Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Mindig bizalmatlannak kell lennünk?
Láttam az Interspar bejáratánál leértékelt ferrero rocher desszerteket. Így se voltak olcsók, de kedvező áruk volt. Két félét raktak ki. Már majdnem betettem egyet a kosaramba, mikor a feleségem észre vette, hogy pár hét van még hátra a szavatosságból. Hát nem az lett volna a fer, ha kiírták volna, hogy közeli lejáratú? Kérdem én: ki vesz ilyen drága desszertet azért, hogy azonnal megegye? Szerintem legtöbben ajándéknak vennék. Mire odáig jut a rokon vagy barát, hogy megegye, minimum fél év. Most nincs igazam? Tehát ez a példa is csak a bizalmatlanságot erősítette bennem a kereskedelemmel szemben. Neked mi a véleményed?
Gasztronómia (étel, ital)Egyéb kérdések
A kérdést írta: torino1 ( 2018.02.21. 20:35 )
Válaszok száma: 7
Címkék: bizalmatlannak, lennünk, mindig, kell, bizalmatlanságot, kereskedelemmel, szavatosságból, desszerteket, bejáratánál, desszertet,
Válaszok Új válasz
hatibacsi 2018.03.26. 18:01 (#7)
Nálam soká nem marad meg, amit kedvelek. ha óccsó. ha drága....Osztozni hajlandó vagyok. de Dezsőnek pusztulnia kell....
decotext 2018.02.23. 12:09 (#6)
Leértékelt árút vegyen az akinek 4 anyja van!
magunktól semmit nem sajnálok. Minek és
kinek takarökoskodjak? Ez egy bevett nagyon
rossz magyar szokás! Mi mindenböl azt vesszük
meg ami jó és az ára nem érdekel!

Pl: lehet venni 300 forintért is egy üveg bort, aminek semmi köze a borhoz
azon kivül, hogy borosüvegben van! Lehet 2000-4000 ezerét is bort kapni!
Inkább akkor eredeti Martinit!
xenos 2018.02.23. 09:30 (#5)
Nem kell bizalmatlannak lenni, meg kell nézni a címkét. A leértékelt áruk mindig rövid szavatosságúak, hiszen azért leértékeltek. Én szoktam venni, nyilván nem mindegy, hogy mit.
szensavasutlezaras 2018.02.23. 02:19 (#4)
A szavatossági időig biztosan fogyaszthatóak. Kicsivel még utána is.
Van olyan kaja is, ami 10 év alatt se romlik meg, ilyen például a marcipán.
(a percipán ellenben hamar elfolyósodik mert egy szar kamu silány póttermék)
A kereskedők egy része meg faszfejű pénzsóvár rohadék, a saját szarát is képes nutellaként eladni, ha van olyan barom aki megveszi.

Én szoktam vásárolni drága desszertet, hogy befaljam, azon egyszerű okból kifolyólag, hogy nincs olcsó alternatívája. Rafaellónak például semmilyen sincs.

Amelyik csoki kifehéredik, azt frissen se javaslom fogyasztásra. Annak ugyanis köze nincs a csokoládéhoz, hanem abból a szar fos ürülék nugátpótlóból készül...a kutyám nem eszi meg, még neki is jobb az ízlése!
decotext 2018.02.22. 18:31 (#3)
Kedves Torino1!

A #2-es hozzászólásban pontosan megkapsz minden szükséges
információt! Ritkaság számba megy, de Foxworkinspace fórumtársnak
teljesen igaza van és pontosan le is írta a dolgok menetét!

A szavatosság csak a gyártót védi és "eddig"
garantálja a fogyszthatóságot, de az messze
nem jelenti azt, hogy 1-2 hónap vagy év múlva
mérgező lenne, vagy ehetetlen! Ugyan ez nem
csak a csokikra érvényes hanem pl az alkohol
tartalmú árúkra is! Képzeld, ittam 2003-ban gyártott
dobozos sört, és szuper volt. Semmi különleges
mellékize nem volt, olyan volt mintha tegnapi lett volna.

Sőt, boroknál egyenesen elvárt dolog, hogy "régi legyen".

Egyénként még a kifehéredett csokik is fogyaszthatók!
Vagy a cukor, vagy a (vaj) zsíradék csapódik ki ezeken!
https://kep.index.hu/...2d1_wm.jpg


foxworkinspace 2018.02.22. 17:55 (#2)
"Már majdnem betettem egyet a kosaramba, mikor a feleségem észre vette, hogy pár hét van még hátra a szavatosságból."

....Értjük...

Dear 'Torino'! Akkor tovább-emelem a bizalmatlansági küszöbödet: Legközelebb már olyan terméket se végy meg, aminek már CSAK PÁR HÓNAPJA van hátra a szavatossági ideje lejártáig!...

Őszintén, MIRE KÉSZÜLSZ?: atomháborúra?!...

A csokoládé tartalmú termékek, szobahőmérsékleten köztudottan nem igazán romlandók! (Jégszekrényben, még annyira se...) Legfeljebb némi ,,esztétikai" elszíneződés jelenhet meg a szavatossági idő után a vajjal készült termékeken... — DE MÉG AKKOR IS NYUGODTAN FOGYASZTHATÓK!

A SZAVATOSSÁGI IDŐ AZONBAN NEM TÉVESZTENDŐ ÖSSZE A FOGYASZTHATÓSÁGI IDŐHATÁRRAL! — Az, JÓVAL TÚL VAN a szavatossági idő lejártán is!...

Egy szó, mint száz: Teljesen mindegy, hogy ajándékozási szándékkal kívánsz csokoládé-terméket venni, vagy saját fogyasztásra; ha ugyanis láthatóan pár hét van még hátra a szavatosságából, nyugodtan levehető a polcról!
(Aki képes pár hétig egy csokoládé-terméken "ücsörögni", mielőtt elfogyasztja, AZ NEM IS ÉRDEMLI MEG!... (Az fogyasszon strandpapucsot...)

katalinkohut 2018.02.22. 12:07 (#1)
Sajnos 1945 előtt az igazi, kereskedelemhez értő, szolgálatkész üzletembereket megölték. Azóta főleg falusiakat iskoláztak be kereskedőnek, nem engedték azokat a gyerekeket, akik már gyerekkorukban boltososdit játszva tanulták a szakmát illedelmes viselkedéssel együtt. Őket nem vették fel. Tehetségteleneket vittek minden területére a hivatásoknak,szakmáknak, hogy miért, látható a végeredmény. Mindez szándékos volt, egy olyan világ létrehozása miatt, ahol senki sem odavaló, ahol éppen kiskirályként gazdagulhat.

A kereskedők kétféle ok miatt árazhatnak le: egyik a lejárt szavatosság, ilyenkor valóban fel kellene hívni a figyelmet cédulával, hogy nem sokáig lehet elfogyasztani az árut, élelmiszert.
Különösen élelmiszereknél ez nagyon fontos kritérium lenne.

Másik oka az akcióknak az üzleti marketing, célja a vevőcsalogatás lenne elméletben, megkóstoltatása azoknak a termékeknek, melyeket ritkábban vásárolnak meg.

Én már sokszor vettem romlott élelmiszert, nem akcióban is, mert a kereskedők mindent kiráulnak lelkiismeret nélkül, hogy ne maradjon rajtuk, ne legyenek veszteségesek. Mindig meg kell nézni sajnos, akkor is, ha tömeg van a lejárati dátumot, mert másképp megjárhatjuk, mint most a példádban.

Az üzletvezetőnek mindig figyelnie kell, melyek azok a termékek, melyek közelednek a lejárathoz, ezeket olcsón kellene kiráulniuk felhívásával a vevőknek a lejárat idejére. Ez olyan, mint az egykori idők száraz kenyere, melyet másnap a szegényebbek olcsóbban tudtak megvenni. Karácsony előtt jóval vettem 3 db csokis tortát, kettő elfogyott, a harmadik még itt van a szekrényben, március 20. a határideje. Erre érdemes volt beruházni, mert valóban a bonbonok, desszertek alkalmiak, vendéglátáshoz, ajándékozáshoz használjuk fel őket.
Facebook komment
További címkék
bevett nagyon, üveg bort, leértékelt áruk, szavatossági időig, nálam, marad, kedvelek, óccsó, ritkaság szándékos eredeti, abból őszintén igaza, érdemli ellenben szarát, kivül másik, bizalmatlansági boltososdit, cukor sincs, csapódik tovább, vette dolog, karácsony lenne,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2024 TVN.HU Kft.