Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Hogyan lehet még tálalni akocsonyát?
Nos majd az én megoldásomat a válaszokban ejtem meg.
Gasztronómia (étel, ital)Konyhai praktikák
A kérdést írta: hatarvadasz ( 2013.12.31. 11:48 )
Válaszok száma: 11
Címkék: akocsonyát, tálalni, hogyan, lehet, megoldásomat, válaszokban, ejtem,
1 2 
Válaszok Új válasz
hatarvadasz 2014.01.01. 09:47 (#11)
Sziasztok és mindenkinek Boldog és Élhető Szebb és Tartalmasabb
Újévet Kívánok!

Geptop szia.amint írtam a hozzászólásomban némi fogas kérdést okoz
a fogyasztása, de ezt kiküszöböltük.
Amit elfelejtettünk az pedig a nyers fokhagyma beleaprítása a tányérozás előtt.
Imádom benne a fokhagyma számomra kellemes ízét.
A halpulyka,sertés kocsonya ízvilágát már ismerem, más fajta húsból még
elkészítve nem ettem.
Éjfél után Anya Újévi kívánságaival /és viszont/ a protokoll betartása egy pohár fehér borral történt.
Mindjárt utána ettem egy tányér kocsonyát, és madártejet rá!
Hideg volt mind a kettő, viszont az ízvilágom kellő mértékben ki lett elégítve.
Ha hasonlóan kellemes lesz az újesztendő minden napja akkor a közmunka is elfogadhatóbb lesz számomra.

Nálunk elég sok tűzijátékpénzt lőttek el, úgy hogy azok akik kételkednek a felemelkedés valóságában láthatták milyen magasra fogunk ebben az évben törni..

Amúgy csendesen és probléma mentesen fejeződött be az Óév, és az Újév
méltó lett az elődjéhez-eddig.
Még egyszer kívánok mindenkinek vágyaiban és egészségben megtestesülő
Boldog Új Évet!

Ui: Plagizáltam is tőled!
geptop 2014.01.01. 06:59 (#10)
Határvadász Barátom!
A kocsonyát faszául lehet tálalni!
De nem is ez a lényeg! hanem, hogy jól van-e elkészítve? Vagy egyáltalán van-é rá ingerencia?
Személy szerint, azon kevesek közé tartozom, akiknek kell hozzá egy szabadtéri hideg hőmérséklet.
Ergo, számomra a tálalás egyik feltétele, hogy kint legyen hideg. A másik feltétele, hogy a kocsonya olyan legyen állagban, ízvilágban, hogy elfogyasztásra is kerüljön!
csobyzoli 2013.12.31. 20:35 (#9)
Kocsonya de luxe
(Ez egy háromnapos művelet, ha nincs ennyi időnk nem érdemes hozzákezdeni!)
Hozzávalók: (12 l-es fazékhoz)

 2 csomag mirelit kocsonya-hús, ha nincs bőrök, fej, v. egyéb kocsonyába való bőrös zulcképzők
 1 db nagy sertés csülök
 1/2 füstölt csülök
 1 kg sertés köröm
 leveszöldség: sárgarépa, fehér répa (petrezselyem gyökér), zeller, karalábé, hagyma, fokhagyma (kb. 4 fej), petrezselyem zöldje,
 fűszerek: (ízlés szerint)
egész bors, szurokfű (oregano), kakukkfű, bazsalikom, majoránna, őrölt köménymag, só.

Az elkészítés:
1. A főzés
A húst gondosan meg kell tisztítani. El kell róla távolítani a rajtmaradt szőröket. A gondosan megtisztított körmöt, lábat, fejhúst, csülköt, stb. kb. 5 órán át főzzük fokhagyma, egész bors hozzáadásával. A sót csak később tesszük bele kb. 3 óra múlva, amikor a hús nagy része már puhára főtt. A kocsonya úgy jó igazán, ha a húst annyira ronggyá főzzük, hogy a csontot megfogva leesik róla a hús (bőr). A zöldséget kb.3 és fél óra múlva tesszük bele és kb. másfél óra főzés után az első nap véget ér egy jó csontszopogatással, főtt zöldség evéssel, ugyanis ekkor leszűrjük a levet egy másik (szintén nagyméretű) lábosba. A csontról leeső húsdarabokat kissé megtisztítva (a rá- vagy beleragadt bors szemektől) belehelyezzük a szűrt lébe és eltesszük hűlni (másnap reggelig).
2. A z előkészítés
A lehűlt kocsonyáról lapos szedőkanállal eltávolítjuk (teljesen) a zsírréteget. Ekkor megkóstoljuk az anyagot (, mert a kocsonya sója és fokhagymája hidegen és melegen egészen más arányt mutat). Az egészet felfőzzük és korrigáljuk a víz — só — fokhagyma arányokat, amennyiben szükséges. Ezután eltesszük hűlni (másnap reggelig).
3. Az anyag végkifejlete:
A lehűlt kocsonyáról lapos szedőkanállal eltávolítjuk (teljesen) a zsírréteget. Az egészet felfőzzük és korrigáljuk a víz — só — fokhagyma arányokat, amennyiben szükséges. Ezután tányérokba, tálakba szedjük a kocsonyát (nyitott ablak alatti asztalra) és miután megdermedt gondosan lefedjük a fogyasztásig. (Praktikus és gusztusos a tányérokba szedett adag. A tálas módszer még együtt-étkezés esetén sem olyan gusztusos, mint a testre szabott (kis)tányéros adagok.) Fogyasztáshoz célszerű kis csípős pirospaprika port, frissen reszelt tormát, ízlés szerint borsot és citromlevet tálalni.
Jó étvágyat!
ludwigtoth 2013.12.31. 20:06 (#8)
Hát gyorsan, ide az én asztalomra...
hatarvadasz 2013.12.31. 18:53 (#7)
Köszönöm szépen wob!

Én valamikor meg nem ettem volna semmi pénzért a kocsonyát.
Egyszer János nap alkalmából egy kollégámmal elindultunk a falujukba bálba.
A vasút állomáson Pécsett nem volt más az automatában, mint kocsonya .
2x2 forintot kellett bedobni egy adagért, és egy zsemle volt hozzá, meg egy
műanyag villa.

Hát elég kapatosak voltuk és olyan éhesek, hogy versenyt ettünk az öt
adag kocsonyából.
Közben egy hasonló adottságú és kapatos férfi is csatlakozott az egyik adaghoz.
Hát megettük, megittuk az italainkat amit a buliba szántunk, és lekéstük a vonatot!
Az aki szintén velünk evett felajánlotta a következő vonatig a segítségét, és mire megittuk az öt liter bort minden alapos indokot figyelembe véve is eléggé eláztunk.
Aznap megszerettem a kocsonyát, és egy pár napra megutáltam a piát.

Hát régen volt azóta már inni is rendesen tudok és a kocsonya a kedvencemmé vált.

Sok helyen és sokféleképpen ettem már, de a hazai az mindig a legjobb!

Mindenkinek jó étvágyat és Boldog újesztendőt kívánok minden széppel és jóval és egyetértve geptop-pal jó egészséggel megáldva.
wob 2013.12.31. 15:58 (#6)
Határvadász, én a nagymamámtól tanúltam kocsonyát főzni. Ajánlom a receptet neked is, és nem fog kelleni ledarálni semmit. A recept 6-8 tányér kocsonyának: vásárólj egy börös nem kibontott disznócsülköt , pár disznópatát( talán ez a neve nálatok) vagyis lábainak alsó felit, meg 0,2-0,3 kg. szalona nélkülidisznó bört. Megmosod jól, majd az aragáz lángjánál megperzseled barnára, a böröket kivülről, amit aztán meleg vizben jól lemosól, esetleg a drótmosogatót is használhatód. Mivel evel elkészültél a főzéshez, egy 7-8 l. fazékba teszedd, feltöltőd vizzel, teszel bele egy két kávéskanál szemes feketeborsót, sót, kevés vegetát, izlés szerint. Lassú tűznél 7-8 órán át kell főzni, ne rotyogjon !!,a habot mindig szedni róla. Miután félig megfőtt, beleteszel, kedved szerint, 8-10 cikk fokhagymát, de csak szétlapitva egy kicsit. Addig kell főzni amig a hús leváll a csontról, a lább is szétvállik, villával megnézed milyen puha a bör. Akkor van meg ha olyan púha a bör mind a vaj. Kimersz egy kicsi lét, próbára tenni, hogy lásd a dermedését. A melegebb idők miat lehet tenni a lébe egy két tasak étkezési zselatint, attól jó kemény lesz a kocsonyád. A lasú főzéstől, a kocsonya olyan átlátszó lesz mintha csak tyúkhúsleves volna a tányérodba. Miután megfőtt, kiveszed a húsokat kicsontolod, felporciozódd, beleteszed a kocsonyás tányérokba. A lét a fazékba hagyodd, 30 perc kb. és leszededd a felgyült kövérséget a tetejéről, meritőkanálal. Ettől a tányérba nem lesz a szélin zsir megfagyva. Szitán átszürve kimered a tányérokba a lét. Ha festeni akarod kocsonyád,a tányérok aljára teszel karikára szelt főt répát, petrezselymet, akár kerek almaszeletet és szép szines lesz, természetes ezeket nem fogyasztjuk el, csak disznek vannak a tányérba. A kocsonyát mindenki tetszés szerint fogyassza, ki citrommal, ki almaecettel, ki tormával, ki leszórva pirospaprikával meg rádarált borsóval,kis szerecsenydióval, tehát itt nincsenek megszabbva határok. Jelez vissza ha kipróbáltad , vagy kérdezd meg ami nem érthető számodra a receptből. Jó étvágyat.
hatibacsi 2013.12.31. 15:38 (#5)
Szerintem mindegy hogy hol, és hogyan, de amig a mienk dermed, addig szívesen kostólok másnak is...
gyongyibur 2013.12.31. 14:56 (#4)
Szerintem, az én ebédlőasztalomon is remekül lehetne tálalni! (csak simán kenyérrel)
hatarvadasz 2013.12.31. 14:31 (#3)
Arra gondoltam, hogy van ahol citrommal, van hogy sült krumplit adnak mellé, és még hasonló dolgok lehetségesek és a változatosság tájfüggő!
Még lehet az a kocsonya az alapanyagában más, lehet állagában színében stb

Nekem mivel a fogaim hiányoznak, és a kocsonya hús és bőrke eléggé
kemény megrágni a maradék fogaimmal,
kitaláltam, hogy nagy lyukú rostélyon át darálóval kicsontozás után a húst és a bőrkét ledaráltam.
Így a megdermedt kocsonya már könnyebben fogyasztható számomra.
Mi piros kocsonyát szoktunk készíteni, mert a paprika nélküli nem annyira ízletes.
Kocsonyás tálban és egyénileg citromozva kenyérrel fogyasztjuk.
Most először készítettük így el, és aki hasonlóan fogas kérdésként áll
az evése előtt akár még ki is próbálhatja hasonlóképen.

ftanko 2013.12.31. 13:29 (#2)
Pl. tányéron De lehet tál is
1 2 
Facebook komment
További címkék
hozzászólásomban némi, nyers fokhagyma, tányérozás előtt, fokhagyma számomra, sziasztok, mindenkinek, boldog, élhető, étvágyat kerüljön adottságú, eddig feketeborsót megnézed, hozzá kocsonyának tormával, sokféleképpen csontot, szebb kocsonyának, bedobni hozzávalók, tányér ízvilágban, citromozva köménymag, kérdezd szántunk,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2024 TVN.HU Kft.