Válaszadók toplistája |
|
1. |
hatibacsi |
20036 |
2. |
decotext |
17332 |
3. |
geptop |
16374 |
4. |
donaldduck |
15550 |
5. |
hatarvadasz |
13569 |
6. |
xenos |
9874 |
7. |
feerko |
9543 |
8. |
ibicimama |
9280 |
9. |
piktorka2 |
9131 |
10. |
foxworkinspace |
8624 |
|
|
|
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek? |
|
1. |
ibicimama |
1056 |
2. |
xenos |
1031 |
3. |
dnemethk |
845 |
4. |
hatarvadasz |
810 |
5. |
donaldduck |
744 |
6. |
pola62 |
730 |
7. |
geptop |
665 |
8. |
hatibacsi |
630 |
9. |
sunchat |
489 |
10. |
gergelyferi |
459 |
|
|
|
Helyesnek talált válaszok aránya |
|
|
|
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is! |
|
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége? Tegye fel a kérdését!
Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.
Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.
Letöltés
|
|
|
|
|
|
Miért esik össze a hab? |
Madártej szakértők figyelem. Már ezer éve asszony vagyok, Főtők is elég jól. De a madártej habja bármit csinálok össze esik. Nem teljesen,de nem marad olyan nagy mint annak kellene lenni. Miért Már annyi féle képp kipróbáltam,göz fölött ,saját levében főve de mindig össze esik.Pedig kéne már egy jót is csinálni.
Gasztronómia (étel, ital) – Konyhai praktikák
|
A kérdést írta: zsazsa8063 ( 2011.12.17. 14:56 )
|
Válaszok száma: 12
|
|
Címkék: miért, össze, esik, hab, kipróbáltam, szakértők, teljesen, csinálni, madártej, csinálok,
|
|
|
|
Csak belépés után tud válaszokat írni! Kérjük lépjen be!
Belépés
|
Vagy facebook hozzáféréssel is írhat!
Facebook Komment
|
|
notredama |
2012.01.20. 00:30 (#12) |
|
|
a tojás fehérjét ugy verd fel, hogy 1-2 csepp ecetet cseppents bele. És legyen hideg a tojás . Garantáltan kemény hab lesz és nem esik össze |
|
anaxor |
2011.12.17. 19:02 (#11) |
|
|
Omlósabb a hab ha teszel bele cukrot amikor felverted a fehérjét én tejben szoktam megfőzni persze miután felforrt.Édesebb is és egyben marad de mint előttem írták egy pici só és jól lehűtött tojás. |
|
agota_nagy |
2011.12.17. 17:04 (#10) |
|
|
Még annyit, hogy a képen látható mennyiség 2 liter tejből készült, és egy tojásfehérjéből 4-5 ilyen gombócot lehet kiszaggatni. |
|
zsazsa8063 |
2011.12.17. 16:58 (#9) |
|
|
Köszönöm a válaszokat. Ha elírtam betűt azt bocsássátok meg,nem lehet mindenki Értelmiségi,aki nem tud hibázni. És igen is el lehet rontani a habot. Nekem sikerül. Az együtt érző és segítő válaszokat pedig köszönöm. |
|
agota_nagy |
2011.12.17. 16:37 (#8) |
|
|
A hab előkészítése roppant fontos.
A tojások fehérjéjét fémtálban a hűtöbe teszem, amíg a sárgáját habosra kavarom.
Mikor kiveszem a hűtőből, annyi csöpp citromlevet teszek hozzá, ahány a tojásfehérje.
Kézi !!! habverővel fölverem, mikor már keménynek tűnik, apránként belekerül annyi púpos evőkanál porcukor, ahány a tojásfehérje, ezzel tovább verem, egészen addig, amíg fényes felületű lesz, és annyira aprók a buborékok, hogy - nagyon :p .
A tej, amibe szaggatom, ne érjen főljebb az edény kétharmadánál.
Annyira "forrjon" csak, hogy éppen hallani lehessen, hogy néha pöszög.
Odakészítek szűrőt egy tálka tetején (ide csöpög a tej), a szűrőbe kerül majd a kész habgaluska. Kistányérra két szűrőkanalat, a megfordításhoz és a képződő föle leszedéséhez.
A föle eltávolítása után beleteszek három habgombócot a tejbe (az én tejes edényem 2 literes és fagylaltgombóc kanalat használok a szaggatáshoz)
1 !!! percig hagyom, majd a két szűrőkanál segítségével óvatosan megfordítom - újabb 1 perc után a szűrőre szedem.
Jöhet a következő. (mielőtt ez is a szűrőbe kerülne, az előzőt átteszem egy olyan edénybe, amiből majd könnyen, szépen ki tudom szedni a végén.
A fölét folyamatosan szedjétek le, mert megakadályozza a tej gőzölgését, és itt tulajdonképpen a gőz hője csapja ki a fehérjéket.
Közben folyamatosan figyelni kell a tejet - csak pöszögjön.
Tudok képet is mutatni, bár itt egy kis rumos-kakaós piskóta tetején van a madártej.
http://s9.www.tvn.hu/...aid=233266
. |
|
|
pizsi50 |
2011.12.17. 16:13 (#7) |
|
|
Mikrózható tálban verem fel a habot, egy percre teszem csak a mikróba, soha nem esik össze.
A neten találtam, kipróbáltam, bevált.
Gyorsabb, könnyebb, tisztább módszer. |
|
venci76 |
2011.12.17. 16:06 (#6) |
|
|
Ha a kelleténél tovább verjük a tejszínt, a hab összeesik. Az összeesett habot úgy tudjuk feljavítani, hogy az alját leöntjük, kevés friss tojásfehérjét vagy tejszínt adunk hozzá, és óvatosan folytatjuk a habverést.
|
|
pola62 |
2011.12.17. 15:19 (#5) |
|
|
Kösz, Cyr! én is így gondoltam. |
|
cathy222 |
2011.12.17. 15:18 (#4) |
|
|
En is megfozom a habot kicsit, Ha tulfozod, az sem jo, Amikor `megmozgul` a hab, vagys mintha kicsit novekedni kezdene, akkor kell forditani, meg per masodperc, es jo is. |
|
cyrano |
2011.12.17. 15:15 (#3) |
|
|
só + nagyon lehűtött tojás... |
|
|
|
|
képen látható, együtt érző, tojások fehérjéjét, hűtöbe teszem, tojás, fehérjét, csepp, ecetet, annyira előzőt szaggatáshoz, következő tojásfehérjét edény, rumos óvatosan percre, habosra marad, madártej szaggatom, átteszem vagys, előkészítése összeesik, liter tojásfehérjéből, mikor folytatjuk,
|
|
|
|