Válaszadók toplistája |
|
1. |
hatibacsi |
20036 |
2. |
decotext |
17332 |
3. |
geptop |
16374 |
4. |
donaldduck |
15550 |
5. |
hatarvadasz |
13569 |
6. |
xenos |
9874 |
7. |
feerko |
9543 |
8. |
ibicimama |
9280 |
9. |
piktorka2 |
9131 |
10. |
foxworkinspace |
8624 |
|
|
|
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek? |
|
1. |
ibicimama |
1056 |
2. |
xenos |
1031 |
3. |
dnemethk |
845 |
4. |
hatarvadasz |
810 |
5. |
donaldduck |
744 |
6. |
pola62 |
730 |
7. |
geptop |
665 |
8. |
hatibacsi |
630 |
9. |
sunchat |
489 |
10. |
gergelyferi |
459 |
|
|
|
Helyesnek talált válaszok aránya |
|
|
|
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is! |
|
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége? Tegye fel a kérdését!
Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.
Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.
Letöltés
|
|
|
|
|
|
Keresés: pizza |
Honnan ered a pizza szó? |
Többféle variációja van, de teljességgel még nem állapították meg.
Az egyik szerint a görög pitta ,lepénykenyér szóból ered. Egy 1907-s etimológiai szótár szerint az olasz pinza szóval rokonítják ,mely a latin pinsere szót jelenti ,szétnyom szétlapít.
Mások szerint az ófelnémet bizzo ,pizzo ,szó az eredete,jelentése falatnyi.
A magyar szótári változat szerint a picea szó volt ... |
Kategória: Tudományok – Alkalmazott tudományok, Válaszok száma: 8 |
Csökkentek az üzemanyag árak, minimális az infláció, akkor miért drágult meg pl. a pizza ? |
Gyuszikám, ne túlozz már!
Akko miért nem hozod be Ausztriából?? Ott a bió tojás ugyan 32,5 cent/db, a szabadon tartott tyúkoké 17,5 cent/db és a normál 12,6 cent/db. A 310-es kötépárfolyamon a bió 100 Ft/db s ez drága lenne, de a normális tojást (XXL) már megkapod 39 forintért darabját.Ha meg sokat veszel még alkudhatsz is! Ez sokkal nagyobb bolt!
INFO: ... |
Kategória: Gazdaság, pénzügyek, üzlet – Egyéb kérdések, Válaszok száma: 9 |
Honnan származik a pizza? |
A közhit szerint olasz eredetű tésztaféle. A pizza eredete egészen a kőkorig nyúlik vissza. Tíz-tizenkétezer évvel ezelőtt még csak kovász nélküli lepénykenyeret készítette, a kézzel, lapos kövek között őrölt gabonalisztből víz hozzáadásával kevert pépet laposra dolgozták - hogy könnyen átsüljön -, és felforrósított kövön sütötték meg. Az így készült lepénykenyér persze nem volt ... |
Kategória: Gasztronómia (étel, ital) – Nemzetek ételei,italai, Válaszok száma: 4 |
Tényleg Olaszországból származik a pizza? |
Nem kiköpött olasz étel, a tésztája legalábbis sok más népnél megtalálható, legfeljebb a tésztára tett dolgok, és azok összesütése teszi egyedivé az olasz pizzát:A pizza ugyan olasz ételnek számít, azonban igazán könnyű belátni a rokonságát a lepénykenyerek nagy családjához, amelybe tartozik. Ez viszont azt is jelenti, hogy őseit szerte a világon megtaláljuk, így a Mediterráneumban ... |
Kategória: Gasztronómia (étel, ital) – Nemzetek ételei,italai, Válaszok száma: 4 |
Pizza tészta és feltét házi jellegű receptek saját jellegű konyhai praktikák ? |
Pizza feltétet nem írtam, mert ezzel a címszóval sokat találsz.
Amiket én szeretek:
Alap pizza
A kész vagy elkészített pizzatésztára
feltét: pizzaszósz, mozzarella sajt, pizzafűszer, reszelt sajt.
Baromfimánia pizza
feltétje: pizzaszósz, mozzarella sajt, előre megpirított borsos csirkehús és vagy pulykahús, csíkokra szeletelve, pizza fűszer, tetejére reszelt sajt.
Farmer ... |
Kategória: Gasztronómia (étel, ital) – Konyhai praktikák, Válaszok száma: 10 |
Te rájöttél már az "igazi" finom pizza receptre ? |
5,5dl tej,1mk cukor,5dkg friss élesztő,2ek olivaolaj,1kg liszt,1ek,só.az élesztőt 2dl langyostejben felfuttatom.Összekeverem a a lisztet a sót.A felfuttatott élesztőhöz hozzáadom az olivaolajat és összekeverem,gyurnikezdem.A maradék 3,5dl tejet fél decinként a tésztához adom.Akkor jó ha már a tészta elválik az edénytől.10 percig dagasztom.1 órát kelesztem.Amikor megkelt 4 felé ... |
Kategória: Gasztronómia (étel, ital) – Konyhai praktikák, Válaszok száma: 8 |
|
|
|