Válaszadók toplistája |
|
1. |
hatibacsi |
20036 |
2. |
decotext |
17332 |
3. |
geptop |
16374 |
4. |
donaldduck |
15550 |
5. |
hatarvadasz |
13569 |
6. |
xenos |
9874 |
7. |
feerko |
9543 |
8. |
ibicimama |
9280 |
9. |
piktorka2 |
9131 |
10. |
foxworkinspace |
8624 |
|
|
|
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek? |
|
1. |
ibicimama |
1056 |
2. |
xenos |
1031 |
3. |
dnemethk |
845 |
4. |
hatarvadasz |
810 |
5. |
donaldduck |
744 |
6. |
pola62 |
730 |
7. |
geptop |
665 |
8. |
hatibacsi |
630 |
9. |
sunchat |
489 |
10. |
gergelyferi |
459 |
|
|
|
Helyesnek talált válaszok aránya |
|
|
|
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is! |
|
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége? Tegye fel a kérdését!
Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.
Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.
Letöltés
|
|
|
|
|
|
Miért etetik az embereket a krumpli héjával? |
Egyre több helyen találkozni héjával sült burgonyával.
A különböző fesztiválok kifőzdéi héjával sütik a krumplit és egyes szakácsok is átvették, és népszerűsítik is az ilyen elkészítést.
Aki pucolt már krumplit, az tudja, hogy teli van csírakezdeményekkel, amit ki is vágunk belőle, mert gusztustalan. A főtt krumpli héja pucolás után olyan gusztustalan, hogy még a komposztba is sajnálom beletenni. Hát ezt eszik az emberek, szerintem azért, mert valaki kitalálta, hogy egy csomó mukától mentesül, ha ráveszi az embereket, hogy egyék meg a háját is. Ebből aztán egy trendi dolgot kreáltak, és mára már elfogadott lett a pucolatlan krumpli evése. Anyám annak idején, ha egy pici is rajta maradt a krumplin pucoláskor, hát megszidott érte. Hogy képzeled, hogy ilyen ételt eszünk?
Szerintem lustaságból találták ki az egészet. Megkóstoltam és olyan kellemetlen volt a számban az a leváló vékony héj. Amikor meg kivettem a számból, hát gusztustalan volt.
Nektek mi a véleményetek erről?
Gasztronómia (étel, ital) – Konyhai praktikák
|
A kérdést írta: piktorka2 ( 2015.01.11. 09:47 )
|
Válaszok száma: 41
|
|
Címkék: embereket, héjával, krumpli, etetik, csírakezdeményekkel, népszerűsítik, megkóstoltam, véleményetek, gusztustalan, lustaságból,
|
|
|
|
Csak belépés után tud válaszokat írni! Kérjük lépjen be!
Belépés
|
Vagy facebook hozzáféréssel is írhat!
Facebook Komment
|
|
xenos |
2015.01.11. 10:09 (#1) |
|
|
Hát nem leszek népszerű, pacsit sem fogok kapni..
Én gyakran eszem héjastul a krumplit, akár sütve, akár főzve... előtte természetesen jól megmosom, egy erre a célra rendszeresített kefével jól átdörzsölöm, és csakis az egészséges krumplikat hagyom hámozatlanul. Általában egy "helyiérdekű" bácsitól veszem, nem kell kidobnom a felét. A tepsiben sült a kedvencem, sütés előtt mindegyik "példányt" bekenem vajjal, nekem nagyon ízlik. Ugyanezt bográcsozáskor: alufóliába csomagolom a bevajazott krumplit, és beleteszem a parázsba. Nyami-nyami... Ha meg főzöm, a vizébe teszek 1-2 szál lestyánt és köménymagot. Ez is nagyon finom.
Gyerekkoromban a nagymamám a malacoknak főzött apró szemű krumplit, héjastul, félretette a fazekat, hogy hűljön... hát volt rá példa, hogy szegény malackák majdnem éhen haltak, mert igencsak megdézsmáltam a csemegéjüket...
(az már csak egy adalék, hogy világ életemben imádtam a nyers krumplit... mondjuk, azt azért nem héjastul...) |
|
|
|
|
célra rendszeresített, egészséges krumplikat, tepsiben sült, bevajazott krumplit, leszek, népszerű, pacsit, fogok, célra tepsiben népszerű, bográcsozáskor krumplit tepsiben, megdézsmáltam főzve vajjal, bácsitól csakis, példa célra, alufóliába alufóliába, ugyanezt népszerű, köménymagot kefével, imádtam eszem,
|
|
|
|