Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Miért lesz az ember jogfosztott a TESCO-ban?
Ma este a TESCO-ban vásároltam. Gyanúsítani tudnak. Bocsánatot kérni - nem. A mai nap a TESCO Budapest, Váci út Hipermarket pénztárnál fizetéskor szólt az őr, hogy csörög a pénztárnál elhelyezett áruvédelmi kapu. Többszöri ki-be sétáltatáskor nem jelez, amikor a könyököm emelem, akkor megint jelez. Újra át meg át, oda-vissza, nem jelez. Fizetek, kérik, hogy egy másik, hasonló kapun is menjek keresztül. Oda-vissza, semmi. De még erőlködnek, hogy menjek vissza. Már a parkolóban vagyok, oda ketten jönnek. A bank épületét elhagyva, a Volán busz megállója előtt ketten elém állnak. Az egyik lökdösődik. Rendőrrel fenyegetőznek. Nem akarva nagyobb botrányt, visszamegyek velük. Bekísérnek a kamerázott helyiségbe, kipakoltatják a tárcámat, igazolványomat. Az őr detektorral, végig vizsgál, még én kérem, hogy körbe nézzen meg, semmi. Két rendőr jön, elkérik a személyimet. A rendőr a piros sávval határolt részre teszi vissza az igazolványomat, ahol tudva levő, a felette levő kamera mindent lefotóz. Az igazolványomat, lakcímkártyámat is. A két rendőr is tudomásul veszi, hogy vakriasztás. Én kérem, hogy vegyen fel jegyzőkönyvet, vizsgáltassa meg az áruvédelmi kaput, kérjen bocsánatot, az őr azt mondja, hogy erre neki nincs joga. Ha a gyanúsításhoz van joga, akkor a bocsánatkéréshez is van joga! Az személyi igazolványom és a lakcímkártyám kamerával való lefényképezése - esemény nélkül - az én jogaimat sérti. Az üzletszabályzatban nem találtam az ilyen esetekben alkalmazható eljárási mód rögzítését. Az üzletszabályzat csak a beszállítókkal kapcsolatos intézkedésekről tesz említést. Panaszomat a sajtónak is tovább kívánom adni.
CsaládEgyéb kérdések
A kérdést írta: invisibilia ( 2011.10.09. 23:57 )
Válaszok száma: 12
Címkék: jogfosztott, tesco, ember, miért, üzletszabályzatban, bocsánatkéréshez, lakcímkártyámat, üzletszabályzat, intézkedésekről, lefényképezése,
1 2 
Válaszok Új válasz
romankata 2011.10.12. 21:38 (#12)
Hasonló módon jártam néhány hónapja, az Őr kinézett magának, ki-be küldözgetett a kapun.A harmadik ki-be járkáltatás után, be akart vinni a kamerás szobába, mert szerinte Ő látott valamit!! de én ott a sok vásárló szeme láttára kiborítottam a táskámat a pénztárnál levő pultra, megkérdeztem az őrtől, hogy a pólómat levegyem-e? Öreg vagyok de úgy gondoltam nincs mit vesztenem.!!! Követeltem hogy hívjanak rendőrt!! Megkérdezte a rendőr a fiatalembert miből gondolta, hogy lopok? " hát mert olyan sokáig álltam egy egy gondola előtt és Ő azt látta hogy bele nyúlok a táskába!!! A hülye arra nem is gondolt, hogy esetleg a szemüvegemet vettem ki a táskából. Az őrt a vásárlók majdnem megverték.
jn 2011.10.10. 21:01 (#11)
Egyszer szóvá tettem ugyanebben a TESCO-ban, hogy a gyümölcs penészes. Azt a választ kaptam, hogy azért van az értékcsökkent áruk között.
giovi-gabi 2011.10.10. 20:45 (#10)
NE hagyd magad.Védd meg az igazad.
ambrus55 2011.10.10. 14:58 (#9)
Minden hülye biztonsági őr gyorsan elvégzik a tanfolyamot mert munkanélküli és ott ácsorognak közben kilopják a Tescó szemét .
olinia 2011.10.10. 12:19 (#8)
Ezek szomorú dolgok, de nemcsak a tecsóban van ilyen, hanem az élet más területein is, sajnos az emberek nem számítanak embernek, csak egy tárgynak, aki fullajtár módon vásároljon, hogy az ő üzletük menjen!!!! Mindenféle szemetet vegyék meg, és kocsi számra vigyék haza, nekik ez az érdekük semmi már!!!
Én biztos,ha rajtam függne hazaküldeném minden külföldi érdekeltségű üzletláncolatokat, mert azt hiszem mindannyian rájöttünk már réges régen, hogy nem nekünk embereknek a kedvéért vannak itt, hanem azért, hogy a mi kárunkra az ő zsebeik tele legyenek!!!!!!!!!
Úgy gondolom, hogy a magyar üzletláncok is jók lennének, persze ami most van egy-kettő sajnos nagyon drágán adnak el árukat, ezért tudnak ezek megélni, mert olcsóbbak, de viszont rosszabbak is. Ritkán járok a tecsóba, de a zöldség-gyümölcsük ingyen sem kellene, mert borzasztó lepusztultak, a péksüteményeik borzasztóak és ahhoz képest drágák, stb., stb., A biztonsági célra úgy látszik több pénzt fektetnek bele, mert ez csak az ő érdekük senki másé!!!
dnemethk 2011.10.10. 09:50 (#7)
Ez durva. Még csak az elejét olvasva azt írtam volna,hogy az őrnek ez a dolga.
De végigolvasva azt mondom. Tedd közzé újságokban,neten. Fordulj a fogyasztóvédelemhez és a KAMARÁHOZ.
NE HAGYD MAGAD:
tilojka 2011.10.10. 09:07 (#6)
Mindenképpen tedd meg a további lépéseket, amit leírtál amellett, hogy felháborító még undorító is! Mert mi a büdös lószart hozhattál volna ki, ha nem talált nálad motozásnál, detektorral is átpásztáztak,- mit gondolt a bőröd alá rejtetted a szajrét!.......Idióta barmok......Ne hagyd annyiba, ahol lehet mondd el, ez nem az első eset náluk csak ők nem adták tovább! ....Egyszer a veszprémi Tescóban történt velünk, amikor kifelé jöttünk bejelzett a riasztó, na gyorsan lekaptak bennünket, mint a bűnözőket, ott a bejáratnál/kijáratnál vártuk, hogy átnézze a kocsit, mindent kifizettünk azon nem izgultunk, ám a ki-be járó emberek közül mindenki minket nézett, voltak ismerősök is , gondolom az Isten se mossa le azóta se rólunk, hogy loptunk! Aztán meglett a bűnös, egy L'oréal terméket vettem amit nem húzott le a géppel! Bocsánatot nem kértek az egy biztos, de felejthetetlen maradt számunkra, mondhatnám élményszámba ment az akció, ami arra ösztönöz, hogy máskor jobban gondoljuk meg hol vásárolunk. Nem kell tőle tartaniuk, mert az én pénzemet nem teszik a kasszába! Ja és nem csak emiatt, hanem amiről "vargamarga" is írt, az áru elhelyezése, nem az áru alá/fölé tett fogyasztói árak, és megtévesztő árak, az akciós áru közé tett egyéb termékek stb. sorolhatnánk még nagyon sokáig! Legtöbbször a helyi Coop áruházban vásárolunk, esetleg a Pennyben, de az sem különb a fent említettnél, tehát nem csak a Tescókban esik meg ilyen, mert nagyon sok panaszunk van a Pennyben történt változásokra is. Már meggondolom bemenjek - e oda, ahova nemrég még szívesen jártam vásárolni, mert az eladók is megutáltatják magukat! Sajnos ez van!!!!!!
petya33 2011.10.10. 08:42 (#5)
Az a baj,hogy ez az esemény már elmúlt......
Ott és akkor,kellett volna nyomát hagynod ,hogy veled mi történt és mit sérelmezel .
Utólag tehetsz feljelentést,a személyi szabadságod megsértése miatt,ugyanis közterületről kényszerítettek vissza az áruházba,de ezt ott és akkor is jelezni kellett volna a rendőröknek.
Magyarul,mivel eme esemény múlt időben történt,érdemben annyit tehetsz,hogy mindenhol elmeséled történeted,hogy legalább azok okuljanak,akik a közeljövőben hasonlóképpen járnak !!!Ha aznap ott írsz a panaszkönyvbe,azt a fogyasztóvédelmi főfelügyelőségnek hivatalból ki kell vizsgálni,de már utólag senki nem tesz semmit,mert az esemény elévül...vagyis,nem elévül,hanem azóta több műszak lement,mindenki már másképp emlékszik,(sőt !) az meg már nem is dolgozik ott,aki "elviszi a balhét" ! e-van ....
Sajna marad a média meg,a fórumok.De arra is vigyázz,hogy legyen a kezedben valami kézzel fogható az eseményről,mert ellenkező esetben véletlenül eltűnnek az aznapi videófelvételek (ugyanis ,"ha esemény nem történt" ) a videókat törlik a vincseszterről,illetve aktuálisat vesznek fel rá ! Ez nem tudom,hol mennyi idő,de azt tudom hogy a felvételkészítés az 24 órás .Szóval még a végén nehogy a rohadék tescó pereljen be téged ........


sunchat 2011.10.10. 07:45 (#4)
A teszkós biztonsági őrnek csak a teszkó területén belül van bármiféle joga, de egyéb közterületen nehogy már legyen... Az, hogy eléd álltak a Volán megállójában, nemesen egyszerűen a személyi szabadságod korlátozása - szerintem. Mivel visszamentél, meg már rendőrök is voltak, a továbbiakban jogszerűnek gondolom az átvizsgálást attól függetlenül, hogy az amúgy alaptalan volt. Ha ott vásárolsz, amint belépsz, elfogadod, hogy a dolgok így működnek, és egy általuk hitelesnek vélt rendszer jelzését veszik irányadónak.
Javaslom amúgy a Tékozló Homárnak is elküldeni a sztorit, arra odafigyelnek ezek a szenny cégek.
vargamarga 2011.10.10. 07:17 (#3)
Mert a Tesco nem veszi emberszámba a fogyasztókat, már ritkán járok oda, pontosan ezért. Külföldi cég, a magyaron csak gazdagodni akar.
Nem ritka az emberi fogyasztásra alkalmatlan termékek akciózott áron való árusítása, a tudatos megtévesztés sem. Direkt mást pakolnak az akciós árcímkés polcokhoz, hogy vásárlásra serkentsék a vevőket.A panaszkönyvbe is feltétlenül írd be az esetet, mert ez mással is megeshet, ott is nyoma kell, hogy legyen.

De a biztonsági őr is egy külön kategória.
Egyszer a média Marktban jártam úgy, hogy bekukkantottam, nem találtam, amit venni akartam, és már mentem is haza. A gyalogátkelőhely közepén kellett megmutatnom a táskámat, hogy nem loptam! Nagyon berágtam és bementem beszélni a biztonságiak főnökével, de persze elkövettem azt a hibát, hogy nem írtam le a panaszt. A főnök elnézést kért, a beosztott nem.
Egyetértek veled. A sajtón kívül a panaszkönyvet se feledd.
A személyi igazolványról az engedélyed nélkül tilos másolatot, felvételt készíteni. Ez tutio, hogy a Tesco sara. Simán megbüntethetik emiatt. Még fényképet sem készíthetnek az engedélyed nélkül. És azt is csak határozott célra lehet kérni.
vm
1 2 
Facebook komment
További címkék
kamerás szobába, pénztárnál levő, pólómat levegyem-e, fiatalembert miből, hasonló, módon, jártam, néhány, máskor vevőket tutio, motozásnál látta idióta, máskor szajrét bementem, amúgy biztonságiak, vegyék magyaron, területein amúgy, biztonságiak tettem, akciós pultra, meglett lennének,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2019 TVN.HU Kft.