Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Medvehagymát ettetek már? Hogyan fogyasztjátok?

Gasztronómia (étel, ital)Egyéb kérdések
A kérdést írta: vargamarga ( 2011.04.24. 11:48 )
Válaszok száma: 6
Címkék: fogyasztjátok, medvehagymát, ettetek, hogyan,
Válaszok Új válasz
tarnics 2011.05.26. 22:43 (#6)
Igen ettem, vajaskenyéren, apróra összevágva.
cyrano 2011.04.24. 13:27 (#5)
Én először Erdélybe ettem (Sacele) mikor a csau idejében a Máltai szeretet szolgálat "ajándékait" csempésztük

Szinte mindenhez jó
dmarcsi 2011.04.24. 13:20 (#4)
Mielőtt ilyen nagy divat lett, akkor is ettük, mert nálunk mindenhol megterem.
Önálló ételként krémlevesnek is nagyon finom. Főzelékek ízesítésére pld kelkáposztába aprítok. Fagyasztok, szárítok elég sokat. Nálunk az étrendünk szerves része.
Lángostésztába is szoktam keverni, szép zöld lesz tőle a tészta. Vagy főzött tésztákat is lehet vele színezni.
Amikor szeditek vigyázni kell, hogy egy növényről csak egy levelet szedj le, mert elpusztul a növény. Virágzáskor nem azért nem szedjük mert nem jó az íze, hanem azért, mert ha akkor szeded, nem tud tovább szaporodni, hiszen meggátolod a fiókhagymák illetve a mag elszóródását. Halottam, hogy mostanában a virágját is eszik, ne tegyétek!
Télen a szárítottat zsíros kenyérre szórom. Tojásos ételekbe aprítok belőle, szalonnás, sonkás tojást most ezzel készítem. A kertben is megterem, érdemes rózsafabokrok alá ültetni, mert meggátolja a levéltetvek elszaporodását. Gyűjtésnél nem szabad összetéveszteni a gyöngyvirág levelével, mert az mérgező.
pkrisztina 2011.04.24. 12:09 (#3)
Úgy értettem fokhagyma
hatarvadasz 2011.04.24. 12:09 (#2)
hatarvadasz
Igen !
Főzésnél, és salátáknál is hasznos, erdei növény a medvehagyma /Jurda népies neve/!!!
Virágzásig fogyasztható, utána megkeseredik, egészséges, és a gyógyszeriparban is feldolgozzák ásványi anyagtartalma miatt!!!
Gombapörkölt alapanyagnak szoktam legtöbbször használni!!!
pkrisztina 2011.04.24. 12:09 (#1)
Persze!
Ha meg szeretnéd kóstolni csipkedd Magad, csak tavasszal van
Nagyon finom, nagyon egészséges, és csókálló
Fofhagymára emlékeztető íze van csak enyhébb a csípőssége és nem szagzik annyira. Bundáskenyérre aprítva, zöldsalátába keverve csodás.
Olivaolajban egy kis sóval teszek el télire is
Facebook komment
További címkék
csau idejében, étrendünk szerves, növényről csak, levelet szedj, ettem, vajaskenyéren, apróra, összevágva, szoktam tésztákat kóstolni, krémlevesnek lángostésztába készítem, önálló sóval szeretet, ízesítésére zöldsalátába, szórom sacele, sokat sóval, megterem levelével, zsíros lehet, fiókhagymák használni,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2024 TVN.HU Kft.