Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Szerinted is te vagy a legokosabb, és mindenki más butább nálad?
Tényleg az ész van a legjobban szétosztva a világon?
CsaládBarátok
A kérdést írta: sawer12 ( 2017.12.18. 13:59 )
Válaszok száma: 33
Címkék: legokosabb, szerinted, mindenki, butább, szétosztva, legjobban, világon, tényleg,
1 2 3 4 
Válaszok Új válasz
aniko22 2017.12.23. 05:34 (#33)
Ez egyértelmű,hogy igen

foxworkinspace 2017.12.22. 21:54 (#32)
,,Az elsö "tüzgyújtás" tüz mentés volt, s csak jóval késöbb próbálkozott az ember a kialudt tüzet pótolni!"

Ami azt illeti, a 29-es második pontja, nem is egy átlagos képességű ,,tűzhordozóról" emlékezett meg, hanem egy későbbi — ámde ,,kategóriájában" első — szellemóriásról, aki zsenialitásának köszönhetően ELŐSZÖR volt képes ESZKÖZÖS TŰZGYÚJTÁSRA, a-nélkül, hogy bármiféle ,,eleven tűz" lett volna a közelében, ahonnan ,,átmentette" volna a tüzet!... (A ,,tűzhordozás" ugyanis, nem igényel túlságosan kifinomult kombinációs képességű elmét...) Ámde annak kiötlése, hogy egy a Nap hevétől kiszáradt faágacska beöblösödésébe illesztett másik faágacskát forgatva (lendületesen és szorgalmasan forgatva...), talán szikrát lehet csiholni — amivel aztán egy odakészített száraz fűcsomót meg is lehet talán gyújtani —, szóval ennek kigondolása, jóval nagyobb eredeti zsenialitást feltételez, mint a gőzgép feltalálása!...

wrist 2017.12.22. 15:20 (#31)
Áldanám az emlékük...
decotext 2017.12.22. 12:46 (#30)
Az elsö "tüzgyújtás" tüz mentés volt,
s csak jóval késöbb próbálkozott az
ember a kialudt tüzet pótolni!

"Bizonyíték van arra, hogy a homo erectus már 790 ezer évvel a jelenkori ember, a homo sapiens előtt használta a tüzet. A homo erectus helyét a homo sapiens vette át. A tűz nagyon fontos szerepet töltött be az emberré válás folyamatában. A beszéd és a tárgyhasználat mellett a tűz megszelídítése emelte ki az állatvilágból. 20. századi kutatások szerint az első lépcső a tűz domesztikációja felé a passzív tűzhasználat volt. Egy-egy tűzvész után ehető gyümölcsök és élve megsült állatok maradtak hátra, melyeket az ember megtalált. A félelem a tűztől csak ezután következett. Lassan megtanulta kordában tartani, elkövetkezett az aktív tűzhasználat ideje, mely napjainkig is tart......."

foxworkinspace 2017.12.22. 03:06 (#29)
...Az emberi történelem három, eddigi legokosabb embere a következők voltak:

● Az ELSŐ: ama múlhatatlan dicsőségű, névtelen és ismeretlen Első Nagy Álmodó, aki egy holdtalan, tiszta éjjelen egy afrikai szavanna fölé magasodó sziklapárkányról feltekintve először tudta túláradón elragadtatott áhitattal csodálni a mellbevágó fenségességgel feje fölé hajló csillagmiriádos eget, és talán először eszmélt arra, hogy azok a fénypontok ott fenn, valami mások lehetnek tán, mint csupán színpompás rendben sziporkázó fétisek, valamint először sejlett fel benne, hogy talán Mi, majdani utódok, egyszer majd elindulunk a csillagokhoz!

● A MÁSODIK: aki először próbált a Nap sugárzó erejével és pár darab száraz faágacska segítségével tüzet gyújtani, mikor is közel-s-távol nem volt ,,eleven" tűz a láthatáron!

Nekik bármi nyom és dicsfény nélkül kellett elmerülniük az emberiség millió évnyi kultúrtörténet-áradatában, mert oly' messzemúlt korban elmélkedtek a Mindenségről s benne fajunknak lehetséges útjairól időben és térben, hogy még csontvéset sem maradhatott utánuk!

● A HARMADIK: én, magam vagyok, mivel rájöttem, ki volt az első kettő!... )

Nekem ugyan már van lehetőségem megragadni az örökkévalóságot, de soha nem feledem, hogy ŐK KETTEN voltak az elődeim!...

ÁLDASSÉK AZ EMLÉKÜK, MÍG CSAK EMBERI LÉNY LÉTEZIK AZ UNIVERZUMBAN!

decotext 2017.12.21. 06:56 (#28)
Hogy "mik vannak?"

Ilyen levelet kaptam itt tvn-en:

"Milliók járnak vissza Önnek is!
A 2010 és 2014 időszak között az állam szabotálta a magánnyugdíjpénztárakat, azzal az indokkal magyarázva, hogy mindazok számára, akik nem lépnek át az állami rendszerbe, a hátralevő évek nem számítanak majd be a nyugdíjszerző évekbe. Így történt meg, hogy közel több, mint 3000 milliárd forintot vittek át az államhoz.

Mára azonban már az is kiderült, hogy az átvitt jelentős pénzösszegnek egyszerűen nyoma veszett, vagy mindössze az adók csökkentésére használták fel. Az érintettek nagy valószínűséggel már belenyugodtak a lába kélt pénznek, habár létezik egy olyan statisztikai kimutatás, amellyel kimutathatóak lennének, hogy hová került a nagymértékű pénzösszeg, de erre nagyon kevés az esély. Az állam elismeri, hogy hibát követtek el, így jókora összeggel tartoznak az állampolgárok felé, amely esélyt jelenthet az érintettek számára, valamint arra, hogy a befektetet összegüket, egyszer még a számlájukon tudhassák. "

Még jó, hogy nem közösködtem ezekkel!

piktorka2 2017.12.20. 22:46 (#27)
Igen.
katalinkohut 2017.12.19. 21:36 (#26)
Kedves Decotext, szerintem erre a nyereségeskedésre épített kapitalistának nevezett világrendszer egyszer össze fog omlani, mert nem bírja el ezt a rengeteg haszonlesőt, gazdagulót mások kihasználásából. Vegyünk például egy bármely munkaterületen dolgozót. Adózik a fizetéséből, nem is keveset. Ha már egyszer adózott, elméletben mindent adómentesen kellene vásárolnia. Ennek ellenére rabszolgájaként saját hazájának, illetve a gazdagulóban lévő folyamatosan termelődő senkiházik kizsákmányolása révén, mert szükséges a pénze a dolgozó, egyre kevesebb rétegnek adózik a rezsijéből, adózik a boltban minden után folyamatosan, naponta, megállás nélkül. Ez nem tisztességes adópolitika, ezt nevezik rabszolgatartásnak, emberek kihasználásának. Mivel a bankokat is a politika termelte ki folyamatosan az egyetlen MNB után, különösen 1995 után, ami egyidőben történt az informatikai találmányok földre hozatalával, ezek a bankok ugyanolyan kihasználók és haszonlesők, mint a politika volt, ami odahelyezte a karosszékbe őket. Én saját törvényeimet írom, ami bennem van, nem ismerve egyetlen elméletét sem a történelmi koroknak, utálom a pártososdi játékaikat, melyeket ezer éve folyamatosan ismételnek, politika néven.
Csupán idő kérdése, mikor már nem lesz kit kihasználni, nem lesz dolgozó, mert kimennek máshová, kihalnak, mikor fognak egymásnak menni a hiénák, ezt enyhe és rokonszenves szóval fogalmaztam. Mikor már nem lesz kinn élősködni, mert nem lesz dolgozó réteg, akit kihasználhatnak, először elvonják a nyugdíjakat, mint ahogyan tették ezt régen az eszkimók is, hogy kitették az öregeket télen megfagyni a hóba, úgy fogják végezni azon rétegek, akiket el kell tartani, akkor is, ha végig dolgozták az életüket. Vagyis ebből következik, hogy ha bár 1956 óta könyvtárak korait ismétlő Hunnia Magyarországot nem állítja meg valaki, sokkal nagyobb nyomor és kilátástalanság várható, ezért kell megállítani őket az egész világot mozgósítva ellenük a győzelmi mámorukban gazdagulókat, mint mondtam, ez folyamatosan vasnépként kezdődött el. Fékezhetetlenek és gyalázók. Nem lehet harcolni ellenük érvekkel, mert abból nem értenek. Innen emelték egész Keletet, ott van érdekeltségük, meg a baktérium fegyverekkel, atombombákkal rendelkező országoknál, meg Barziliában, vagyis minden Jeruzsálem központú bibliai országban, vasnéppel együtt oda vannak beírva. Vélik, hogy megváltoztatják az időt és a törvényt, ez a kommunista korokat végrehajtók bibliai egyik idézete. Ezért vannak együtt a vallások képviselőivel. Mindegyiket megmentették az ellenségétől, mert egymás ellen voltak elméletben létrehozva az elmeosztályoktól. Az egyházak, különösen a reformátusok ugyanúgy gazdagultak meg, mint a Rákóczi tér, amelyikkel frigyet kötöttek. Rákóczi térnek a vasnépet nevezik.

Mivel a vasnép lezárta a Hunnia börtönnel a vasfüggönyt,majd felemelték közösen mindenki szeme láttára 1989-ben, hogy jöjjön a jelenlegl Putyin által képviselt ruszkik kivitele után, kikiáltva a kommunista vaskor végét az Uniójuk, amit létrehoztak német területen a nagypán Pszichografológiájából, kivéve a hartágú csillagos Varjú népet, amelyik megírta a világ-könyvtárukat, ezért elfüstölték őket, ilyen lehetetlen helyzetet létrehozva hazugsággal állandóan, nincs az országban senki, aki megfékezni a győzelmi mámorban ünneplők seregét.

Tehát nem én akarok robbantani, az észnek kell győzedelmeskednie felettük, az egész világegyetemnek, mivel mindenkit összezúztak,meggyaláztak, megkísértettek, tönkre tettek, aki jóember volt és emberséges.

Én nem vagyok irigy, nem ismerem az irigységet, nekem nem kell mobil, csak autót fogadtam volna el kirándulások miatt, hogy könnyebb az élet minden területen a bevásárlásokkal együtt, azt hiszem, a jólét az nem a gazdag tékozlást jelenti, hanem emberhez méltó életkörülményeket.

Itt le is zártam a mondókámat, mert nem akarjátok megérteni, hogy mit jelentett a mindenkori politika, az abból meggazdagadottakkal együtt.decotext 2017.12.19. 19:39 (#25)
Kedves Katalin! #18

Akkor azonnal dobj bombákat a bankokra, a kormányra,
s mindenkire akinek jobb kocsija van mint, neked! Csak
mások kárára lehet meggazdagodni! Valaki valahol
mindíg elbukja azt, amit mi bezsebelünk! A tőke lényege
a haszon, s haszon csak akkor termelődhet, ha valaki(k)
többet fizetnek valami előállításánál! S csak neked a
miheztartás végett, egy VW Golf előállítási (nettó) költsége
kevesebb mint 10 ezer euró. (A teljes felszereltségűröl beszélek.)

30 ezer alatt semmiképpen nem kapod meg, mert a VW szalagmunkás
nettó bére kb. 2500-3000 euron! Na, ezt fizeted meg amikor kocsit
veszel! (Így van az élelmiszerrel és minden fogyasztási eszközzel is!)

Mit gondolsz aki mondjuk 5 éve 10 ezer euróért vett bitcoint fizetőeszközt
az mitől lett mára milliomos? A szépsége miatt??
https://img.godmode-trader.de/...065928.png

Persze erre a "vonatra" már késő felszálni. Ahogy arra is ami velem történt
Ausztriában! A 80-as évek elején vehettem volna 10 ezer DM-ért Microsoft
részvényeket! (Nem vettem mert beszari voltam!) Ma, az egészből 3,5 millió
euró lehetett volna..... volna.... volna...... volna..... mert öngerjesztő volt a dolog!
(A pofitot nem fizették ki hanem újabb részvényrészeket vettek ezen, így nem
csak az árfolyama ment fel, hanem több is lett volna az egészből. volna... volna!)

S ahogy ezen is látszik, mindig valaki(k) megfizetik ezt a profitot!

blacklock 2017.12.19. 18:46 (#24)
Köszönöm.
1 2 3 4 
Facebook komment
További címkék
kialudt tüzet, 29-es második, átlagos képességű, későbbi —, egyértelmű, tüzgyújtás, mentés, jóval, annak létezik fizetéséből, bármiféle ausztriában akiket, napjainkig eszközös amelyik, ugyanis egészből, ezekkel ilyen, fétisek országoknál, késöbb évnyi, hevétől emelte, beírva csiholni,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2022 TVN.HU Kft.