Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Burgonyafőzésnél melyik konyhatechnikai módszer a helyes?
Forrásban lévő vízbe rakni, vagy hideg vízbe kezdjem a főzést?
Gasztronómia (étel, ital)Konyhai praktikák
A kérdést írta: lovaszmarika ( 2012.12.11. 15:26 )
Válaszok száma: 17
Címkék: burgonyafőzésnél, konyhatechnikai, módszer, helyes, forrásban, kezdjem, főzést, rakni, vízbe, hideg,
1 2 
Válaszok Új válasz
kicsoda57 2012.12.26. 21:19 (#17)
én tisztára mosott, kis kockákra felvágott burgonyát, hideg vizben teszek oda főzni, picit megsózom a vizet,
de ne sok vizet öntsetek rá, mert felesleges,
a krumpli -ból kioldódnak főzés közben a vitaminok, keményitő, s ha sok a viz, akkor kiöntjük a tápanyagban dus krumpli levét, kár érte.
Zepter edény bemutató!

ha megfőtt a krumpli, leszüröm, majd vaj, rá, tejföl rá, megtöröm és a krumpli levét visszaöntöm erre, s még megforralom picit.

kész a finom burgonypüré.

sok lé van, elteszem ,lehütöm, megiszom később, vagy levest készitek belőle.

lényeg a vitamin a lében van, ez olyan, mint a kávé, a kávét megfőzöd, a zaccot kidobod, és miben van az erő a kávé levében, igy van a burgonyalé is.

kissanna0612 2012.12.26. 19:50 (#16)
#14 Gőzben párolás hogy elérendő? Én egyes cukrászati termékeknél ismerem, hogy gőz fölött kell elkészíteni, de a krumplifőzésnél még erről nem hallottam....mikorra főne meg gőzben ez a kemény burgonya? A héjában főzött burgonyában is benne marad a beltartalmi értéke, ha vízben főzi az ember, akkor is, s így hamarabb meg is van a dolog. Gőzben nagyon nehezen párolódik át szerintem.
putnok7882 2012.12.26. 19:44 (#15)
Amikor én főzöm, levesben szoktam főzni köretnek. Ha van hozzá hús. Most nem mindig van.
Hús. Vagy valami. A burgonyához. Vagyis levesben jobb. Amikor nincs hozzá semmi.
taen 2012.12.26. 19:15 (#14)
Vízben csak akkor főzd, ha gánicát /dödölét főzöl, és beletöröd a főzővizébe!
Minden egyéb esetben gőzben párold, hogy beltartalmi értékeit megőrizze!
wheels 2012.12.22. 09:51 (#13)
Forró vízbe.
ugyanis a hideg vízben történő forralásnál vizesebb íze lesz a krumplinak mert a hosszabb ideig vízben való állás miatt jobban megszívja magát vízzel.
katalintom 2012.12.12. 19:27 (#12)
(#11) Héjában sütve én is szeretem a krumplit viszont héjában főzve nem. Én csak leírtam nekem hogyan helyes. Mindenki úgy főzi a krumpliját, ahogy neki tetszik és megszokta. Az a lényeg, hogy legyen sok-sok krumplink....

Geptop megnyugtatlak, nem fogunk ezen összeveszni

krechlneditta 2012.12.12. 16:56 (#11)
Katalinton mint írtam én modern edényeket használok, ezért én is
puculom a krumplit. Viszont tényleg vannak akik szeretik pld. a
krumplit héjában akár sűtve is, és esznek hozzá mondjuk szalonnát,
hagymát. A modern edények segítenek a tápanyagokat megtartani.
geptop 2012.12.12. 09:11 (#10)
Nemzeti minimum:
Nem főzzük a krumplit, hanem csak sütjük... Helyette nokedlit, vagy tésztát főzünk! Ez, hoyg tetszik?
geptop 2012.12.12. 09:06 (#9)
Állapodjatok már meg valami nemzeti minimumban krumpli főzés ügyében!!!
tilojka 2012.12.12. 08:55 (#8)
Még valami eszembe jutott. Ha szétfövő krumplit szeretnénk akkor a főzővizébe tegyünk sót, ha azt szeretnénk, hogy egyben maradjon akkor csak a végén sózzuk!
1 2 
Facebook komment
További címkék
krumpli -ból, krumpli levét, kávét megfőzöd, zaccot kidobod, tisztára, mosott, kockákra, felvágott, hagymát kioldódnak főzöl, burgonyában hideg szalonnát, megtöröm kioldódnak marad, katalinton egyben, vizesebb megfőzöd, minimum levében, hideg nincs, lényeg párolódik, minimum vannak,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2024 TVN.HU Kft.