Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Mi a török paradicsom?

CsaládEgyéb kérdések
A kérdést írta: pocsaidaniel ( 2011.09.22. 18:34 )
Válaszok száma: 7
Címkék: paradicsom, török,
Válaszok Új válasz
atomvaros 2011.09.22. 19:57 (#7)
Padlizsán,nagyon finom imádom
ege 2011.09.22. 19:11 (#6)
A törökparadicsom a padlizsán
http://m.blog.hu/...izsan2.jpg
A török paradicsom pedig:

http://www.kolumbusnyelviutaztato.hu /...lta_02.jpg
gyongy55 2011.09.22. 19:04 (#5)
Törökparadicsom = padlizsán ( burgonyafélék családja )
A padlizsán név az arab badinjan szóból származik. Ritkábban törökparadicsom vagy kékparadicsom névvel is jelölik. Tartalmaz C- és A-vitamint, és igen gazdag ásványi sókban is.
Kitűnő előétel, saláta, kirántva, palacsintatésztában megforgatva és kisütve, vagy rakottan főétel, levesbe is főzhető, főzeléknek, de töltve, és párolva, padlizsánkrémként, vagy paradicsommártással, illetve körítésként is kitűnő.
Jó étvágyat hozzá!
hatarvadasz 2011.09.22. 18:47 (#4)
Férfiaknak a hárem!!!
hatarvadasz 2011.09.22. 18:46 (#3)
A földközi tengeri üdülőhelyeket!!!
pola62 2011.09.22. 18:44 (#2)
Egy pár, kedvcsinálónak:

Török paradicsom vagdalt hússal
Hozzávalók: 50 dkg sovány marhahús, 2 egész tojás, só, bors, zöldpetrezselyem, 2 evőkanál olaj, 5 dkg vaj, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 5 középnagyságú törökparadicsom, 2-3 paradicsom
A húst kétszer megdaráljuk, és a tojással, zsemlemorzsával, sóval, vágott zöldpetrezselyemmel összedolgozva 8 pogácsát formálunk belőle, és olajban kisütjük.
A törökparadicsomot a tűzhelyen vaslapon megsütjük, azonnal meghámozzuk, és fakéssel megvagdalva 3-4 dkg friss vajjal jól elkeverjük, megsózzuk, hozzáadjuk az olajban megpárolt hagymát, és egy vajjal kikent tűzálló edénybe tesszük. Tetejére rakjuk a megsült húspogácsákat, beborítjuk karikára vágott paradicsommal, és a sütőben kb. 10 percig sütjük.

Törökparadicsom-pástétom
Hozzávalók: 4-5 törökparadicsom, 1 dl olaj, só, 1 evőkanál reszelt hagyma, egy kávéskanál citromlé, néhány zöldpaprika és paradicsom
A törökparadicsomokat parázs felett vagy a tűzhely lapján (pl. teflonedényben) állandóan forgatva addig sütjük, amíg egy kissé össze nem esnek. Ekkor a héját lehúzzuk, és a húsát fakéssel deszkán apróra vágjuk. Tálba tesszük, és cseppenként belekeverjük az olajat, megsózzuk, citromlével ízesítjük, végül belekeverjük a reszelt hagymát.
Hidegen tálaljuk karikára vágott zöldpaprikával és paradicsommal. Jó nyári vacsoraétel.

Rakott törökparadicsom
Hozzávalók: 1 kg törökparadicsom, 10 dkg liszt, 20 dkg reszelt sajt, 3 dl paradicsomlé, 5 dkg vaj, 3-4 kanál zsemlemorzsa, só, zsír vagy olaj a kisütéséhez
A törökparadicsomokat meghámozzuk, és kb. fél cm vastag karikákra vágjuk. Megsózzuk, lisztbe forgatjuk, és forró zsírban vagy olajban megsütjük. Kikent tűzálló tálba rétegesen lerakjuk a törökparadicsom-szeleteket, közben minden sort bőven megszórunk reszelt sajttal, és leöntjük paradicsomlével. A tetejét meghintjük vajban pirított zsemlemorzsával, és kis vajdarabokat is morzsolunk még rá. Kb. 20 percig sütjük forró sütőben.

Rántott törökparadicsom
Hozzávalók: 1 kg törökparadicsom, 10 dkg liszt, 2 tojás, 15 dkg morzsa, só, egy kevés törött bors, vaj vagy zsír a kisütéséhez
A törökparadicsomot meghámozzuk, szeletekre vágjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, lisztbe, tojásba mártjuk, morzsába forgatjuk, és forró zsírban vagy olajban kisütjük. Tartármártást adunk hozzá.
pola62 2011.09.22. 18:38 (#1)
A padlizsánt hívjuk török paradicsommak,nagyon finom ételeket lehet belőle készíteni.
Facebook komment
További címkék
török paradicsom, arab badinjan, földközi tengeri, húst kétszer, padlizsán, nagyon, finom, imádom, leöntjük lisztbe beborítjuk, hagyma parázs fakéssel, percig törökparadicsomokat közben, leöntjük apróra, addig vacsoraétel, olajat meghintjük, vaslapon leöntjük, hidegen palacsintatésztában, ekkor beborítjuk,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2024 TVN.HU Kft.