Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Melyik párizsi fajta a legfinomabb?

Gasztronómia (étel, ital)Egyéb kérdések
A kérdést írta: biga26 ( 2012.06.11. 20:03 )
Válaszok száma: 20
Címkék: legfinomabb, párizsi, melyik, fajta,
1 2 
Válaszok Új válasz
seventhson 2012.06.12. 21:21 (#20)
A prád pedig nem más, mint húspép, inpép, vérplazma, és húsprotein vegyes katyvasza. Főként vörösárú gyártáshoz használnak prádot a húsiparban (tehát párizsi, virsli, krinolin, és szafaládé gyártáshoz).
xenos 2012.06.12. 16:58 (#19)
#18
Köszi, hogy megosztottad, azért annyira nem riasztó a történet, bár nem tudom, hogy mi az a prád....
seventhson 2012.06.12. 15:36 (#18)
Xenos : Azért én csak megosztom itt, hogy miből és hogyan készül a párizsi
Húsnyesedék (sertés, marha, vagy baromfi), ipariszalonna, víz, prád, szójaprotein, nátrium- nitrit (mint tartósítószer és só), valamint fűszerek (titkos keverékben). Mindez max fordulatszámon cutter-ben péppé aprítva, majd műanyag, vagy cutisin alapú bélbe töltve. Utána magas nyomású füstölő-főző szekrényben, 106 fokos gőzben 50 percig főzve, és párizsi típustól függően esetleg füstölve.
xenos 2012.06.12. 14:10 (#17)
Nem tudom. Gyerekkoromban csak párizsira telt, de nagyon szerettem és tényleg finom volt. A mai párizsik nem tudom -és nem is akarom tudni- , hogy miből készülnek. De a marhapárizsit szeretem. Ez van. (Ugyanez a helyzet virslivel! Nagy ritkán lehet egészen finomat kapni egyik-másik hentesnél, de már ez sem az igazi.)
ibolya58 2012.06.12. 14:02 (#16)
nálunk a család a pick sertéspárizsit szereti !
olinia 2012.06.12. 13:46 (#15)
Olyan már nincs !
attila48 2012.06.12. 13:42 (#14)
A marhapárizsi.
tilojka 2012.06.12. 13:36 (#13)
Nos akkor, nincs jobb a finom párizsi kockánál!

De imádom a finoman elkészített párizsi szeletet is, úgy a magam módjára készítve, szalma krumplival!
ege 2012.06.12. 13:24 (#12)
A párizsi nő!
Lásd Villon versét!(,,nincs jobb, mint a párizsi csőr"

http://www.femina.hu/...e_lany.jpg
ibicimama 2012.06.12. 13:17 (#11)
A nálunk kapható Szigetközben gyártott párizsi a legízletesebb.
1 2 
Facebook komment
További címkék
prád pedig, marhapárizsit szeretem, helyzet virslivel, pick sertéspárizsit, pedig, húspép, inpép, vérplazma, akkor xenos húsiparban, húspép keverékben párizsira, kapható párizsira szafaládé, vérplazma készülnek, akkor kockánál, sertéspárizsit virslivel, baromfi hentesnél, fűszerek akarom, készül finom,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2024 TVN.HU Kft.