Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Savanyu kaposzta megkeseredesenek okai?
Miert keseredhetett meg a savanyu kaposztanak szant kaposzta?
Meleg helyen erlelve, de csak sos maradt, nyers, es keseredett az ize.
Valakinek ötlete, tapasztalata az ügyben?
Esetleg megmenthetö-e a kaposzta?

Gasztronómia (étel, ital)Konyhai praktikák
A kérdést írta: eva4 ( 2015.12.23. 23:38 )
Válaszok száma: 14
Címkék: megkeseredesenek, kaposzta, savanyu, okai, keseredhetett, tapasztalata, kaposztanak, megmenthetö, keseredett, valakinek,
1 2 
Válaszok Új válasz
piktorka2 2016.01.25. 16:19 (#14)
Határvadász!
Te már a csalamádé receptjét dugtad az orrunk alá! #12
foxworkinspace 2016.01.25. 02:12 (#13)
Nem tettél bele elegendő sósavat, ezért felborult a sav-bázis egyensúly...
hatarvadasz 2015.12.26. 11:30 (#12)
Ami lemaradt aki akar tehet bele babérlevelet, mustármagot, szemes kukoricát, szilvalevelet,
uborkát, zöldbabot karfiolt apró zöld dinnyét.
Persze mindegyiket tisztára mosva.
Mi nem szoktuk agyon variálni.
Kisebb az esély, hogy megromoljon.
Eddig mindig az alap recept szerint elkészítve soha nem volt gond vele.
hatarvadasz 2015.12.26. 11:25 (#11)
Akit esetleg érdekel!

Ez egy recept, amit mi használunk.
6 Kg reszelt káposzta,
10 dkg só
10 dkg cukor.
2 kávés kanál borkénpor
3 dcl 20% -os ételecet
Ezt összekeverni fedős vödörbe elhelyezni, télen nyáron elkészíthető és 2 hét múlva
fogyasztásra alkalmasan kész.
eva4 2015.12.24. 19:50 (#10)
Köszönöm az egyeb hasznos valaszokat - mint mustsavanyitas es piaci standok felderitese
Kaptunk mintat, kostoltunk, egyenlöre csak tul sosnak es eretlennek iteltük, igy varunk meg nehany napot, hatha beijedt a kaposzta, es megis feladja a keseredest, es a savanyodas mellett dönt
Mondvan, jo pap is holtig tanul, igy adott esetben a helyrehozatalara vonatkozo tanacsok kerülhetnek kiprobalasra
Köszönöm a tanacsokat es Boldog Karacsonyt Mindenkinek!
hatibacsi 2015.12.24. 16:29 (#9)
Én úgy hallottam, hogy túlzott torma és babérbevitel okozhat hasonló tüneteket.... De mivel én csak mustot savanyítottam, borrá, így gyakorlati tapasztalatom kevés káposzta ügyben. Azt azé tudom, hogy a piacon melyik stand elfogadható és melyik nem... Állítólag ez is sokat ér néha....
ludwigtoth 2015.12.24. 13:14 (#8)
Valamilyen baktériumos fertőzés lehet a háttérben.
ludwigtoth 2015.12.24. 13:06 (#7)
Szerintem nézz utána a tejsavas erjedés alapfeltételeinek.
Valami nem úgy történt ahogy az a nagykönyvben elő van írva.

A savanyú káposzta savanyodása ebbe a kategóriába tartozik.
decotext 2015.12.24. 12:33 (#6)
Én nem ismerem a csinyját a dolognak csak azt tudom elmondani
amit nagyanyám csinált. Mindeg tölgyfa hordóban (nem túl nagy)
szokta berétegelni sózva és füszerezve. (Mit tudomen mivel) DE!
Mindig hüvös, sötét helyen szokta érlelni. Soha nem légmentesen
de mindig "bedesztázva" egy jókora nagy követ szokott rárakni.

Az egész pár hét alatt el szokott készülni nekem úgy tünt, hogy soha
nem nézegette s csak akkor bontotta fel az egészet amikor szerinte
kész volt. S az is volt. Jegyzem: a pincében tartotta a felbontás
után is és csak a fogysztási mennyiséget hozta mindig fel. A pincében
télen nyáron 17 fok szokott lenni a lenti régi, higanyos hömérö szerint.

Mostanában mér évtizedek óta nem töcskölünk ilyenekkel.
Falun mindig kapható készen és nagyon finomak és semmi
gond vele. Régen ezt vitaminpótlónak használták, de ma már
mindig van minden egész évben!igy kár vele veszödni.

Nagyon finomak a kapható káposzták is: http://images.wogibtswas.at/...31740 9.jpg
bubua53 2015.12.24. 12:01 (#5)
Azért keseredett meg, mert nem savanyodott. Na, milyen bölcs vagyok? Meleg helyen érlelve, azt mondod. Nem szoktuk meleg helyen tartani. Egyébként csapj hozzá átmosás után száraz élesztőből egy keveset. Nem tudom mennyi a káposzta, de nagyon kevés élesztőt.
1 2 
Facebook komment
További címkék
csalamádé receptjét, sav-bázis egyensúly, alap recept, egyeb hasznos, határvadász, csalamádé, receptjét, dugtad, tanacsokat varunk hömérö, falun savanyítottam borkénpor, mindenkinek agyon meleg, nekem szokott, mindeg élesztőből, milyen egyeb, csinyját reszelt, feladja nézegette, bázis elegendő,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2018 TVN.HU Kft.