Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Mi a véleményed a gyermekotthoni történésekről ?

Gyerekvállalás, nevelésEgyéb kérdések
A kérdést írta: donaldduck ( 2016.09.09. 20:32 )
Válaszok száma: 13
Címkék: gyermekotthoni, történésekről, véleményed,
1 2 
Válaszok Új válasz
donaldduck 2016.09.22. 19:49 (#13)
"Nyomozás indult az Alföldi utcai gyermekotthonban történt szexuális zaklatás miatt"
http://index.hu/...tek_miatt/
piktorka2 2016.09.13. 20:18 (#12)
Ibicimama!
Te felügyeltél a gyerekekre és nem csaptad ki őket az udvarra, a rétre. Ez valahogy most másképpen működik. Minden másban igazad van.
ibicimama 2016.09.13. 20:16 (#11)
Én pedig 40 évig tanítottam és bent voltam az iskolában. Szünetekben pedig a gyerekekkel együtt játszottunk .Negyven év alatt semmi olyan nem történt ,ami miatt bárkinek is szégyenkezni kellene . Persze lehet,hogy mostanság ,amikor még a vízcsapból is folyik a szex, ilyen is előfordulhat. Egy szülőnek pontosan az a feladata ,hogy a gyereke ilyenfajta dolgokhoz ne juthasson hozzá ! De ,ha már óvodás korában okos telefont kap .lehet ,hogy ilyenbe is belefuthat ! Ezért van a szülő és annak a felelőssége !
piktorka2 2016.09.13. 18:47 (#10)
Ibicimama!
Én egy iskola mellett laktam egy darabig, a munkám miatt. A lépcsőház üvegfala az iskola udvarára nyílt. Egy délután mozgolódást fedeztem fel egy bokorban. Gyerekek az udvaron szaladgáltak, míg két másik gyerek (fiú) a bokorban letolt nadrággal tolta felváltva egymást. Előbb szájjal, majd már hagyományosnak mondható módon kényeztette egymást. Alsótagozatosak voltak. A telómmal felvettem, bár távoli a felvétel, de teljesen kivehető minden. Egy darabig be akartam vinni az iskolába a felvételt, de aztán nem tettem mert szerintem nagy bajba kerültek volna a gyerekek. Egy fél évig láttam a két gyereket az iskola udvaron a többiekkel ugrálni játszani. Ennyit arról, hogy egy 9 éves gyerek nem tudja, mit jelent lepippantani valakit. 12 évesen már meg is erőszakolják a saját testvérüket. Csak olvasni kell a híreket. Ha figyeltél a hírekre, akkor olvashattad, hogy a riportban szereplő 14 éves kislánynak 40 éves szeretője van. Ettől kezdve nagyok a kételyeim.
Lehet, hogy elkerülte a figyelmedet, hogy ez egy átmeneti intézet, ahol csak pár napot, egy két hetet tartózkodnak a gyerekek. Tehát a hosszú történések nem valószínűek.
Ettől lehetnek igazak, csak mielőtt ítéletet mondunk, meg kell várni a vizsgálatokat. Ha valakit besároznak, az úgy is marad, még ha végén ki is derül, hogy esetleg kamu az egész. Bosszú a negyven éves embertől, mert eltiltották tőle a 14 éves lányt.
ibicimama 2016.09.13. 17:26 (#9)
Egy biztos! A 9 éves gyereknek fogalma sincs arról. mi az ,hogy valakit le....... ,ha azt nem csináltatták meg vele ! Már pedig az egyik kislány ezt mesélte. Ennyi idős gyerekben fel sem merül, hogy bemószerolja a nevelőt, mert ,ha szeretetet kap, foggal, körömmel ragaszkodik hozzá. Hisz a legkevesebb ,amit ezek a gyerekek kapnak ,az a szeretet ! Nem mondom ,hogy a rafinált tinik ,az utált nevelőt még soha nem mószerolták be, de ez a ritkább! Ilyen intézménybe csak az menjen dolgozni, akiben az empátia, a barátságosság ,a törődés ,és a szeretet megvan !
A zárt közösségekben ,mint a papnevelde, gyermekotthon ,zárda ,gyakrabban fordulnak elő szexuális kilengések . Ez régen is így volt ,és most is így van !
piktorka2 2016.09.12. 08:28 (#8)
Hátibácsi! Gondolom jó emberismerő vagy és a gyerekeidet ismered, tehát átlátsz rajtuk. Gondold el azonban, hogy ezek, vagy ez a gyerek, aki nyilatkozott, vádolt a TV- ben, hányszor sérült lelkileg az életben. Ezért nem szabad csípőből ítélni sem a gyereket, de a gondozókat sem. Pláne úgy, hogy a TV- ben elhangzott riport után súlyos kérdések maradtak megválaszolatlanul. Így csak indulatokat lehet gerjeszteni.
hatibacsi 2016.09.11. 21:37 (#7)
Az igazság mindig máshol lesz. mint ahol állunk...Az érintettek sem biztos, hogy a valós történeteket valós tartalommal tudják előadni...

Mindenesetre láttam pár villanását az életnek, ami alapján még a bizonyítottnak látott esetekben is gondolkoznék, ha nekem kéne aláírni egy ítéletet....

Az is igaz, hogy galamb lelkem ellenére, nem biztos, hogy a törvényre bíznám a gyermekeim védelmét....Mint ahogy az emlékezetem szerint, a sikertelen törvényes kísérlet után meg is tanítottam pár patkányt félni...Ám azt megmondani, hogy egy olyan esetben, ha visszafordíthatatlan kárt tettek volna bármelyikben nem tudom, mert szerencsére nem éltem még át ilyet. Igaz egy aggódó apa gyermekei normál esetben nem gyermekotthonban lézengenek...

A saját gyerekeimnél nagy valószínűséggel ki tudnám szűrni a történet nagy részét, de egy idegen gyermeknél ez jóval nehezebb....Colonel látja jól szerintem....Így is, meg úgy is alpári a történet....
colonel 2016.09.10. 10:15 (#6)
az alpári: részemről válogatott káromkodások sorozata. ha igaz a hír azért, ha a gyerekek akarják a nevelőiket bemószerolni akkor azért. így már?
piktorka2 2016.09.10. 08:05 (#5)
A TV-ben bemutatott gyerek semmit sem tapasztalt, csak az mondta, amit mondtak neki. A rendőrség nem talált semmi bizonyítékot. Kiderült, hogy a riportban szereplő kislány , aki csak hallotta a dolgokat, egy negyven éves férfival jár, akinek nem elég a kislány kimenője, és állandóan vele akart lenni. Az intézet kizárta őt, mert semmi köze a kislányhoz. csak udvarló és ez még korai. A férfi bosszúja lehet az egész dolog. Az is kiderült, hogy a kérdéses intézet csak befogadó intézet, és nem tartózkodnak sokáig ott a gyerekek, tehát nem is történhetett meg ez a hosszú ideig történő molesztálás.
Én személy szerint el sem tudom képzelni, hogy ez az ügy éveken keresztül titokban maradhatott volna. Kamu az egész. Csak egy ilyen feljelentés alól baromi nehéz tisztázni magukat az érintetteknek, a társadalom érzékenysége miatt.
Ha én, mint kívülálló kamunak érzem a szakemberek pillanatok alatt kiderítik az igazat. Nézzétek meg a Kálmán Olgával készült riportot és rögtön lejön, hogy a kislány semmit sem mond, csak vádol. Olyan dolgokkal, ami nem is vele történt, és nm is tapasztalt meg, csak hallotta valakitől. Hogy kitől, azt nem tudta megnevezni.
putnok7882 2016.09.10. 07:14 (#4)
Mivel a tőrténéseket nem ismerem, csak egy hírt, mely alapján vizsgálat indult, amit helyeslek.
1 2 
Facebook komment
További címkék
gyerekekkel együtt, szülőnek pontosan, gyereke ilyenfajta, munkám miatt, nyomozás, indult, alföldi, utcai, belefuthat láttam szülőnek, iskolába maradhatott történt, állandóan kislány mielőtt, tinik olvasni, marad napot, csípőből felelőssége, rajtuk megmondani, tudnám indult, mondható barátságosság,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2024 TVN.HU Kft.