Válaszadók toplistája |
|
1. |
hatibacsi |
20036 |
2. |
decotext |
17332 |
3. |
geptop |
16374 |
4. |
donaldduck |
15550 |
5. |
hatarvadasz |
13569 |
6. |
xenos |
9874 |
7. |
feerko |
9543 |
8. |
ibicimama |
9280 |
9. |
piktorka2 |
9131 |
10. |
foxworkinspace |
8624 |
|
|
|
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek? |
|
1. |
ibicimama |
1056 |
2. |
xenos |
1031 |
3. |
dnemethk |
845 |
4. |
hatarvadasz |
810 |
5. |
donaldduck |
744 |
6. |
pola62 |
730 |
7. |
geptop |
665 |
8. |
hatibacsi |
630 |
9. |
sunchat |
489 |
10. |
gergelyferi |
459 |
|
|
|
Helyesnek talált válaszok aránya |
|
|
|
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is! |
|
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége? Tegye fel a kérdését!
Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.
Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.
Letöltés
|
|
|
|
|
|
Burgonyafőzésnél melyik konyhatechnikai módszer a helyes? |
Forrásban lévő vízbe rakni, vagy hideg vízbe kezdjem a főzést?
Gasztronómia (étel, ital) – Konyhai praktikák
|
A kérdést írta: lovaszmarika ( 2012.12.11. 15:26 )
|
Válaszok száma: 17
|
|
Címkék: burgonyafőzésnél, konyhatechnikai, módszer, helyes, forrásban, kezdjem, főzést, rakni, vízbe, hideg,
|
|
|
|
Csak belépés után tud válaszokat írni! Kérjük lépjen be!
Belépés
|
Vagy facebook hozzáféréssel is írhat!
Facebook Komment
|
|
kicsoda57 |
2012.12.26. 21:19 (#17) |
|
|
én tisztára mosott, kis kockákra felvágott burgonyát, hideg vizben teszek oda főzni, picit megsózom a vizet,
de ne sok vizet öntsetek rá, mert felesleges,
a krumpli -ból kioldódnak főzés közben a vitaminok, keményitő, s ha sok a viz, akkor kiöntjük a tápanyagban dus krumpli levét, kár érte.
Zepter edény bemutató!
ha megfőtt a krumpli, leszüröm, majd vaj, rá, tejföl rá, megtöröm és a krumpli levét visszaöntöm erre, s még megforralom picit.
kész a finom burgonypüré.
sok lé van, elteszem ,lehütöm, megiszom később, vagy levest készitek belőle.
lényeg a vitamin a lében van, ez olyan, mint a kávé, a kávét megfőzöd, a zaccot kidobod, és miben van az erő a kávé levében, igy van a burgonyalé is.
|
|
kissanna0612 |
2012.12.26. 19:50 (#16) |
|
|
#14 Gőzben párolás hogy elérendő? Én egyes cukrászati termékeknél ismerem, hogy gőz fölött kell elkészíteni, de a krumplifőzésnél még erről nem hallottam....mikorra főne meg gőzben ez a kemény burgonya? A héjában főzött burgonyában is benne marad a beltartalmi értéke, ha vízben főzi az ember, akkor is, s így hamarabb meg is van a dolog. Gőzben nagyon nehezen párolódik át szerintem. |
|
putnok7882 |
2012.12.26. 19:44 (#15) |
|
|
Amikor én főzöm, levesben szoktam főzni köretnek. Ha van hozzá hús. Most nem mindig van.
Hús. Vagy valami. A burgonyához. Vagyis levesben jobb. Amikor nincs hozzá semmi.
|
|
taen |
2012.12.26. 19:15 (#14) |
|
|
Vízben csak akkor főzd, ha gánicát /dödölét főzöl, és beletöröd a főzővizébe!
Minden egyéb esetben gőzben párold, hogy beltartalmi értékeit megőrizze! |
|
wheels |
2012.12.22. 09:51 (#13) |
|
|
Forró vízbe.
ugyanis a hideg vízben történő forralásnál vizesebb íze lesz a krumplinak mert a hosszabb ideig vízben való állás miatt jobban megszívja magát vízzel. |
|
katalintom |
2012.12.12. 19:27 (#12) |
|
|
(#11) Héjában sütve én is szeretem a krumplit viszont héjában főzve nem. Én csak leírtam nekem hogyan helyes. Mindenki úgy főzi a krumpliját, ahogy neki tetszik és megszokta. Az a lényeg, hogy legyen sok-sok krumplink....
Geptop megnyugtatlak, nem fogunk ezen összeveszni
|
|
krechlneditta |
2012.12.12. 16:56 (#11) |
|
|
Katalinton mint írtam én modern edényeket használok, ezért én is
puculom a krumplit. Viszont tényleg vannak akik szeretik pld. a
krumplit héjában akár sűtve is, és esznek hozzá mondjuk szalonnát,
hagymát. A modern edények segítenek a tápanyagokat megtartani. |
|
geptop |
2012.12.12. 09:11 (#10) |
|
|
Nemzeti minimum:
Nem főzzük a krumplit, hanem csak sütjük... Helyette nokedlit, vagy tésztát főzünk! Ez, hoyg tetszik? |
|
geptop |
2012.12.12. 09:06 (#9) |
|
|
Állapodjatok már meg valami nemzeti minimumban krumpli főzés ügyében!!! |
|
tilojka |
2012.12.12. 08:55 (#8) |
|
|
Még valami eszembe jutott. Ha szétfövő krumplit szeretnénk akkor a főzővizébe tegyünk sót, ha azt szeretnénk, hogy egyben maradjon akkor csak a végén sózzuk! |
|
|
|
|
krumpli -ból, krumpli levét, kávét megfőzöd, zaccot kidobod, tisztára, mosott, kockákra, felvágott, hagymát kioldódnak főzöl, burgonyában hideg szalonnát, megtöröm kioldódnak marad, katalinton egyben, vizesebb megfőzöd, minimum levében, hideg nincs, lényeg párolódik, minimum vannak,
|
|
|
|