Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Hogyan kell eltenni uborkasalátát télire?
A szüleim mindig tettek el uborkasalátát készen elkészítve 5 literes övegekbe. felbontás után sem puhult meg, nem löttyedt össze.
Elfelejtettem pedig valamikor még le is írta anyám a receptet, de nincs meg.
Valaki tudja?

Gasztronómia (étel, ital)Egyéb kérdések
A kérdést írta: piktorka2 ( 2014.08.31. 17:54 )
Válaszok száma: 9
Címkék: uborkasalátát, eltenni, hogyan, télire, elfelejtettem, uborkasalátát, elkészítve, felbontás, valamikor, övegekbe,
Válaszok Új válasz
piktorka2 2014.09.02. 20:14 (#9)
Azért ahogy hatarvadasz is írta, a házi ízek nem megvetendőek.
A gyerekkoromat idézi. Mi teszünk el mindent, mert időnk és termésünk van bőven, de az ubisali receptje elveszett. Lehet, hogy ugyan úgy kell eltenni mint a csalamádét, de nem biztos.
ibicimama kaliberű emberek válaszára számítottam de csak pasik írnak, a lányok lapítanak.
hatarvadasz 2014.09.02. 18:59 (#8)
mindenki számára elérhetővé is tenni.
A piaci árusok háztáji termesztésű zöldségei azért még elérhető áron tudnak hasonló lehetőségeket biztosítani.
Nem mindig a plázák adta külföldi nyomott áru portékák azok amelyek nyerők!
Legalábbis én így fogom fel.
hatarvadasz 2014.09.02. 18:56 (#7)
Szia sidil.
Igazad van, de a kígyó uborkából készült saláta csak nevetséges hasonmása az F1-es uborkából készültnek.
Az aki termel otthon, és feleslege van az inkább tartósít és tárol nem pedig
elpocsékolja azt, hogy később drágán megvehesse még ha esetleg friss is.
Sokak számára a kiskerti veteményekből adódó megtakarítás egy plusz keresőt
jelent a család számára.
És maga a tudat, hogy a saját termények fogyasztása mennyivel egészségesebb
éppen a termelés során használt szerek és tárolási,érlelést segítő dolgok miatt,
célszerűbb is.

Persze ez felfogás és lehetőség is egyben, mert a városi élet nem mindenhol képes
ezt
hatarvadasz 2014.09.02. 18:51 (#6)
Köszönöm piktorka2.
Az még egy adalék, hogy lehet kovászos uborkát is télire eltenni, jobb mint a
savanyú uborka, mert állagánál fogva a nyárt idézi és nem rágós.
Addig amíg a savanyításhoz az apróbbat szokták eltenni, addig a kovászoshoz a
normál uborka alkalmas mint a nyári elkészítéskor.
Több helyen törkölybe is szoktak ágyazni vegyesen paprikát dinnyét, zöld
paradicsomot és még zöldbabot ,tököt,karfiolt ,apró hagymát is.
sidi1 2014.09.02. 12:29 (#5)
Felesleges uborkasalátát készíteni, -ellentétben a savanyú uborkával-, mert állandóan lehet friss uborkát vásárolni !!
piktorka2 2014.09.01. 18:42 (#4)
Határvadász!
Sajnos már kiadtam a pacsit, de virtuálisan Te is megérdemled. Köszi.
hatarvadasz 2014.09.01. 11:10 (#3)
Mi egyszerűen az uborkát letisztítás után meghámozzuk, és legyaluljuk.
Kizacskózva akkora adagokba tesszük ami egy étkezéshez elegendő.
Simán lefagyasztjuk ,és amikor szükséges este kivesszük a fagyasztóból
és másnap mintha friss lenne elkészítjük az uborkasalátát.
Eddig még mindig bevált.
piktorka2 2014.08.31. 19:19 (#2)
Köszike! A nejem már reszeli az ubit.
ludwigtoth 2014.08.31. 18:52 (#1)
Hát nem tudom az általad megszokott ízvilág milyen.
De az biztos, hogyha elkészíted az uborkasalátát, és teszel bele valamilyen tartósítót (szalicil, borkén stb), akkor eláll a sali télire is. Persze csak megfelelő arányok mellett.

ötletadónak:

http://www.kulinarisvilag.hu/...ire- kusmec


Facebook komment
További címkék
házi ízek, gyerekkoromat idézi, ubisali receptje, lányok lapítanak, azért, ahogy, hatarvadasz, megvetendőek, termesztésű simán kulinarisvilag, elkészítéskor ibicimama egyben, pedig megfelelő csalamádét, megtakarítás kulinarisvilag, hogyha savanyításhoz, amelyek simán, szokták felesleges, ötletadónak uborkasalata, során adalék,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2020 TVN.HU Kft.