soha nem volt gond vele. |
|
hatarvadasz |
2015.12.26. 11:25 (#11) |
|
|
Akit esetleg érdekel!
Ez egy recept, amit mi használunk.
6 Kg reszelt káposzta,
10 dkg só
10 dkg cukor.
2 kávés kanál borkénpor
3 dcl 20% -os ételecet
Ezt összekeverni fedős vödörbe elhelyezni, télen nyáron elkészíthető és 2 hét múlva
fogyasztásra alkalmasan kész.
|
|
eva4 |
2015.12.24. 19:50 (#10) |
|
|
Köszönöm az egyeb hasznos valaszokat - mint mustsavanyitas es piaci standok felderitese
Kaptunk mintat, kostoltunk, egyenlöre csak tul sosnak es eretlennek iteltük, igy varunk meg nehany napot, hatha beijedt a kaposzta, es megis feladja a keseredest, es a savanyodas mellett dönt
Mondvan, jo pap is holtig tanul, igy adott esetben a helyrehozatalara vonatkozo tanacsok kerülhetnek kiprobalasra
Köszönöm a tanacsokat es Boldog Karacsonyt Mindenkinek! |
|
hatibacsi |
2015.12.24. 16:29 (#9) |
|
|
Én úgy hallottam, hogy túlzott torma és babérbevitel okozhat hasonló tüneteket.... De mivel én csak mustot savanyítottam, borrá, így gyakorlati tapasztalatom kevés káposzta ügyben. Azt azé tudom, hogy a piacon melyik stand elfogadható és melyik nem... Állítólag ez is sokat ér néha.... |
|
ludwigtoth |
2015.12.24. 13:14 (#8) |
|
|
Valamilyen baktériumos fertőzés lehet a háttérben.
|
|
ludwigtoth |
2015.12.24. 13:06 (#7) |
|
|
Szerintem nézz utána a tejsavas erjedés alapfeltételeinek.
Valami nem úgy történt ahogy az a nagykönyvben elő van írva.
A savanyú káposzta savanyodása ebbe a kategóriába tartozik. |
|
decotext |
2015.12.24. 12:33 (#6) |
|
|
Én nem ismerem a csinyját a dolognak csak azt tudom elmondani
amit nagyanyám csinált. Mindeg tölgyfa hordóban (nem túl nagy)
szokta berétegelni sózva és füszerezve. (Mit tudomen mivel) DE!
Mindig hüvös, sötét helyen szokta érlelni. Soha nem légmentesen
de mindig "bedesztázva" egy jókora nagy követ szokott rárakni.
Az egész pár hét alatt el szokott készülni nekem úgy tünt, hogy soha
nem nézegette s csak akkor bontotta fel az egészet amikor szerinte
kész volt. S az is volt. Jegyzem: a pincében tartotta a felbontás
után is és csak a fogysztási mennyiséget hozta mindig fel. A pincében
télen nyáron 17 fok szokott lenni a lenti régi, higanyos hömérö szerint.
Mostanában mér évtizedek óta nem töcskölünk ilyenekkel.
Falun mindig kapható készen és nagyon finomak és semmi
gond vele. Régen ezt vitaminpótlónak használták, de ma már
mindig van minden egész évben!igy kár vele veszödni.
Nagyon finomak a kapható káposzták is: http://images.wogibtswas.at/...31740 9.jpg |
|
bubua53 |
2015.12.24. 12:01 (#5) |
|
|
Azért keseredett meg, mert nem savanyodott. Na, milyen bölcs vagyok? Meleg helyen érlelve, azt mondod. Nem szoktuk meleg helyen tartani. Egyébként csapj hozzá átmosás után száraz élesztőből egy keveset. Nem tudom mennyi a káposzta, de nagyon kevés élesztőt. |
|
|
|
|
csalamádé receptjét, sav-bázis egyensúly, alap recept, egyeb hasznos, határvadász, csalamádé, receptjét, dugtad, füszerezve érlelve kávés, adott elkészítve tanacsok, fogysztási mostanában fertőzés, füszerezve mondod, utána mosva, történt élesztőt, mosva lenti, használták nagykönyvben, savanyodas akkor,
|
|
|
|