Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Pizza tészta és feltét házi jellegű receptek saját jellegű konyhai praktikák ?

Gasztronómia (étel, ital)Konyhai praktikák
A kérdést írta: hawer1924 ( 2012.11.25. 01:41 )
Válaszok száma: 10
Címkék: praktikák, receptek, konyhai, jellegű,
Válaszok Új válasz
hawer1924 2012.11.25. 16:29 (#10)
Én nem sz@rozok a kukoricán és a sajton kívül
mindent rá teszek mert a kukorica nagyon meg keményszik
én konzerves kukoricát átszoktam mosni vizel
majd egy kicsit mikroba megszárítom hogy ne legyen nagyon vizes
és azt is megfűszerezem és a sajttal együtt szórom rá a tésztára
bár érdemes kipróbálni azt a variációt amit te mondtál
nem untatsz örülök hogy egyáltalán válaszoltok a kérdésemre
gyongyibur 2012.11.25. 15:27 (#9)
Különben nekem van egy remek pincértálcám, olyan jó vastag, rozsdamentes.
Abban szoktam sütni, nagyon szépen sül benne és mikor olyan világos zsemleszínű a félig sült tészta, akkor szoktam megpakolni.
Így nem áztatja el a feltét.
XL-es méretű kb...és csak kicsit nyújtok rajta a sodrófával, inkább kézzel húzom méretre.

Bocs, ha untatlak a technikámmal!!!
hawer1924 2012.11.25. 15:18 (#8)
Nincs mit
én is csak tegnap találtam a netten
és aznap meg is csináltam
mert már untam a hagyományos pizza szószokat
a végén a tálalásnál ha akarsz rakhatsz rá kecsapót is
nem ad neki rossz ízt szóval a két íz jól megfér együtt is
gyongyibur 2012.11.25. 14:17 (#7)
(#6)
Ez jól hangzik, ki fogom próbálni! Kössz.
hawer1924 2012.11.25. 13:35 (#6)
Tésztával kapcsolatba nem tudok újat mondani
de nem rég találtam egy egész jól bevált feltét receptet és egy kicsit ki is egészítettem egy két dologgal (Magyaros jellegű)(1 normál tepsihez)
hozzávalók:
40 dkg tehén túró
tejföl
1 nagy lila hagyma
4 nagy fej fokhagyma(nem gerezd)
1 db erős paprika
2db nagyobb tv paprika
olíva bogyó (ízlés szerint)
só,bors,fokhagyma granulátum
kukorica (1 konzerv)
3 db nagyobb paradicsom
kolbász
bacon szalona
sajt
(főtt tojás de azt én nem szoktam)
A túrót egy edénybe összekeverem annyi tejföllel hogy jól kenhető legyen kb négy púpos kanállal majd hozzáadom az apróra vágott fokhagymát és a felkockázott erős paprikát,sózom(2 tk) borsozom(1.5tk)fokhagyma granulátumot (1.5 tk) is belerakom majd összekeverem rá kennem a tésztára majd pakolhatjuk rá a többi cuccot.
csobyzoli 2012.11.25. 10:53 (#5)
nem szabad más pizzát enni, csak a Mészáros utcában levő DON FRANCESCO pizzát!

a sógorom szerint olaszban létezik még ennél is jobb pizza, de én csak sokkal rosszabbal találkoztam ott is!
gyongyibur 2012.11.25. 09:22 (#4)
Pizza feltétet nem írtam, mert ezzel a címszóval sokat találsz.
Amiket én szeretek:
Alap pizza
A kész vagy elkészített pizzatésztára
feltét: pizzaszósz, mozzarella sajt, pizzafűszer, reszelt sajt.

Baromfimánia pizza
feltétje: pizzaszósz, mozzarella sajt, előre megpirított borsos csirkehús és vagy pulykahús, csíkokra szeletelve, pizza fűszer, tetejére reszelt sajt.

Farmer pizza
feltétje: pizzaszósz, kész darált, pörköltként elkészített marhahús, (felhasználhatjuk az előző főzésből megmaradt marhapörköltet is), mozzarella sajt, zöldpaprika, pizzafűszer, tetejére reszelt sajt.

Görög pizza
feltétje:
pizzaszósz, csíkokra vágott sonka, olivabogyó, feta sajt, paradicsom karikára vágva, pizzafűszer, tetejére reszelt sajt.

Hawaii pizza
feltétje:
pizzaszósz, csíkokra vágott sonka, ananász kockák, pizzafűszer, mozzarella sajt, tetejére reszelt sajt.

Húsimádó pizza
feltétje: -gazdag-
pizzaszósz, pörköltként elkészített sertés és marhahús darabolva, sonkacsíkok, bacon csíkok, füstölt kolbász karikák, feta sajt, karikázott savanyú uborka, pizzafűszer, örölt bors,tetejére reszelt sajt.
zsokamamma 2012.11.25. 09:20 (#3)
Magyaros pizza (töki pompos):
3-4 db krumplit megfőzni,összetörni ,állni amíg kihűl.
1/2 kg liszt,2 dl tej, fél élesztő,pici cukor .kk.só.2 evőkanál étolaj.
Összegyúrni,kicsit pihentetni (20 perc),kiolajozott tepsibe kissé elő kell sütni,ami kb.10 perc.
1 nagy tejfölt +apróra vágott fokhagymát összekeverünk és ezzel megkenjük a tésztát,szalonnát apróra vágva kisütjük és még egy kis füstölt kolbászt vékony karikára vágva rárakjuk.Bőven megrakjuk sajttal és mehet vissza a sütőbe.Sütése kb. 20-30 perc.
Nagyon laktató!!!!!!!
zsokamamma 2012.11.25. 09:11 (#2)
Az én receptem:
1/2 kg liszt,2 dl langyos víz,pici cukor,fél csomag élesztő(a vízben kissé felfuttatom)kk.só,2 evő kanál étolaj
Összegyúrom,kb.20 percig pihentetem,majd a nagy gáztepsibe (előtte kiolajozom) és jöhet a feltét.
Ketchup,egy kis hagyma,sonka vagy ami éppen van otthon,esetleg főtt tojás is,sajt a tetejére.
Sütés kb.20-30 perc.
szeletelése középen kettévágom és háromszögekben vágom fel.
gyongyibur 2012.11.25. 07:56 (#1)
Én a legegyszerűbb pizza tésztát szoktam készíteni.
Fagyasztani is lehet, és nagyon finom.
30dkg liszt
1dl tej (langyos)
1dl olaj
3dkg élesztő (jó a por is)
kicsi cukor, kicsi só

Jól összedolgozom, és nem lisztezni, hanem olajozni (vékonyan a tepsit)
félig kisütve pakolom meg és a cuccal együtt készre sütöm.
Facebook komment
További címkék
sajton kívül, kukorica nagyon, kicsit mikroba, sajttal együtt, rozok, kukoricán, sajton, kívül, címszóval pakolhatjuk készíteni, főzésből csíkokra tudok, pizzaszósz marhahús fagyasztani, pakolhatjuk granulátum, olivabogyó megpakolni, francesco karikák, tésztára hawaii, vékonyan percig, húsimádó kolbász,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2024 TVN.HU Kft.