Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Lehet valamit tenni a bántalmazó szülővel?
Ma a vonaton egy három gyerekes család utazott. Szemmel láthatóan a középső fiú problémás gyerek volt. Az anya és a két lány testvére üvöltözött a kisfiúval, megpofozták, rángatták, nyilvánosan alázták szóval. Persze a fiú egyre hangosabban sírt amitől egyre hangosabban szapulták szerencsétlent. Számomra az eset kimerítette a fizikai és a lelki terrort. Aztán meg csodálkozik a szülő hogy a fia az osztálytársai terrorizálásával vezeti le a felgyülemlett agresszióját. Egy ilyen esetben mit lehet tenni szerintetek? Csak várni hogy végre leszálljanak???
Gyerekvállalás, nevelésEgyéb kérdések
A kérdést írta: bigina ( 2012.12.28. 22:07 )
Válaszok száma: 9
Címkék: bántalmazó, szülővel, valamit, tenni, terrorizálásával, szerencsétlent, felgyülemlett, osztálytársai, leszálljanak, agresszióját,
Válaszok Új válasz
szocsekferenc 2013.01.11. 17:41 (#9)
Sajna ezeket az embereket nem látta még orvos!Vagy!Valahogy kilógtak az elmegyógyintézetből.Esetleg!Az orvos mondta,hogy elmebeteg,ő meg úgy értette,hogy elmehetek!Elkéne tördelni a kezüket!
csobyzoli 2012.12.29. 13:03 (#8)
Ezzel IS!!! kapcsolatban a következő írást kaptam a minap....
sztem naon tanulságos:


A következőket Ben Stein írta és olvasta fel a CBS rádió vasárnapi kommentárjában.

Bevallom: Zsidó vagyok és minden egyes ősöm is zsidó volt. És engem nem zavar egy csöppet sem, ha az emberek ezeket a gyönyörűen kivilágított, feldíszített fákat, Karácsonyfának nevezik. Nem érzem magam fenyegetve. Nem érzem, hogy meg lennék különböztetve. Ezek a fák azok, amik: Karácsonyfák.

S egyáltalán nem zavar, amikor az emberek 'Boldog Karácsony'-t kívánnak nekem. Nem gondolom, hogy megaláznának, vagy gettóba akarnának csukni. A tény az, hogy valamiképpen kedvelem is. Azt bizonyítja nekem, hogy mi mindannyian testvérek vagyunk, akik együtt ünnepeljük az évnek ezt a boldog időszakát. S egyáltalán nem zavar az sem, hogy egy jászol-jelenet van felállítva az egyik forgalmas útkeresztezésben, közel a tengerparti házamhoz, Malibu-ban. Ha az emberek egy betlehemet akarnak, az ugyanúgy rendben van számomra, mint a Menorah néhány száz yardnyira arrébb.

Nem szeretem, ha piszkálnak amiatt, hogy zsidó vagyok és ugyanúgy nem gondolom, hogy a keresztények kedvelik, ha piszkálják őket azért, mert keresztények. Gondolom, az istenhívők belefáradtak és belebetegedtek a piszkálások időszakaiba. Fogalmam sincs, honnan származott ez az "Ünnepi Fa" ötlet, miután Amerika kifejezetten ateista ország.

Vagy akár kifejezhetem másképp is: honnét jött az ötlet, miszerint imádnunk kell a hírességeket, de tilos Istent imádnunk? Viszont sokan vagyunk akik elgondolkodnak azon, honnan jönnek ezek a hírességek, s hova lett az az Amerika, amit mi ismertünk...

Billy Graham (a prédikátor) lányát interjúvolták az Early Show-n és Jane Clayson (a riporter) ezt kérdezte: 'Hogyan lehetséges, hogy Isten engedte, hogy ilyesmi (Katrina hurrikán) megtörténjék?' Anne Graham egy rendkívül mélységes és éles elméjű választ adott. Azt mondta, 'Úgy hiszem, Isten mélyen elszomorodott emiatt, ahogy mi is, de évek óta mondjuk Istennek, hogy takarodjék ki az iskoláinkból, takarodjék ki a kormányzatunkból és takarodjék ki az életünkből. S mivel, úgy vélem, Õ egy igazi Úriember, végül csendben kihátrált Hogyan várhatjuk el Istentől, hogy áldását adja ránk és védelmezzen minket, ha mi azt követeljük Tőle, hogy hagyjon minket békén?'

A legutóbbi események fényében... terrorista támadások, iskolai lövöldözések, úgy gondolom, hogy ez akkor kezdődött, amikor Madelaine Murray O'Hare (megölték, tetemét néhány éve találták meg) arról panaszkodott, hogy nem akar imádkozást az iskoláinkban, és mi azt mondtuk, rendben van. Aztán valaki azt mondta, jobb, ha nem olvassuk a Bibliát az iskolában A Biblia mondja: ne ölj; ne lopj és szeresd felebarátodat, mint tenmagad. És mi azt mondtuk, rendben van.

Aztán Dr. Benjamin Spock azt mondta, ne fenyítsük gyerekeinket, amikor csintalankodnak, mert kicsiny személyiségük eltorzul és meglehet, hogy megrongáljuk önbecsülésüket (Dr. Spock fia öngyilkos lett). Azt mondtuk, egy szakember kell, hogy tudja, miről beszél. És mi azt mondtuk, rendben van.

Most meg azt kérdezzük magunktól: miért van az, hogy
- a gyerekeknek nincs lelkiismeretük,
- miért nem tudják, mi a jó és mi a rossz,
- és miért nem zavarja őket, ha idegeneket ölnek, akár osztálytársaikat, vagy önmagukat?

Valószínű, ha hosszan és elég keményen elgondolkodunk ezeken, lehet, hogy végül is rájönnénk. Úgy vélem, nagy része van ebben, annak, hogy 'AZT ARATJUK, AMIT ELVETÜNK'.

Vicces, milyen egyszerű az embereknek megvetniük Istent, aztán azon csodálkozni, hogy miért halad a világ a pokolba.

Vicces, mennyire elhisszük, amit az újságok mondanak, de megkérdőjelezzük, amit a Biblia mond.

Elgondolkodtató, hogy email-en küldünk 'vicceket', amelyek aztán futótűzként terjednek, de ha üzeneteket kezdünk küldeni, amelyek az Úrra vonatkoznak, az emberek kétszer is meggondolják, mielőtt megosztják azokat.

Elgondolkodtató az is, hogy fajtalan, durva, vulgáris és obszcén cikkek mennek át szabadon a világhálón, de nyilvános vita Istenről tilos az iskolákban és a munkahelyeken.

Tetszenek már nevetni?

Vicces, ha ezt az üzenetet netán továbbítod, szelektálsz: nem küldöd sokaknak a címlistádon, mert nem vagy biztos, miben hisznek, vagy éppenséggel mit gondolnak rólad, hogy ilyesmit küldesz.

Ugyancsak vicces, hogy jobban aggódunk amiatt, amit mások gondolnak rólunk, mint amiatt, hogy Isten mit gondol rólunk.

Küldd tovább, ha úgy gondolod, van értelme: mindenkinek. Ha nem, csak dobd el... senki nem fogja tudni, hogy így tettél. De, ha kidobod ezt a kis elmefuttatást, ne dőlj hátra a székedben és panaszkodjál arról, milyen rosszul alakul a világ.

Megbecsüléssel, őszintén és tisztelettel:
Ben Stein
eladasos 2012.12.29. 11:47 (#7)
Mindenki ott keressen hibát ahol a saját élete található. Másban minden rossznak véltet könnyű észrevenni ám önmagában sok ember képtelen bármit is észrevenni. Egy nevelés olyan, amilyen otthonról érkezik. Egy neveletlen táltos, hiperaktív vagy kifejezetten rossz ifjú hogy is képes nevelni egy vélelmezetten hiperaktív utódot, aki rá hasonló tulajdonságokkal rendelkezik?
Miden bizonnyal azonos terror alá vonja, mint amit ő élt meg. Vagy ami rosszabb, ezt még megpróbálja túlszárnyalni a saját vélelme és tapasztalati emlékeivel.
Egy szemlélődő miféle alapon ítélkezik?
Egy bíró mit fogadhat el bizonyító erejű előterjesztésnek és mikét ítélhet meg egy történést, aminek az előzményeiről fogalma sincs?
Melyik gyerek kel minden nap kitörő örömmel nyűg és felhős-villámoktól mentesen?
Melyik felnőtt?
Ha valaki tesz valamit okkal teszi. Ha nem tetszik más ténykedése meg lehet próbálni JÓ SZÓVAL az ellen tenni vagy a figyelmet elterelni egy olyan problémáról, amiről talán és vagy egyébként fogalma sincs. De kinek van joga beleszólni mások életébe? Az államnak? A jegyzőnek? A bírónak? A papnak? A tanárnak? Az utasnak vagy a sofőrnek?
Nos, többségük CSAK kérhet ... mert se joga se értelmi hozzáállása nincsen a történet egészéhez legyen annak bármi a kezdete ... ! Ha és amennyiben az elrettentés a megoldása a problémának, akkor ahhoz megfelelő térfogattal és ehhez társuló fellépéssel rendelkező tud akként hozzászólni, hogy némi-átmeneti eredményessége lemérhető legyen.

Egy hangya ne akarja megmondani az elefántnak hogy mit, tegyen, ne tegyen.

Egy például Mohácsi Viktória azt gondolja, hogy akárkinek megmondhatja, mit tehet, és mit nem mivel ő elért valamit az életben. Ekét él és cselekedik nagyon sokszor felbolygatva a langyos vizet felkeverve az iszapot majd mikor eléggé ihatatlanná válik az eredmény odébb áll!
Gyakorta akkor tesz jót valaki, ha hagyja az életet úgy zajlódni, ahogy nélküle is egyébként folyna. De avval, hogy mindenbe belekötni akar nemtetszés vagy ellenvélemény végett egészségkárosodáshoz is vezethet, aminek tényleges értelme NINCS és nem is volt!
bigina 2012.12.29. 11:37 (#6)
Úgy látom tényleg a "csukd be a szemed és fordulj el" elv dívik.
sunchat: Igen azt gondolom egy ilyen családnál még az állami gondozás is jobb főleg ha jut neki egy normális nevelőszülő.
fboka: Nem gondolom hogy minden gyerek akit nem vesszővel ütnek az nem tudja megtanulni hogy ne lépjen az autó elé. Mi se verjük a gyerekeinket és még is normálisan tudnak közlekedni. Azt hogy ezen röhögtél azt mélységesen elítélem.
Magyarországon a törvények szerint egy szülő sem ütheti meg a gyerekét, még egy pofon erejéig sem, a gyámhatóság eljárást indíthat. Ez is egy betarthatatlan magyar törvény.
hatarvadasz 2012.12.29. 10:12 (#5)
Tokéletesen egyet értek a negatív hozzáállással, mert bármilyen módon avatkozunk közbe, vagy tanúk leszünk, vagy minket ítélnek el a jogos védelem túllépése miatt!!!
Járművek esetében a vezető feladata a kulturált közlekedés biztosítása , ehhez
jogköre és eszköze i is vannak!!!

Ameddig vér nem folyik, csak csetepatéként, vagy rendzavarásként kezelik
a dolgokat!!!
Dolog elleni ,vagy más érdektelen személy ellen már fel lehet lépni az elkövetővel szemben, mivel jobb esetben a sértett már tanú is!!!

Ha családi a balhé, és főleg olyan amelyik öntörvényű identitásában is,
ott hagyni kell őket kibontakozni, mert lehet csak műbalhé a zsebesek
utasítására!!!

Viszont rendőri intézkedést feltűnés nélkül lehet kérni bármikor telefonon, akinek a készüléke olyan akár rögzítheti a cselekményt!!!

Mindenesetre jobb kimaradni mert már tapasztalatból tudomaki beavatkozik saját magával tesz erőszakot!!!
fboka 2012.12.29. 10:07 (#4)
Nehéz kérdés....
Egyszer Szlovákiában láttam egy babakocsit toló cigányasszonyt mellette rohangáló 5-6 purdéval.
A cigányasszony kezében volt egy vessző. Amelyik purdé 1 méternél messzebbre ment tőle, arra jó nagyot suhintott a vesszővel. És persze egyfolytában ordítozott.
Röhögtünk rajta. De annál még ez a megoldás is jobb volt, mintha elüti őket az autó.
sunchat 2012.12.29. 08:54 (#3)
Lehet, de minek? Permanens megoldása azzal nem lesz a dolognak, ha rászólsz, esetleg nevelő célzattal finoman berakod a fejét a vagon budijába...
Esetleg rendőrt lehet hívni és a következő állomások egyikén leveszik őket a vonatról és saját hatáskörben elindítják az eljárást, ami jó esetben hónapok múlva majd valamilyen eredménnyel zárul. De milyennel? Elveszik a szülőtől a gyereket? Mert kb az a legjobb eset, de vajon a gyereknek jobb sorsa lenne egy állami nevelőintézetben?
vargamarga 2012.12.29. 08:40 (#2)
Egyszer rászóltam egy ilyen nőre, aki üvöltözött a négyévesforma kislányával, akiben vívódott a szeretet és a rettegés.
Csendes hangon elmagyaráztam neki, hogy ne kiabáljon a gyerekkel, mert retteg.
Tettlegesség ugyan nem volt, de rák egye ki a májam igen.
Egyszer személyesen láttam, amint egy dúvad vadbarom pofozta a 30 kilóval könnyebb párját. Egy töröttkezű fickó, aki zoknit árult, rászólt a vadbaromra, hogy ne bántsa a nőt. Kapott akkora ütést, hogy elterült.
Meggondolandó.
(De általában beleszólok...)
vm
nacsa66 2012.12.29. 06:44 (#1)
Az esetek 98%-ban senki nem tesz semmit! Az sem biztos, hogy kellene tenni valamit is egy kívülállónak!!!

Volt már olyan esetem, amikor a buszon rászóltam egy agresszív állatra ( a " párját " akarta ritkítani ) csúnya verekedés lett belőle, előzményként heves anyázásokkal ( részemről is )......

a " párja " nem mellém állt, és nem maradt passzív....neki is le kellett csavarnom egy pofont ( sajnálom, de nem tűröm még egy nőtől sem, hogy kikaparja a szemem )....fél évig úgy jártam Dorog környékén ( megbélyegezve ), mint egy bestiális dúvad......akkor megfogadtam, hogy csak akkor lépek közbe ha már vér folyik!!!
Facebook komment
További címkék
orvos mondta, következő írást, emberek ezeket, gyönyörűen kivilágított, sajna, ezeket, embereket, látta, pofozta kinek kezelik, riporter megoldása vesszővel, társuló iszapot rohangáló, interjúvolták bármi, ötlet egyikén, kezelik ölnek, maradt rólunk, életben elítélem, esetében könnyű,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2024 TVN.HU Kft.