Válaszadók toplistája |
|
1. |
hatibacsi |
20036 |
2. |
decotext |
17332 |
3. |
geptop |
16374 |
4. |
donaldduck |
15550 |
5. |
hatarvadasz |
13569 |
6. |
xenos |
9874 |
7. |
feerko |
9543 |
8. |
ibicimama |
9280 |
9. |
piktorka2 |
9131 |
10. |
foxworkinspace |
8624 |
|
|
|
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek? |
|
1. |
ibicimama |
1056 |
2. |
xenos |
1031 |
3. |
dnemethk |
845 |
4. |
hatarvadasz |
810 |
5. |
donaldduck |
744 |
6. |
pola62 |
730 |
7. |
geptop |
665 |
8. |
hatibacsi |
630 |
9. |
sunchat |
489 |
10. |
gergelyferi |
459 |
|
|
|
Helyesnek talált válaszok aránya |
|
|
|
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is! |
|
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége? Tegye fel a kérdését!
Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.
Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.
Letöltés
|
|
|
|
|
|
|
Csak belépés után tud válaszokat írni! Kérjük lépjen be!
Belépés
|
Vagy facebook hozzáféréssel is írhat!
Facebook Komment
|
|
gergelyferi |
2011.03.21. 04:47 (#3) |
|
|
A sebadas egy óriás-ravioli, melyet pecorinóval megtöltenek, olajban kisütnek, és meleg narancsvirágmézzel vagy szamócamézzel bekennek, lelocsolnak(itt lényeg a kicsit kesernyés íz). Forrón szervírozzák, és pl. Monica di Sardegna-t - egy helyi vörösbort - kínálnak hozzá.Szardínián hagyományos étel ez.
Receptje:
Hozzávalók: 40 dkg daraliszt, 30 dkg friss juhsajt, 3dkg vaj, 1 ek. búzadara, 1 citrom, 10 dkg (kesernyés ízű) szamócaméz vagy narancsvirágméz, só, olívaolaj.
A lisztből és a vajból langyos víz és só hozzáadásával szilárd tésztát gyúrunk. Letakarva, langyos helyen fél órán át pihentetjük. Az apróra darabolt sajtból, reszelt citromhéjból, 1 ek. daralisztből, 1/4 l vízből öt-tíz perc alatt krémet főzünk, melyből kis gombócokat formálunk; ezeket vászonterítőre helyezzük, majd ellapítjuk, és száradni hagyjuk. Az elnyújtott tésztából tíz cm átmérőjű korongokat vágunk; minden másodikra egy-egy sajtkompozíciót helyezünk, s a megmaradt korongokkal betakargatjuk. Ujjbegyünkkel lenyomkodjuk, olajban kisütjük, és mézzel ízesítjük. Vaníliás porcukorral is megszórhatjuk. |
|
|
ibolya58 |
2011.03.20. 16:51 (#2) |
|
|
Szardinián hagyományos étel,ravioli sonkával és mézzel ! |
|
pola62 |
2011.03.20. 16:17 (#1) |
|
|
Szardíniai sajtos- mézes derelye. |
|
|
|
|
kicsit kesernyés, helyi vörösbort, vajból langyos, apróra darabolt, sebadas, óriás, ravioli, melyet, derelye búzadara formálunk, szervírozzák vágunk reszelt, apróra szardínián lenyomkodjuk, kisütnek szilárd, sonkával receptje, sebadas pihentetjük, olívaolaj daralisztből, betakargatjuk tésztát, átmérőjű formálunk,
|
|
|
|