Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Milyen étel a sebadas?

Gasztronómia (étel, ital)Egyéb kérdések
A kérdést írta: leander1 ( 2011.03.20. 16:04 )
Válaszok száma: 3
Címkék: sebadas, milyen, étel,
Válaszok Új válasz
gergelyferi 2011.03.21. 04:47 (#3)
A sebadas egy óriás-ravioli, melyet pecorinóval megtöltenek, olajban kisütnek, és meleg narancsvirágmézzel vagy szamócamézzel bekennek, lelocsolnak(itt lényeg a kicsit kesernyés íz). Forrón szervírozzák, és pl. Monica di Sardegna-t - egy helyi vörösbort - kínálnak hozzá.Szardínián hagyományos étel ez.
Receptje:
Hozzávalók: 40 dkg daraliszt, 30 dkg friss juhsajt, 3dkg vaj, 1 ek. búzadara, 1 citrom, 10 dkg (kesernyés ízű) szamócaméz vagy narancsvirágméz, só, olívaolaj.
A lisztből és a vajból langyos víz és só hozzáadásával szilárd tésztát gyúrunk. Letakarva, langyos helyen fél órán át pihentetjük. Az apróra darabolt sajtból, reszelt citromhéjból, 1 ek. daralisztből, 1/4 l vízből öt-tíz perc alatt krémet főzünk, melyből kis gombócokat formálunk; ezeket vászonterítőre helyezzük, majd ellapítjuk, és száradni hagyjuk. Az elnyújtott tésztából tíz cm átmérőjű korongokat vágunk; minden másodikra egy-egy sajtkompozíciót helyezünk, s a megmaradt korongokkal betakargatjuk. Ujjbegyünkkel lenyomkodjuk, olajban kisütjük, és mézzel ízesítjük. Vaníliás porcukorral is megszórhatjuk.
ibolya58 2011.03.20. 16:51 (#2)
Szardinián hagyományos étel,ravioli sonkával és mézzel !
pola62 2011.03.20. 16:17 (#1)
Szardíniai sajtos- mézes derelye.
Facebook komment
További címkék
kicsit kesernyés, helyi vörösbort, vajból langyos, apróra darabolt, sebadas, óriás, ravioli, melyet, derelye búzadara formálunk, szervírozzák vágunk reszelt, apróra szardínián lenyomkodjuk, kisütnek szilárd, sonkával receptje, sebadas pihentetjük, olívaolaj daralisztből, betakargatjuk tésztát, átmérőjű formálunk,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2024 TVN.HU Kft.