Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Hogy készül az igazán finom kovászos uborka?

Gasztronómia (étel, ital)Egyéb kérdések
A kérdést írta: laja2 ( 2011.02.15. 20:21 )
Válaszok száma: 5
Címkék: kovászos, uborka, igazán, készül,
Válaszok Új válasz
solyomvarisoma 2011.02.16. 17:23 (#5)
Az én anyukám híresen jót készít. Ő pirítós kenyeret tesz bele,ettől különleges az íze. Imádom. Fokhagyma, kapor, víz.szemes bors,mustármag,koriander mag,babérlevél.
dhaj 2011.02.15. 21:05 (#4)
Még annyit, hogy az uborka két végét levágom,
dhaj 2011.02.15. 21:03 (#3)
Én több eljárás szerint készítem.
Egyik:ahány liter víz, annyi evőkanál só.A vizet felforralom és azt öntöm rá az uborkára. Előtte berakok egy 5 literes üvegbe alulra kenyeret, kaprot és fokhagymát. A tetejére is ezt teszem, és végül ráöntöm a forróvizet.
1 fej fokhagyma
1/2 kenyér
1 jó nagy marék kapor
A másik: ugyanúgy az alapanyag, csak kenyér helyett burgonyát teszek.Akkor nem lesz zavaros annyira, és szerintem finomabb.
A burgonya kb 1kg
Ez az egész egy 5 literes üvegre vonatkozik.
giovi-gabi 2011.02.15. 20:56 (#2)
Ahogy én készítem
nyári kovi ubi
5 l-es üveghez
2,5 kg kisebb kovászolni való uborka 2 csg száras kapor,2 gerezd fokhagyma.,3l víz 3 evő kanél só egy darab szikkadt kenyér
Az uborka két végét levágom./NEM vágom be/
Az egyik kaprot az üveg aljára teszem ,rá állítom az uborkákat,közé teszem a fokhagyma gerezdeket .s a tetejére a másik csg, kaprot.
a vizet a sóval felforralom és forrón az uborkára merem és a kenyeret rá teszem kis tányért rakok a tetejére.amikor annyira meg ült,hogy megfoghatom napra teszem és 3-4 napig napon érlelem.
Ha megérett le szűröm és hűtőben tárolom a forrázás előnye,hogy hamarabb érik,ropogos lesz és ha véletlenül kevés a nap akkor is meg érik.
Kovi ubi télire.
Apróbb,de nem kicsi uborkát vásárolok.Befőttes üvegekbe/1-1,5l/ 1 ujjnyi lisztet teszek rá nem száras,hanem friss kapor leveleket/ 2-3 szál/ majd rá állítgatom az uborkákat,/nem vágom be és a végét sem vágom le./A vízhez literenként 1 evőkanál sót teszek felforralom és hagyom kihűlni langyosra.Szilacint vagy benzoátot teszek hozzá és óvatosan az uborkára szedem.
Az üvegeket 1 napig nem zárom le,mert még a maradék lével feltöltöm.
Végezetül lezárom és sötét hűvös helyre rakom.
Karácsonyi asztalon csemege és januárban még fogyasztható
Jó étvágyat


pola62 2011.02.15. 20:42 (#1)
Hozzávalók:közepes ubi,só, kapor, csombor,babérlevél, fokhagyma. Széles szájú üveg aljára,tegyük a megmosott, kaprot,csombort,babér levelet, fokhagymát,bele állítjuk az ubikat vizet forralunk , 2l.vízre 1 púpos evőkanál sót teszünk bele ,kenyeret, vagy kovászt a tetejére, napos helyre tegyük, 3-4 nap múlva le vesszük a kenyeret, vagy át szűrjük, hűtőbe tesszük, nagyon fínom nyári csemege.Én így készítem.
Facebook komment
További címkék
vizet felforralom, darab szikkadt, egyik kaprot, üveg aljára, anyukám, híresen, készít, pirítós, szájú óvatosan vizet, amikor kihűlni púpos, óvatosan vesszük uborkát, felforralom üveghez, megmosott finomabb, forralunk megérett, rakom teszem, forrázás fogyasztható, egyik tesszük,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2024 TVN.HU Kft.