Regisztráció  Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 19914
2. decotext 17042
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9833
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8167
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1053
2. xenos 984
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 735
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 619
9. sunchat 485
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Például: Ha Ön 100 választ adott és ezek közül 10 válaszát találták helyesnek, akkor a helyesnek talált válaszainak aránya 10%.
1. dogunalom 14.41 %
2. sunchat 9.14 %
3. decotext 1.68 %
4. meki77 1.35 %
5. katalinkohut 0.81 %
6. foxworkinspace 0.53 %
7. wrist 0.46 %
8. putnok7882 0.42 %
9. dittiv9 0 %
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
JövőPláza
Quercetti: Techo Maxi Állatos fa építőjáték
9.030 Ft
 
Minyonok gördeszka - Mondo Toys
5.999 Ft
 
Barna tyúk játékfigura - Bullyland
1.020 Ft
 
A dinnyefarm 21138 -Lego Minecraft
4.660 Ft
 
Babaruha 40-45 cm babára , 6 féle
839 Ft
 
még több termék
A demokráciában nem kéne-e megtiltani, hogy valaki a saját kérdésére válaszoljon?
Vagy legalább nem lehetne-e mértéket szabni neki? Ok , szóljon, ha szólnak hozzá....Viszontválasz illesse meg!De hogy valaki a saját kérdésére húsz választ adjon, anélkül, hogy a kutya is szólna hozzá....Hát.... olvasom a válaszokat!....
KultúraEtikett
A kérdést írta: hatibacsi ( 2018.07.10. 18:39 )
Válaszok száma: 25
Címkék: demokráciában, válaszoljon, megtiltani, kérdésére, viszontválasz, válaszokat, kérdésére, legalább, mértéket, illesse,
1 2 3 
Válaszok Új válasz
wrist 2018.07.17. 11:18 (#25)
Természetesen ezek után már világos, hogy mi az amiért biztosan mégsem hogyne...
katalinkohut 2018.07.17. 07:06 (#24)
wirst, ha az emberségtől és igazságról, politikai játékok leplezéséről írt szavaim neked nullát jelentenek szerep-meséid igazságtartalmát bizonyítva, melyek valóban értéktelenek, nagy baj van a világon éppen a hívek ilyen módon történő tisztulása miatt, várva végtelen időhúzással a szebb világra. Számodra az emberiesség törvények értéke nulla, ebben benne van minden mozgatórugója a viselkedésednek.
katalinkohut 2018.07.17. 06:59 (#23)
wrist, ne sértegess engem, nem ér el hozzám, csak a nyilvánosság miatt válaszolok egy narancs szerepjátszónak, amelyik éppen vallásosságot hirdet, mert itt járnak 1995-ös kezdetükkel a világszerepekben a bibliás földjénél a Hunnia börtönnek. A másik az, ha csak egy napot kibírtál volna, vagy egy pillanatot a sorsomból, amit a politikai szerepjátszóknak köszönhetek, megszüntél volna örökre, ezért nagyon ocsmány a lebecsülésed. Nincsen szívtörvényed, bármit is mesélsz a vallásosságodból, ezt mutatja az érzelemnélküliséged is.
katalinkohut 2018.07.17. 04:33 (#22)
Az érzelem nélkülinek, a gonosznak nincsen igazsága, ezért miatta van szükség törvényekre, hogy valami kordában tartsa tettet, mert egyfolytában az igaz emberek ellen vétene. A szerepet játszót csalónak nevezik, mely ellenkezik az igazsággal, nemcsak megtéveszt másokat, hanem hazudik minden pillanatban. Az igazság törvénye a szívben van, ezért van a rengeteg merénylet sértegetésekkel kezdve a másik érzései ellen.Minél több a felismerés, annál nagyobb az igazság, melynek teljességét felfedni szinte lehetetlen. Az igaz embernek lelkiismeret furdalása lenne, ha meggyőződése, igazsága ellenére cselekedne, erőszakot követne el saját maga ellen. Ezért is van szükség igazságszolgáltatásra, hogy valamennyire megfékezzék az emberiességi törvények ellen vétkezőket, mely gyakran nem tűnik igazságosnak aszerint, mit követtek el. Az igazság az egyetlen, ami az embert végig kíséri egy életen és soha nem változik. Logikával felismert újabb információk bővítik a szellemet. Az világ igazságában reménykedni várakozás egy mindenki által elfogadott tökéletes élet feltételeire megítélésével az ellene vétkezőknek, melyeknek normális esetben azonnal be kellene következniük, ha lenne igazság a Földön.
katalinkohut 2018.07.17. 03:28 (#21)
"Valóság? Igazság? Nehezen körülhatárolható, mivel csak részigazságok vannak, ha elkezdünk filozofálgatni erről a kérdésről. Minden látszólagos. A Buddhista filozófia lényeg a soha nem állandóság, például ha ma látok egy fát, ami zöldell, azt holnap már nem ugyanolyan állapotban fogom látni. Más szemüvegen keresztül nézem akkor vagy valóban a fa változott? Ami tegnap igazság volt, az mára nem az. A filozófia feladata nem az igazság felfedezése, hanem az igazság keresése. Véleményem szerint csak részigazságokat tudnak megfogalmazni. Semmivel nem lehet teljes mértékben azonosulni, csak kiszűrni belőle azt, ami előrevisz."

"IGAZSÁG az, ami túl van minden ellentmondáson, és minden kétségtől mentes; ami valójában egyszerűen túl van mind az ellentmondás, mind a kétség lehetőségén is; túl az idő és a forgandóság változásán és váltakozásán; örökké egy és ugyanaz, nem változtatható és nem változó; egyetemes és ezért független minden emberi fogalomalkotástól."

a dolgok igaz, vagy tényleges állapota: “igazat mondani"
az adott ténnyel vagy valósággal való egyezés: “az állítás igazságának megvizsgálása"
egy ellenőrzött és vitathatatlan tény, állítás, elv stb. matematikai igazság: 2+2=4

Az "igazság" szót kétféle értelemben használjuk:


1: valóság. Ez a legjobb tudásunk szerint létezik - bár torzítva érzékeljük, de ez az érzékelés javítható.


2: igazságosság. Ez pedig emberi kategória: vagyis annyiban létezik, hogy ez egy elérendő cél, és az egész emberiségtől függ, hogy mennyire tudjuk betartani. Elvileg ez is elérhető, de szintén nem tökéletesen.

Mindenkinek más igazsága van meggyőződése és élettapasztalatai megismerései alapján. Az igaz ember soha nem hazudik, de nem engedheti meg azt sem, hogy szívével ellentmondjon érzéseivel, vagy tettekben. Minél nagyobb a valóság tapasztalása, annál szerényebbek és bölcsebbek a felismerések.

foxworkinspace 2018.07.16. 23:35 (#20)
...Még mielőtt valaki közbeszólna, hogy asszongya: - És mi van, ha a második kamiont is álmodtuk?...
No igen, de az alapkérdés az volt: Életben maradt-e az a macska?
Az viszont, deduktívan és kísérletileg is beigazolódott, hogy nem maradt életben...
(Ha a második kamiont is álmodtuk, akkor meg pláne, nem maradt életben, mivel csak az álmunkban létezett, amíg szét nem trancsírozta az első kamion...)


foxworkinspace 2018.07.16. 23:28 (#19)
'Igazság', sokféle lehet, ámde ABSZOLÚT IGAZSÁG, csak olyan entitás (olyan esemény-történés, fizikai vagy kémiai folyamat-jelenség, matematikai axióma, illetve egyéb tény-állítás) lehet, amely DEDUKTÍV LOGIKÁVAL, valamint TÖBB, AZONOS CÉLÚ (lehetőség szerint más-más módszertanon alapuló) KÍSÉRLETTEL IS AZONOS EREDMÉNYRE VEZET, vagyis: VITATHATATLANUL IGAZOLHATÓ!

Figyelem! Itt az EGYÜTTES MEGCÁFOLHATATLANSÁG, alapvető kritérium!

Morbid, de egyszerű példa: egy úttesten átrohanó macskát a szemünk láttára TRANCSÍROZ SZÉTA FELISMERHETETLENSÉGIG egy 20 tonnás kamion!...

● Kérdések: Életben maradt-e az a macska?
Deduktív logikával közelítve a dolgot, nyilvánvalóan nem leges a válasz. De mi van, ha csak álmodtuk az egészet?... Hogyan döntsük el, mi az abszolút igazság?
● Kísérleti bizonyítás 1.: simogatás - negatív...
● Kísérleti bizonyítás 2.: szólongatás - negatív...
● Kísérleti bizonyítás 3.: egérrel froclizás - negatív...
● Kísérleti bizonyítás 4.: árammal ,,stimulálás" - negatív...
● Kísérleti bizonyítás 5.: helyben maradás, és várakozás a következő kamionra... - negatív... (Duplán is...)

Ennyire egyszerű...

sunchat 2018.07.16. 22:07 (#18)
#16 - "Mindenkinek mást jelent az igazság, azt, amit megtapasztalt és elért felfogásban"

Szia

Definiálod nekem az igazság fogalmát?
wrist 2018.07.16. 19:18 (#17)
sunchat #14!

Adnám a hüvelyket.

katalinkohut!

Olvasd vissza miket írt neked, addig is gyógyulgass!
katalinkohut 2018.07.16. 14:36 (#16)
Azért az sokat számít, hogy valaki felvállalja nyiltan a saját nevét. A sértegetése egymásnak már durva lelkűségre vall, ugyanúgy nincs értelme győzködni a másikat bármilyen politikai oldal nevében, mert mindez játék, végtelen időhúzással. Mindenkinek mást jelent az igazság, azt, amit megtapasztalt és elért felfogásban, megértésben. Van, aki leragad, szerepjátékban legalábbis a vallásos meséknél, van aki szocialistának hiszi magát, de mindannyian a vastrágya részét képezik a politikai nagy közös játéknak 83 éve, beleértve a nácikat, valamennyi bolt és közlekedés fóbiásukkal elméletben. A hallgatás is cinkosságnak számít. Hatalmas csata történt a világban, míg itt játszottatok a szavakkal, mert a világot rengeteg erő irányítja, nem a látható narancsok állanak felette, hanem amik a hatalmat adva nekik odatették őket.
1 2 3 
Facebook komment
További címkék
amiért biztosan, világon éppen, hívek ilyen, szebb világra, természetesen, világos, amiért, biztosan, ennyire dolgok felvállalja, pillanatban lehetőség fóbiásukkal, közlekedés stimulálás érzékelés, pillanatban örökké, mondani lenne, szerep amiért, stimulálás leges, időhúzással logikával, ebben körülhatárolható,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza,
© 2016 TVN.HU Kft.