Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Gyermeked felé mekkora a szigor?
Úgy értem szabadjára engeded majd az élet megtanítja,vagy te akarod neki megtanítani hogyan kell élni?
Gyerekvállalás, nevelésTinik
A kérdést írta: maxxy2009 ( 2012.02.11. 09:26 )
Válaszok száma: 10
Címkék: gyermeked, mekkora, szigor, felé, megtanítani, megtanítja, szabadjára, engeded, hogyan, akarod,
Válaszok Új válasz
cathy222 2012.02.12. 18:35 (#10)
(#6)

Igen, a fagyi az mar csak olyan visszanyalos. Tapasztaltam en is.

En feluton voltam a szabadjara enged es a szigoru kozott. Utolag ugy gondolom, lehettem volna szigorubb is. Vagy csak okosabb, nem tudom.
hatarvadasz 2012.02.11. 14:27 (#9)
Nem lehet okosnak lenni, olyan ez amikor a kígyó a saját farkába
akar harapni és nem akarja elhinni nincsen értelmes követője!!!
bigina 2012.02.11. 13:56 (#8)
Nálunk inkább lazaság van mint szigor. Vannak alap követelmények amikhez igazodnia kell, de vannak dolgok amiket nem lehet neki megtanítani. Szerintem. Inkább tapasztalati úton nevelem a lánykám. Igazán önálló nagy probléma megoldó képességgel megáldott gyermekem van. Hiszem hogy példa mutatással lehet elősegíteni az életre való nevelést. Hisz hiába szigorodnék,hogy legyen rend a szobájában ha én hanyag lenék és állandóan szaladna a lakás.
cyrano 2012.02.11. 13:14 (#7)
Szigor az szerintem azt jelenti hogy valami felett hatalmat tartasz illetve alakítasz ki !!!

Én úgy gondolom a gyereket nevelni kell és nem szigorral úgy mond "uralkodni" felette illetve "rettegésbe" tartani.
(például hogy rettegjen egy óriási atyai pofontól ha ezt meg ezt csinálja)
csitti01 2012.02.11. 13:07 (#6)
Ezt a lányomnak kellene megválaszolnia, mert amikben nem voltunk egy hullámhosszon, hajdanán, most neki sem tetszik a gyerekei viselkedésében.
A fagyi visszanyal esete
seventhson 2012.02.11. 11:46 (#5)
Nem vagyok szigorú apa, inkább csak következetes.
Valamint úgy gondolom, hogy senki sem képes arra, hogy megtanítson egy másik embert élni, még ha az nevezetesen a saját gyereke is. Taníthatunk bizonyos dolgokat a gyerekeinknek, járhatunk jó példával is előttük (ami ugye kötelességünk), viszont mindent a saját életük menete határoz meg számukra, amiben csakis nekik kell dönteniük, és senki másnak helyettük.
Nem tudom megérteni azokat a szülőket, akik a gyereküket kímélvén, helyettük próbálják élni az életüket, és helyettük hoznak életet befolyásoló döntéseket Ezzel éppen hogy a gyerekeik életének a lényegébe rondítanak bele.
Az élet a személyiség fejlődéséről szól, tehát nem bölcs dolog dominánsan beavatkozni egy ember életébe (még csak "szeretetből" sem !).
tarnics 2012.02.11. 11:29 (#4)
Én tanítgattam a lányaimat, és sokat magyaráztam. Ha tiltottam valamit, azt is megértettem velük, hogy miért. Az éssszerűség határain belül szigorú voltam, de nem vertem őket, hanem beszélgettünk. Van két értékes lányom, akik szeretnek, és akik tisztelnek, és szeretnek.
bubuiszusz 2012.02.11. 10:51 (#3)
Ha komolyabban kezdjük venni magunkat, akkor gyermekeinkkel is meg tudjuk találni a hangot. Akkor neveljük jól gyermekeinket, ha saját szívbékénket tartjuk legfontosabbnak. Igen, mert elsősorban arról a benső harmóniáról kell tanúságot tennünk. Arról kell tanúskodnunk, hogy nem az a legfontosabb, amit mások annak tartanak. Nem mások elvárásainak kell eleget tennünk. A vérkötelék nagy kísértés. Megnehezíti a feladatokban történő gondolkodást, mivel túl nagy hangsúlyt helyez a személyekre.
Kétségtelen, hogy nem mindegy, milyen formában kapja meg valaki gyermekkorában azt a nevelést, amely az illemszabályokra vonatkozik. Ha nem jól kapja meg, akkor később sokat szenvedhet emiatt. De azt tudnunk kell, hogy senki nem lesz sem boldogabb, sem boldogtalanabb attól, hogy milyen "illemszabály" - nevelést kapott. Mindenkinek a boldogságát a saját szívében megélt szeretet adja meg.
Gyermekeket csak illemszabályokra lehet nevelni. Erkölcsi nevelést saját magunknak kell adnunk. Tehát csak önnevelés van erkölcsi téren! Akkor neveljük jól önmagunkat, ha látni lehet rajtunk azt, hogy benső béke van a szívünkben. Számunkra ez a legfontosabb! Senki sem találja meg benső békéjét, ha attól teszi függővé, hogy mások milyenek! Úgynevezett rossz gyerekeknek is lehetnek benső békét megélt szüleik, és jó gyerekeknek is lehetnek nagyon boldogtalan szüleik!

Amíg egy gyerek azt látja, hogy szülei nem következetesek kívánságaik megvalósításában, addig ő akar az okosabb lenni, addig ő akar uralkodni. Egy gyermekkel nem lehet alkut kötni. Vagy ő parancsol, vagy az, aki a nevelője. De következetesen!

Magunkat kell tehát megnevelni mindennap, mert ezzel tudjuk gyermekeink elé élni azt, hogy nem értük élünk! Amíg ő azt látja, hogy érte élünk, addig úgy gondolja, hogy ő a mi istenünk. És jól gondolja! Mindenki olyan mértékben tudja jól nevelni gyermekét, amilyen mértékben szabaddá tud válni tőle. A megkötözött ember sem Istent, sem embert nem tud helyesen szeretni.

Igenis, meg kell tanulnia a gyermeknek azt, hogy az életre való felkészülés az egy komoly szellemi munkát is jelent! Igenis helyén van időnként a testi fenyítés is ott, ahol a szép szó nem használ. Az a gyermek, akiben van némi jó szándék, később hálás lesz azért, mert kellő időben és kellő módon megfenyítették. Általában nem születnek a gyermekek eleve jónak! Ezért idomításra szorulnak. Sokszor a szülőnek jobban fáj a fenyítés, mint a gyermeknek. De vállalni kell! Nem jó nevelő az, aki már eleve minden testi fenyítést kizár a nevelésből. Természetesen az sem jó, ha valaki csupán a testi fenyítést tartja mindenkor célravezetőnek.
Olyankor tehát, amikor nekünk is nagyon fáj, hogy fenyítenünk kell gyermekünket, fenyítsük, mert ezzel jót teszünk neki akkor is, ha ő ezt most még nem látja be!

Bizony, nem lehet idomítás nélkül nevelni a kicsiket! Csak az válik javukra, ha fizikálisan fájdalmat éreznek olyankor, amikor a szüleik szerint helytelenül cselekednek! A ,,mindent ráhagyok, mert beteg" felfogás olyan ,,állati" agressziót tud kinevelni egy megzabolázatlan gyermekből, amely később önmaga ellen fog fordulni. Tehát fizikálisan éreznie kell, hogy helytelenül cselekedett akkor is, ha ezt nem fogja fel ésszel! Az idomítás nem szeretetlenség! De igenis helytelenül szeretjük gyermekeinket, amikor ösztönös cselekedeteit, akár kemény fegyelmező eszközök használatával is, nem igyekszünk kordában tartani. Bizony, igaz a mondás: ,,Aki rosszul szeret, gyűlöl, és aki jól gyűlöl, szeret!"

tilojka 2012.02.11. 10:11 (#2)
Apránként, példamutatással megtanulja, ezért kell úgy viselkednünk, hogy jót tanulhasson tőlünk!
Már a kisgyerek is utánoz, utánozza szüleit, környezetében hallottakat, figyel "mindenre", raktároz, és az adandó pillanatban megszólal, és ha olyanokat mond ami nekünk bántja fülünket, mégis magunkat okolhatjuk, hiszen csakis a környezetéből lehet valaki akitől hallotta, tanulhatta!
angyalka___ 2012.02.11. 10:00 (#1)
Én felkészítettem az életre,de hogy hogyan akar élni, azt maga dönti el . Tanácsot adok, de soha nem erőltettem a gyermekeimre az én akaratomat, hogy már pedig úgy van ahogy én mondom. Saját magának kell megtanulja, hogyan élje az életét, mikor már saját lábán áll.
Facebook komment
További címkék
szabadjara enged, szigoru kozott, saját farkába, életre való, fagyi, olyan, visszanyalos, tapasztaltam, megérteni nekik értékes, boldogabb alakítasz gyermekből, ráhagyok szívében visszanyalos, fordulni viselkedésében, állandóan bizony, igenis nevezetesen, fenyítenünk szeretet, tanulhasson parancsol, környezetéből magának,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2021 TVN.HU Kft.