Válaszadók toplistája |
|
1. |
hatibacsi |
20036 |
2. |
decotext |
17332 |
3. |
geptop |
16374 |
4. |
donaldduck |
15550 |
5. |
hatarvadasz |
13569 |
6. |
xenos |
9874 |
7. |
feerko |
9543 |
8. |
ibicimama |
9280 |
9. |
piktorka2 |
9131 |
10. |
foxworkinspace |
8624 |
|
|
|
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek? |
|
1. |
ibicimama |
1056 |
2. |
xenos |
1031 |
3. |
dnemethk |
845 |
4. |
hatarvadasz |
810 |
5. |
donaldduck |
744 |
6. |
pola62 |
730 |
7. |
geptop |
665 |
8. |
hatibacsi |
630 |
9. |
sunchat |
489 |
10. |
gergelyferi |
459 |
|
|
|
Helyesnek talált válaszok aránya |
|
|
|
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is! |
|
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége? Tegye fel a kérdését!
Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.
Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.
Letöltés
|
|
|
|
|
|
|
Csak belépés után tud válaszokat írni! Kérjük lépjen be!
Belépés
|
Vagy facebook hozzáféréssel is írhat!
Facebook Komment
|
|
tarnics |
2011.05.26. 22:43 (#6) |
|
|
Igen ettem, vajaskenyéren, apróra összevágva. |
|
cyrano |
2011.04.24. 13:27 (#5) |
|
|
Én először Erdélybe ettem (Sacele) mikor a csau idejében a Máltai szeretet szolgálat "ajándékait" csempésztük
Szinte mindenhez jó
|
|
dmarcsi |
2011.04.24. 13:20 (#4) |
|
|
Mielőtt ilyen nagy divat lett, akkor is ettük, mert nálunk mindenhol megterem.
Önálló ételként krémlevesnek is nagyon finom. Főzelékek ízesítésére pld kelkáposztába aprítok. Fagyasztok, szárítok elég sokat. Nálunk az étrendünk szerves része.
Lángostésztába is szoktam keverni, szép zöld lesz tőle a tészta. Vagy főzött tésztákat is lehet vele színezni.
Amikor szeditek vigyázni kell, hogy egy növényről csak egy levelet szedj le, mert elpusztul a növény. Virágzáskor nem azért nem szedjük mert nem jó az íze, hanem azért, mert ha akkor szeded, nem tud tovább szaporodni, hiszen meggátolod a fiókhagymák illetve a mag elszóródását. Halottam, hogy mostanában a virágját is eszik, ne tegyétek!
Télen a szárítottat zsíros kenyérre szórom. Tojásos ételekbe aprítok belőle, szalonnás, sonkás tojást most ezzel készítem. A kertben is megterem, érdemes rózsafabokrok alá ültetni, mert meggátolja a levéltetvek elszaporodását. Gyűjtésnél nem szabad összetéveszteni a gyöngyvirág levelével, mert az mérgező.
|
|
|
pkrisztina |
2011.04.24. 12:09 (#3) |
|
|
Úgy értettem fokhagyma
|
|
hatarvadasz |
2011.04.24. 12:09 (#2) |
|
|
hatarvadasz
Igen !
Főzésnél, és salátáknál is hasznos, erdei növény a medvehagyma /Jurda népies neve/!!!
Virágzásig fogyasztható, utána megkeseredik, egészséges, és a gyógyszeriparban is feldolgozzák ásványi anyagtartalma miatt!!!
Gombapörkölt alapanyagnak szoktam legtöbbször használni!!! |
|
pkrisztina |
2011.04.24. 12:09 (#1) |
|
|
Persze!
Ha meg szeretnéd kóstolni csipkedd Magad, csak tavasszal van
Nagyon finom, nagyon egészséges, és csókálló
Fofhagymára emlékeztető íze van csak enyhébb a csípőssége és nem szagzik annyira. Bundáskenyérre aprítva, zöldsalátába keverve csodás.
Olivaolajban egy kis sóval teszek el télire is |
|
|
|
|
csau idejében, étrendünk szerves, növényről csak, levelet szedj, ettem, vajaskenyéren, apróra, összevágva, szoktam tésztákat kóstolni, krémlevesnek lángostésztába készítem, önálló sóval szeretet, ízesítésére zöldsalátába, szórom sacele, sokat sóval, megterem levelével, zsíros lehet, fiókhagymák használni,
|
|
|
|