Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Tudtad, hogy júliustól 12 évesnél idősebb fiatal is legálisan élhet nemi életet?
Tudtad, hogy júliustól 12 évesnél idősebb fiatal is legálisan élhet nemi életet, feltéve, hogy partnere 14-18 éves? Mint azt már többször is megszok(p?)hattuk, bölcs és mindenható kormányunk ezt a törvénymódosítást is magától értetődő módon, mindenféle előzetes érdekegyeztetés nélkül hozta meg. Már nem az egymillió munkahely, hanem az egymillió kis(lány)mama a cél?

A gyerekek(?) véleményeit itt olvashatjuk: http://m.origo.hu/...n.html#top

Részlet: Ica nem tud mit kezdeni 12 éves lányával

"Amit csak tudtam, megtettem, hogy a lányomnak normális gyerekkora legyen, igyekeztem nem túlfélteni, nem is beleengedni mindenbe. Most viszont - szerintem nagyon korán - elkezdett kamaszodni, ősszel lesz 13 éves, és már bulikba jár, festi magát, és ha megtiltom neki, akkor egyszerűen fittyet hány rám. Az apja elhagyott minket, testvére nincs, nem tudom, hogyan hassak rá. Először nem engedtem ki az ajtón, míg a sminket le nem mosta, de aztán mutatott fényképeket az osztálytársairól, ahol a lányok fele erősen kihúzott szemmel, festett hajjal ül a padban, melltartóban, csípőnadrágban, többüknek piercingje is van már. Lili azt mondta, hogy - idézem - "Ultraciki, hogy le vagyok maradva, igenis át fogom szúratni az orromat, már megbeszéltem a barátnőimmel". Múlt héten a haját akarta befesteni, alig tudtam rábeszélni, hogy csak színezőt használjon, ami hamar kikopik. Nem vagyok még negyven, azt hittem, értek a fiatalok nyelvén, de ezek nyíltan csókolóznak, isznak a bulik meg az iskola kellős közepén, biztos vagyok benne, hogy Lili is, mert tudom, hogy szerelmes egy srácba. Hogy akadályozzam meg, hogy lefeküdjön vele? Fogalmam sincs, mindent letagad, és megy a saját feje után. Én is ilyen voltam, ez igaz, de 17 évesen, és valahogy régen jobban vigyáztunk egymásra. Ma a természetességnek, ártatlanságnak mintha nem lenne értéke a fiatalok szemében."

Gyerekvállalás, nevelésTeherbeesés
A kérdést írta: jn ( 2013.09.08. 12:58 )
Válaszok száma: 25
Címkék: júliustól, legálisan, évesnél, idősebb,
1 2 3 
Válaszok Új válasz
hatarvadasz 2013.09.16. 19:26 (#25)
Akkor az emberölések száma is megugrik az abortuszok arányában.
Nem az a mérvadó, hogyan nemzik az utódokat, hanem ki fogja értékes
emberé nevelni őket.
A kormánytagok, és a szülők nem képesek azt az életszínvonalat biztosítani,
amit a felelőtlen és átgondolatlan párkapcsolatok produkálnak.
Nem is beszélve a fiatalok meggondolatlan bulizós alkalmi ismeretségeinek
spontán eredményességéből adódó lányanyák totális kiszolgáltatottságából
adódó társadalmilag is veszélyes felelőtlen, szülői hozzá nem értésből fakadó
elszigetelődésből kialakuló depressziós magatehetetlenségről.
És az egók ott fognak táptalajra találni a bűnözés és a semmittevők táborának.
raska_istvan 2013.09.13. 00:13 (#24)
Jn: Lehet valami a meglátásodban, de szerintem ha problémát fog okozni a helyzet, akkor tök mindegy, hogy cigányról vagy magyarról beszélünk. De ha a korai nemi életről van szó, és "eldöntjük" valahogy, hogy helyes vagy sem, akkor azt fajra való tekintet nélkül kell tennünk. Pláne, ha egymáshoz közel kell léteznie két kultúrának, akkor végképp csak és kizárólag egyfajta "elvárt" viselkedést szabad megfogalmaznunk mindenkivel szemben. Márpedig, cigány vagy sem, egyre fiatalabban élnek az emberek nemi életet, ergo ez lesz a "normális". (Kicsit nyelvészkedve, a "normális" nem azt jelenti, amire használjuk, vagyis nem a "közösségileg elvárt" viselkedést takarja, hanem a "szabályosat"; ergo, ha a társadalomban új viselkedési formák jelennek meg, akkor az lesz a normális.)

Valahol imponál, hogy olyan idősnek vélsz, de maximum bölcsődésként lehettem volna KISZ-táborban Szóval - remélem - még a fiatalságomat élem
Tehát, még aránylag jól belelátok a mai tizenévesek életébe. Nem mondom, hogy nincsenek problémák, mert sajnos vannak, nem kezdenék bele felsorolásba. De valljuk be, szeretkezni jó. Hiába lehet(ne?) kiküszöbölni az általad felsorolt problémákat úgy, hogy házasság előtt nem lehetne szexuális életet élni, ha egyszerűen ezek az érvek senkit nem hatnak meg. Engem sem hatnak meg. Az alkoholizmus ellen sem az alkoholtilalom jelenti a megoldást.. Szóval akárhogy tiltják, tiltanák, jönnének a hangzatos érvek, attól még csinálni fogja, aki akarja. Amit tenni lehet, az a normális(!) felvilágosítás, veszélyekre való felhívás, nevelés. Az emberekből már fiatalon értelmes, felelősen dönteni képes egyént kell nevelni, aki saját maga el tudja dönteni, hogy mi a jó neki és mi nem. De ezt nem erőszakosan kell tenni, még csak nem is erkölcsökkel meg vallással dobálózva, hanem értelmes párbeszéddel. Ehhez szükség van normális tanárokra (sajnos nem mindegyik képes szót érteni a gyerekekkel), és főleg normális szülőkre, mert a gyerek is csak azt csinálja, amit a környezetében tapasztal..
taen 2013.09.12. 22:13 (#23)
Kedves egészségükre!
Talán mégsem hal ki a magyar!
jn 2013.09.12. 22:10 (#22)
#21 Igazából pkrisztina ezen megjegyzésére akartam reagálni: "A roma kultúrában jellemző a nagyon korai szexuális élet, házasság és gyerek vállalás.". Ez köztudott, ám az általános európai és nemcigány tendencia az, hogy míg a nemi élet egyre korábbra, addig a házasság és a gyerekvállalás egyre későbbre tolódik. Ezért nem vonható párhuzamba a kettő. Lehet, hogy Krisztinának igaza van abban, hogy a cigányok miatt hozták ezt a törvénymódosítást, bár ahogy írtam, ez már rég nem csak rájuk jellemző. De amíg a cigányoknál ez nem okoz problémát, hiszen korán is házasodnak, addig a nemcigányoknál a házasságkötés szinte fel sem merül. A cigány kultúrába ez jól beágyazódott, és nincs is vele semmi gond (most hagyjuk a megélhetési prostitúciót, az egy másik társadalmi probléma). Nálunk viszont annál több lesz, ezt most megmondom. Meggyőződésem, hogy 16-18 éves korig nem erről kéne szólni az életüknek, hanem inkább az alapműveltség megszerzéséről, tanulásról, szocializálódásról stb. Megjegyzem, azért a Te általad lefestett kép is eléggé idealizált, a Te fiatalságodra még igaz lehetett, bár már akkor is voltak diszkók és KISZ-táborok. De ha azt mondom, hogy manapság már az általános iskolákban is kézről-kézre járnak a lányok, akkor még nem is mondtam semmit. Lehet (valószínűleg?), (még) más a helyzet vidéken, ahol mindenki ismer mindenkit, mint a városokban.

"A házasság előtti szex kérdésköre meg elavult butaság." Miért lenne az? Szerintem meg az egyetlen igazi megoldás. Nincsenek nemi betegségek (messze nem csak az AIDS az egyetlen), nincsenek abortuszok, nincsen gyerektartás, elrontott életek, a felelősség elkerülése stb. Akkor melyik is nagyobb butaság?
raska_istvan 2013.09.12. 20:11 (#21)
Jn: Ennyire otthon vagy az éjszakai életben? Merthogy imént minden cigány lányt erkölcsösnek, minden "gádzsót" meg kurvának írtál le, az nagy élettapasztalatra vall. Járj ki néha a pesti éjszakába, aztán "talán" észreveszed, hogy ennél azért sokkal árnyaltabb a kép. Gondolom a nagy családcentrikusság miatt látok több cigány kurvát az utcákon, mint magyart..
Gondolom neked a mai világ erkölcsi fertő, csak azt nem akarod látni, hogy azok lányok, akik korán vesztik el a szüzességüket, azok _túlnyomó_ többsége nem azért veszti el korán, mert olyan hűdeciki annak lenni, meg olyan rohadtul ki akarja élni magát már fiatalon, hanem mert hónapokig vagy évekig jár a barátjával, és elég érettnek találják már a kapcsolatukat ahhoz, hogy lefeküdjenek egymással. Tényleg vannak olyanok, akik fűvel-fával képesek lefeküdni, de ne róluk vond már le a következtetést a többségre nézve.
A házasság előtti szex kérdésköre meg elavult butaság. Ha azért cafkának hívsz valakit, mert lefeküdt a szerelmével, és ez alapján ítéled meg, nem pedig azért, mert milyen ember is ő, akkor az téged minősít, de nagyon. A "régi világban" sem volt jobb a helyzet; lehet idealizálni, de akinek hajlama volt rá, az akkor is félrelépett, házasság ide vagy oda.
Azt meg erősen kétlem, hogy aki nem korán házasodik, az úgy él, mint a kocsisoron.. Vagy aki korán házasodik, annak minden rendben lenne az életével. Amíg vidéken laktam, minden nap végig kellett hallgatnom a szomszédok ordítoznak és verik a gyerekeket, akik emiatt az agressziótól annyira elvetemültek lettek, hogy köszönés helyett csak egy "kurva anyád" jutott a 3-4 éves gyerek szájából! Igen, cigányokról van szó. És nem ők az egyetlen cigány család a környéken, akik ugyanígy viselkedtek. Hogy magyarok között volt-e ilyen? Igen, 1-2. De a cigányok közül majdnem az összes! És ez nagyon-nagyon szomorú dolog..
Egyébként pár dologgal egyet értek a hozzászólásodból, pl. azzal, hogy ez a kormány csak nemzetinek nevezi magát, de csakis a szavazói miatt, meg hogy a vallásosak (általában) normális házasságban élnek (kivételek mindig vannak). De azzal egyáltalán nem értek egyet, hogy "erkölcsös" meg "vallásos" szemüvegen keresztül nézzük a világot. Mindenki úgy él, ahogy akar*, ha korán veszti el a szüzességét, az az ő dolga, ha gyakran váltogatja a partnereit, az szintén az ő dolga, ha meg fiatalon csak a kefélésről szól az élete, akkor a szülők felelősségét kell firtatni, nem a gyerekét!

*: Ez nem azt jelenti, hogy elfogadható, ha mindenki fűvel-fával elmegy, de engem rohadtul ne az alapján ítéljen meg senki, hogy hány barátnőm volt és mikor feküdtem le velük!
jn 2013.09.12. 01:07 (#20)
#15 "A roma kultúrában jellemző a nagyon korai szexuális élet, házasság és gyerek vállalás." Hát épp ez az, hogy ők korán is házasodnak, gyerekeket szülnek, és ezért jellemzően nem kurvulnak el, tisztelet a kivételnek. De a gádzsó gyerekeknek eszük ágában sincs korán házasodni, szülni meg pláne nem, hiszen még ők is gyerekek. Vagyis ők fűvel-fával évtizedeken keresztül. Nekik akarnak erkölcstant tanítani? Hiszen gyakorlatilag nem sokban különböznek a kurváktól, csak annyi, hogy ők nem pénzért csinálják. Harminc éves korukra kiégett ribancok lesznek, mindenféle cél és jövőkép nélkül. Régen, ha egy lány már nem volt szűz, megvetették, és nem akarta elvenni senki. Ma már az számít szégyennek, ha valaki még 14 évesen szűz. Úgyhogy a cigány példa meglehetősen sántít. Hiszen ők korán is házasodnak, és nem élnek évtizedekig úgy, mint a kocsisoron. Az ő életeik nem fognak tönkremenni, széthullani, az abortusz is nagyon ritka náluk. Az egy egészen más kultúra. Szerintem ezért nem egészséges a két kultúra együttélése. Egy abortusz egy lány egész életére rányomja a bélyegét, hiszen az egy emberi élet kioltása, akárhogy is szépítjük. Nem lehetne ebben az esetben az eltérő rasszoknak külön törvényt alkotni? Igazából én sem tudom a megoldást, de az biztos, hogy a jelenlegi helyzet hosszútávon meg fogja bosszulni magát, ez így nem vezet sehová. Szerintem az lenne a legjobb, ha mint rég, a követendő példa a házasság előtti szüzesség lenne. Ez a vallásosoknál ma is így van. Ott tisztelik is egymást a házasulandók. De egy cafkában mi tisztelni való van? Talán ezért is van olyan sok válás. Mert hiányzik az egymás iránti tisztelet és megbecsülés. Lehet, hogy ódivatú vagyok, de a régi világban még voltak erények, akkor még voltak tisztességes lányok, fiúk, de ez a mostani vallástalan, gátlástalan világ csak a szakadék felé sodródik. Mit lehet várni egy bűnös társadalomtól? Hová vezet ez? Jó-e az, hogy már a törvények is legalizálják a kiskorúak nemi életét? Ez olyan, mintha elvárás lenne, a minél korábbi nemi élet. Amikor még arra lelkileg még egyáltalán nem érettek, nem is hiszem, hogy igazán tudnák élvezni. Ebben a korban nem a tanulásra kellene még koncentrálniuk? Ez a kormány persze a tanulással kötelezően eltöltött időt is drasztikusan lecsökkentette. Ennek is meg lesznek majd a súlyos következményei. Ez a kormány lenne családbarát meg keresztény??? Egyedül a cigány családoknak kedveznek ezek a törvények, de miért kell nekünk egy kisebbséghez igazodnunk. Mert 0rsós a miniszterelnök? Mert tényleg nem tudom mással magyarázni ezeket a döntéseket.
jn 2013.09.12. 00:11 (#19)
#13 Pedofilmutyi?
kerjoc 2013.09.11. 23:09 (#18)
Az állam felelőtlenné vált , de a szülő , mint te is fel kell vállalja a felelősséget , Tisztelet neked , jó példát mutatsz. Mi az a tevékenység amit szeret vagy szeretne tenni szivesen amivel ebből a haveri körből ki tudod vonni ? Valami amiben ki tud bontakozni , hogy az értékrendje megváltozzon . Ezt neked kell látni.
geptop 2013.09.11. 08:25 (#17)
15.
Csatlakozom a véleményedhez.
ludwigtoth 2013.09.10. 20:40 (#16)
Kedves ibicimama:

Ugye, az idézet nem Shakespeare. Rómeó és Júliájából van?

1 2 3 
Facebook komment
További címkék
emberölések száma, abortuszok arányában, életszínvonalat biztosítani, fiatalok meggondolatlan, akkor, emberölések, száma, megugrik, tényleg mutatsz világban, szintén emberek barátjával, éjszakába egészen nézve, kiküszöbölni elvetemültek, együttélése hiszem, általános szabad, felelőtlenné tenni, élete valaki, merül helyzet,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2020 TVN.HU Kft.