Válaszadók toplistája |
|
1. |
hatibacsi |
20036 |
2. |
decotext |
17332 |
3. |
geptop |
16374 |
4. |
donaldduck |
15550 |
5. |
hatarvadasz |
13569 |
6. |
xenos |
9874 |
7. |
feerko |
9543 |
8. |
ibicimama |
9280 |
9. |
piktorka2 |
9131 |
10. |
foxworkinspace |
8624 |
|
|
|
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek? |
|
1. |
ibicimama |
1056 |
2. |
xenos |
1031 |
3. |
dnemethk |
845 |
4. |
hatarvadasz |
810 |
5. |
donaldduck |
744 |
6. |
pola62 |
730 |
7. |
geptop |
665 |
8. |
hatibacsi |
630 |
9. |
sunchat |
489 |
10. |
gergelyferi |
459 |
|
|
|
Helyesnek talált válaszok aránya |
|
|
|
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is! |
|
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége? Tegye fel a kérdését!
Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.
Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.
Letöltés
|
|
|
|
|
|
|
Csak belépés után tud válaszokat írni! Kérjük lépjen be!
Belépés
|
Vagy facebook hozzáféréssel is írhat!
Facebook Komment
|
|
taurus66 |
2014.08.13. 13:31 (#9) |
|
|
A maghéj/héj ( korpa ) antioxidánsokat tartalmaz (ez minden magra, gyümölcsre, zöldségre igaz ), egyszerűen szólva az öregedés ellen hat, megőrzi a mag-termés frissességét,amíg lehet. E mellet a korpa rostanyagtartalma is fontos az emésztés és a szervezet számára.
Lehet kapni korrekt kenyeret ma is, csak igen nehezen. A kis gyáli piacon árulok vasárnaponként, ott kocsiról árulnak 3kg-os parasztkenyeret 1050Ft-ért. Na az kenyér !
Kovásszal készült,mentes az adalékanyagoktól és 1 hét elteltével még simán megeheted. Nem penészedik és nem szárad ki. |
|
kgb |
2014.08.02. 12:22 (#8) |
|
|
Magyarországon mindegy milyen kenyeret veszel, egyik sem igazi kenyér, hanem valamilyen adalékokkal usszekutyult nyirkos fűrészpor. |
|
piktorka2 |
2014.08.01. 19:16 (#7) |
|
|
És képzeld el, decotext, hogy a lányom most a születésnapi bulijára sütött egy 5 kilós fehér kenyeret. Én csináltam egy kemencét az udvarra és olyan finomságokat leghet benne sütni, mint a fehér kenyér meg a kenyérlángos. És a kis unokáim falták és falták a serclit. Isteni finom volt, de nem tudjuk meddig maradt volna friss, mert mind elfogyott a vörösboros marhapörivel együtt. És nem hiszem, hogy egészségtelen kenyeret ettek a gyerekek. Szeretem a rozskenyeret is. azt is sütött de az sem bolti minőség volt. Jaj! Olyan illata volt, hogy csak na! |
|
decotext |
2014.08.01. 17:36 (#6) |
|
|
Pontosan igy van kedves Piktorka! Gyerekkoromban sokat nyaraltam Tégláson a nyagyszüleimnél. Ott volt egy gazda (állattenyésztönek hivnák ma) akinek volt kemencéje és sokat sütött kenyeret a falunak. Alig birtuk hazacipelni akkor volt. Nagynyám csak egy vászonnal takarta le, s mindig a hüvös kamrában volt. Annak ellenére, hogy egy hétig ettük, ugyan olyan finom volt az utolsó nap is, mint az elején. A sercli mindig az enyém volt, imádtam melegen! Kb akkor volt mint egy autó kereke......
Ma vagy olyan mint a fürészpor, vagy olyan mint a
tapló, s nyúlós. Valóban max 2 nap s kidobhatod! |
|
piktorka2 |
2014.08.01. 13:23 (#5) |
|
|
Én nem tudom, hogy miért esszük a korpát. Anyám amikor kenyeret sütött, kétszer rostálta át a lisztet. A föld alá süllyedt volna, ha valami kis korpa került volna a kenyérbe. Hetente sütött kenyeret, négy kilósakat. A kamrában friss maradt.
Ma meg nem tudok egy jó kenyeret venni,mert a fele morzsaként a szemétben végzi, a negyede meg ránk szárad két nap alatt.
|
|
taurus66 |
2014.08.01. 12:52 (#4) |
|
|
Akkor jobb a barna, ha szerencsés esetben korpa vagy némi rozsliszt van benne, vagy valódi teljes kiőrlésű lisztből készül.
Ami tapintásra, ruganyosságra ugyanolyan, mint a foszlós fehér, csak barna színű, na azt kakaóporral vagy kávéval barnították és egy nagy átverés.
A fehér kenyér nincs tele "E"-vel és még ha lenne is, semmi köze sem lenne a puffasztáshoz!
Többnyire szejtánt tesznek bele, attól lesz olyan foszlós állagú. |
|
wob |
2014.08.01. 12:22 (#3) |
|
|
Hogy melyik jobb azt a kenyér alkotóinak ősszetétele adja meg!!!A fehér már alapjában tele van mindenféle E-vel, mert csak úgy lehet felfújt fehér. Olvass utána, a minőségét az értelmes fogyasztó ADJA MEG. |
|
decotext |
2014.08.01. 11:55 (#2) |
|
|
Ki mondta, hogy jobb? |
|
tothd |
2014.08.01. 11:17 (#1) |
|
|
Nem jobb! Ez csak reklámfogás, hogy a feldolgozás során megmaradt nagy tömegű korpát eladhassák az "egészséges" címszó alatt! Kétségtelen, hogy a korpában és a csírában több B vitamin található mint a fehér lisztben, viszont sokkal nehezebben emészthető! Nem véletlenül fordítottak eleink annyi energiát annak eltávolítására, és készítettek egyre fehérebb lisztet, kenyereket! |
|
|
|
|
öregedés ellen, mag-termés frissességét, korpa rostanyagtartalma, szervezet számára, maghéj, korpa, antioxidánsokat, tartalmaz, kiőrlésű lisztet nyirkos, lisztből hüvös igazi, falunak lenne piacon, hanem színű, öregedés képzeld, mindig utána, utána simán, számára kávéval, ugyanolyan hiszem,
|
|
|
|