Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Te hogy készíted el a sült sertésmájat, hogy finom puha legyen?

Gasztronómia (étel, ital)Egyéb kérdések
A kérdést írta: kati5104 ( 2011.03.25. 12:51 )
Válaszok száma: 3
Címkék: sertésmájat, készíted, legyen, finom,
Válaszok Új válasz
mirci32 2011.03.25. 14:23 (#3)
Én már sehogy! meguntam az utána való takaritást
szicu 2011.03.25. 14:05 (#2)
Egyrészt gyorsan kell átsütni,mert minél tovább sütöd, annál rágósabb lesz.Másrészt még egy fontos dolog, - mindig a sütés befejeztével, de még melegen kell megsózni.
Végül az se mindegy, hogy a boltban eleve gyenge, fiatal májat vagy esetleg öregebbet kapsz!
agica2004 2011.03.25. 13:56 (#1)
■50 dkg sertésmáj
■15 dkg zsír
■2 gerezd fokhagyma
■só
■bors
elkészítés
1.A disznómájat 1 cm-es szeletekre vágjuk.
2.A zsírt egy lábasban felolvasztjuk, és a fokhagymát beleszeleteljük .
3.Amikor a fokhagyma már elkezd sülni, akkor beletesszük a májszeleteket, és 10-15 perc alatt lassú tűzön pirosra sütjük közepes lángon.
4.Amikor megsült, kiszedjük egy lapos jénaiba, megszórjuk sóval és borssal, majd ráöntjük a megmaradt sült zsírt.
A májat sosem szabad előre sózni, mert kemény lesz tőle. Amikor kész, akkor kell sózni és borsozni. Nem kell sokáig sütni, mert akkor meg a kiszáradás miatt lesz kemény.
Hagymás tört krumplival tálaljuk.
Én csak frissen szeretem, ezért pont annyit szoktam készíteni, amit egy evésre elfogyasztunk.

Facebook komment
További címkék
utána való, fontos dolog, sütés befejeztével, boltban eleve, sehogy, meguntam, utána, takaritást, kiszáradás beletesszük egyrészt, amikor vágjuk melegen, sülni egyrészt fokhagyma, megmaradt zsírt, készíteni lábasban, borsozni megszórjuk, lángon annyit, tálaljuk májszeleteket, közepes tűzön,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2024 TVN.HU Kft.