Válaszadók toplistája |
|
1. |
hatibacsi |
20036 |
2. |
decotext |
17332 |
3. |
geptop |
16374 |
4. |
donaldduck |
15550 |
5. |
hatarvadasz |
13569 |
6. |
xenos |
9874 |
7. |
feerko |
9543 |
8. |
ibicimama |
9280 |
9. |
piktorka2 |
9131 |
10. |
foxworkinspace |
8624 |
|
|
|
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek? |
|
1. |
ibicimama |
1056 |
2. |
xenos |
1031 |
3. |
dnemethk |
845 |
4. |
hatarvadasz |
810 |
5. |
donaldduck |
744 |
6. |
pola62 |
730 |
7. |
geptop |
665 |
8. |
hatibacsi |
630 |
9. |
sunchat |
489 |
10. |
gergelyferi |
459 |
|
|
|
Helyesnek talált válaszok aránya |
|
|
|
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is! |
|
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége? Tegye fel a kérdését!
Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.
Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.
Letöltés
|
|
|
|
|
|
Hogyan kell eltenni uborkasalátát télire? |
A szüleim mindig tettek el uborkasalátát készen elkészítve 5 literes övegekbe. felbontás után sem puhult meg, nem löttyedt össze.
Elfelejtettem pedig valamikor még le is írta anyám a receptet, de nincs meg.
Valaki tudja?
Gasztronómia (étel, ital) – Egyéb kérdések
|
A kérdést írta: piktorka2 ( 2014.08.31. 17:54 )
|
Válaszok száma: 9
|
|
Címkék: uborkasalátát, eltenni, hogyan, télire, elfelejtettem, uborkasalátát, elkészítve, felbontás, valamikor, övegekbe,
|
|
|
|
Csak belépés után tud válaszokat írni! Kérjük lépjen be!
Belépés
|
Vagy facebook hozzáféréssel is írhat!
Facebook Komment
|
|
piktorka2 |
2014.09.02. 20:14 (#9) |
|
|
Azért ahogy hatarvadasz is írta, a házi ízek nem megvetendőek.
A gyerekkoromat idézi. Mi teszünk el mindent, mert időnk és termésünk van bőven, de az ubisali receptje elveszett. Lehet, hogy ugyan úgy kell eltenni mint a csalamádét, de nem biztos.
ibicimama kaliberű emberek válaszára számítottam de csak pasik írnak, a lányok lapítanak. |
|
hatarvadasz |
2014.09.02. 18:59 (#8) |
|
|
mindenki számára elérhetővé is tenni.
A piaci árusok háztáji termesztésű zöldségei azért még elérhető áron tudnak hasonló lehetőségeket biztosítani.
Nem mindig a plázák adta külföldi nyomott áru portékák azok amelyek nyerők!
Legalábbis én így fogom fel. |
|
hatarvadasz |
2014.09.02. 18:56 (#7) |
|
|
Szia sidil.
Igazad van, de a kígyó uborkából készült saláta csak nevetséges hasonmása az F1-es uborkából készültnek.
Az aki termel otthon, és feleslege van az inkább tartósít és tárol nem pedig
elpocsékolja azt, hogy később drágán megvehesse még ha esetleg friss is.
Sokak számára a kiskerti veteményekből adódó megtakarítás egy plusz keresőt
jelent a család számára.
És maga a tudat, hogy a saját termények fogyasztása mennyivel egészségesebb
éppen a termelés során használt szerek és tárolási,érlelést segítő dolgok miatt,
célszerűbb is.
Persze ez felfogás és lehetőség is egyben, mert a városi élet nem mindenhol képes
ezt |
|
|
hatarvadasz |
2014.09.02. 18:51 (#6) |
|
|
Köszönöm piktorka2.
Az még egy adalék, hogy lehet kovászos uborkát is télire eltenni, jobb mint a
savanyú uborka, mert állagánál fogva a nyárt idézi és nem rágós.
Addig amíg a savanyításhoz az apróbbat szokták eltenni, addig a kovászoshoz a
normál uborka alkalmas mint a nyári elkészítéskor.
Több helyen törkölybe is szoktak ágyazni vegyesen paprikát dinnyét, zöld
paradicsomot és még zöldbabot ,tököt,karfiolt ,apró hagymát is.
|
|
sidi1 |
2014.09.02. 12:29 (#5) |
|
|
Felesleges uborkasalátát készíteni, -ellentétben a savanyú uborkával-, mert állandóan lehet friss uborkát vásárolni !! |
|
piktorka2 |
2014.09.01. 18:42 (#4) |
|
|
Határvadász!
Sajnos már kiadtam a pacsit, de virtuálisan Te is megérdemled. Köszi. |
|
hatarvadasz |
2014.09.01. 11:10 (#3) |
|
|
Mi egyszerűen az uborkát letisztítás után meghámozzuk, és legyaluljuk.
Kizacskózva akkora adagokba tesszük ami egy étkezéshez elegendő.
Simán lefagyasztjuk ,és amikor szükséges este kivesszük a fagyasztóból
és másnap mintha friss lenne elkészítjük az uborkasalátát.
Eddig még mindig bevált. |
|
piktorka2 |
2014.08.31. 19:19 (#2) |
|
|
Köszike! A nejem már reszeli az ubit. |
|
ludwigtoth |
2014.08.31. 18:52 (#1) |
|
|
Hát nem tudom az általad megszokott ízvilág milyen.
De az biztos, hogyha elkészíted az uborkasalátát, és teszel bele valamilyen tartósítót (szalicil, borkén stb), akkor eláll a sali télire is. Persze csak megfelelő arányok mellett.
ötletadónak:
http://www.kulinarisvilag.hu/...ire- kusmec
|
|
|
|
|
házi ízek, gyerekkoromat idézi, ubisali receptje, lányok lapítanak, azért, ahogy, hatarvadasz, megvetendőek, pasik elkészítjük saját, tárolási piktorka csalamádét, elveszett elkészítjük zöldségei, uborka pacsit, határvadász használt, akkor lányok, készült nevetséges, receptje lehetőségeket, termel simán,
|
|
|
|