Regisztráció  Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 19843
2. decotext 16930
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9819
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8042
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1053
2. xenos 984
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 735
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 619
9. sunchat 485
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Például: Ha Ön 100 választ adott és ezek közül 10 válaszát találták helyesnek, akkor a helyesnek talált válaszainak aránya 10%.
1. gyulla 22.93 %
2. dogunalom 14.66 %
3. tailor 13.87 %
4. bubua53 6.1 %
5. botka_eva 4.48 %
6. venil 3.95 %
7. kandikamera 3.1 %
8. kgb 2.43 %
9. jn 1.75 %
10. decotext 1.69 %
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
JövőPláza
Minnie Egér nyomdaszett kiegészítőkkel 10db-os szett
1.800 Ft
 
ICO: Student négyzethálós füzet A/4
279 Ft
 
Hello Kitty, arany színű ruhába öltözött Hello Kitty figura
1.290 Ft
 
Fekete bársonyos köpeny piros béléssel 158 cm hosszú női jelmez
10.180 Ft
 
Mikulás maszk
3.150 Ft
 
még több termék
Mit érdemel az a kormányzat, amelyik EXTRA ADÓVAL súlytja a fényenergia hasznosító eszközöket, és alkalmazóit?

KörnyezetAlternatív energia
A kérdést írta: foxworkinspace ( 2017.03.14. 22:27 )
Válaszok száma: 13
Címkék: alkalmazóit, fényenergia, eszközöket, kormányzat,
1 2 
Válaszok Új válasz
kgb 2017.03.16. 10:56 (#13)
Több fényt az agyukba.
decotext 2017.03.16. 07:06 (#12)
Amit én nem értek hogy mi itt a Kárpát- medencében szuperül el vagyunk látva geotermikus energiaval de erre senki nem akar rászállni pedig ez 24 át adná, éjjel nappal, télen nyáron az energiát!
http://www.tankonyvtar.hu/.../ME4_6. png

Nem koszol, nem rontja a tájat, nincs zaj, nincs ketyegö hullagék, nincs kén a levegöben stb. Miért nem ezt aknázzuk ki?
http://www.vilaglex.hu/...eoterm.jpg
http://www.magyartudat.com/...nergia .jpg
http://www.energoplan.hu/...rgia_1.j pg
https://sciart.eu/...terkep.jpg
foxworkinspace 2017.03.16. 01:15 (#11)
A technológia fejlődése TÚL FOGJA HALADNI az ostoba kormányzato(ka)t!

● Amikor az egységnyi felületű fényenergia-hasznosító eszközök (a 'napenergia' kfejezés, manapság már anakronizmusm, ugyanis a legújabb technológiájú "napelemek" NAPFÉNYMENTES, borult időben is képesek áramot termelni!), szóval amikor a fényenergia-hasznosító eszközök, már 100-ad anyiba fognak kerülni, mint 10 évvel ezelőtt — vagyis amikor már egy átlagos fizetésű polgár is vidáman meg tud majd vásárolni, akár EGY EGÉSZ HÁZAT ellátni képes rendszert — AKKOR bekövetkezik egy áttörés, amely ellen NEM LESZ KÉPES EGYETLEN KORMÁNYZAT SEM HARCOLNI! A fényenerga hasznosítás ugyanis, NEM kábítószer! (És nem annak kereskedelme, és terjesztése...) A fényenergia hasznosítás A LEGTISZTÁBB ENERGIAHASZNOSÍTÁS! Az ilyen eszközök előállítása pedig EGYRE KÖRNYEZETBARÁTABB MÓDON lesz megvalósítható, hiszen a 3D nyomtatás, EZEN A TERÜLETEN IS teret nyer!
● Az áttörést követően (nagyjából 7-10 év múlva!), OLYAN MÉRTÉKŰ NYOMÁS FOG NEHEZEDNI A KORMÁNYZATOKRA, AMI ELLEN (mint fentebb írtam) NEM LESZNEK KÉPESEK HARCOLNI! Kénytelenek lesznek tehát MINIMALIZÁLNI a fényenergia-hasznosító eszközök adóját, mivel AZ EGÉSZ TÁRSADALOM használni fogja! Vagyis A TÖMEGESEDÉS, minimális adótartalommal is ELEGENDŐ bevételhez fogja juttatni a kormányzatokat! (Különben ELTAKARÍTJA ŐKET A NÉPHARAG!)

foxworkinspace 2017.03.16. 00:43 (#10)
A #3-asra:
A szó töve a 'súly' (mint nehéz tárgy...)
http://marosvasarhelyi.info/...a-romaniat
http://nflhu.blog.hu/...is_sulytja
http://tiszanews.org.ua/...p;id=14032
http://www.nyiron.hu/...ta-az-mlsz

Nincs tehát semmi baj, a 'súlytja' igeidős szerkezettel...
colonel 2017.03.15. 21:57 (#9)
Kacsa ritka alkalom amikor egyetértek veled de így igaz.
donaldduck 2017.03.15. 21:01 (#8)
Mit érdemel az a kormányzat, amelyik EXTRA ADÓVAL súlytja a fényenergia hasznosító eszközöket, és alkalmazóit?

,,Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba..."
(Széchenyi)
colonel 2017.03.15. 20:50 (#7)
Ez az egész ügy az ellenzék részéről a szarkavarás iskolapéldája. Most mégis ha valaki ezen módón tesz szert jövedelemre az legyen adómentes? Nekem akkor is lesz naperőművem. Na ez a pozitív hozzáállás szerintem. Aztán ha keresek vele adózok utána, nem probléma.
meki77 2017.03.15. 13:13 (#6)
"Kell-e a napelemmel termelt energia után adózni?

Bár az tény, hogy az áramszolgáltatóknak Magyarországon kötelezően át kell venniük a hálózatra kapcsolt napelemes rendszerekben megtermelt áramot, nagy kérdés ugyanakkor, hogy túltermelés esetén van-e a háztartási kiserőművek tulajdonosainak adófizetési kötelezettsége. A NAV állásfoglalása szerint igen cizellált a kép, arról nem is beszélve, hogy a legtöbb esetben egyedi elbírálás alá esik az "adóalany".

A támogatások elmaradása, illetve az áramszolgáltatók felé történő engedélyeztetés mellett az áramátvételi rendszer szabályozása nehezíti meg leginkább a napelemes rendszerek terjedését Magyarországon. Hazánkban ugyanis nem sikerült bevezetni a Metár-rendszert, mely arról szólt volna, hogy a szolgáltatók emelt áron átveszik a napelemek által megtermelt energiát - mint azt teszik Bulgáriában, Szlovákiában, vagy például Németországban is már régóta. Ehhez képest január elsejével - egy időben Bencsik János, volt energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkár távozásával -, egy igen kellemetlen rendelkezés lépett életbe, mely még inkább ellehetetleníti a napelemes rendszerek térhódítását.

Míg a korábbi jogszabály szerint az 50 kWh-nál kisebb erőművekben termelt áramot a szolgáltatóknak kötelezően át kellett venniük a fogyasztás erejéig, túltermelés esetén pedig a mindenkori szolgáltatási díj 85 százalékán, addig az idei évtől a túltermelésért mindössze 22 forintot kapnak kWh-ként (ez körülbelül 50 százalékos átvételi díj) a kiserőművek tulajdonosai. Az elszámolás egyébként éves rendszerben történik. A szolgáltató megnézi, mennyit fogyasztott az épület, illetve mennyit termelt be a hálózatba - a betermelésből tehát csak az kerül vissza a hálózatba, amit nem használtunk el. Ezt méri a digitális villanyóra. Az elhasznált, illetve a betáplált áram különbségéből pedig kiderül, van-e elmaradásunk, vagy bizonyos összeget még jóvá is írnak számunkra.

A túltermelést illetően ugyanakkor sokakban merülhet fel a kérdés: vajon a háztartási kiserőművek tulajdonosainak van-e adófizetési kötelezettségük? Az általános forgalmi adóról szóló törvény alapján ugyanis adóalanynak minősül az a jogképes személy vagy szervezet, aki (amely) saját neve alatt üzletszerű, illetőleg tartós vagy rendszeres jelleggel folytat olyan tevékenységet mely ellenérték elérésére irányul vagy azt eredményezi, és annak végzése független formában történik. Arról nem is beszélve, hogy az üzletszerűségnek, illetőleg a tartós, rendszerességnek nem kell együttesen fennállnia - tájékoztatott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Az adóhatóság kérdéseinkre adott válaszaiból ugyanakkor az derül ki, hogy a szolgáltatókat érintő átvételi kötelezettségből, illetve az áfatörvényből nem következik egyértelműen az, hogy a háztartási méretű kiserőmű csak áfa adóalanyként üzemeltethető. Ahhoz ugyanis, hogy adóalanyisága megalapozott legyen, a gazdasági tevékenység kritériumainak megfelelően történő energiatermelésről kellene beszélnünk. A háztartási méretű kiserőmű energiatermelésének azon sajátossága, hogy lehetnek olyan időszakok, amikor többletenergia keletkezik, nem teszi gazdasági tevékenységgé a saját szükségletek fedezése céljából létrehozott háztartási méretű kiserőmű üzemeltetését. Így a kizárólag a saját háztartás szükségleteinek fedezése céljából háztartási kiserőművet üzemeltető magánszemély nem válik az áfa alanyává, nem terheli bejelentkezési kötelezettség.

Természetesen abban az esetben, ha a háztartási méretű kiserőművet eleve olyan módon tervezték és építették meg, hogy a várható energiatermelése meghaladja a személyes szükségletet, s így az energiatermeléshez kapcsolódóan akár a rendszeresség, akár az üzletszerűség vélelmezhető, akkor a magánszemély részéről megvalósul a gazdasági tevékenység, így áfa adóalannyá válik, be kell jelentkeznie. Tehát, mint az a fentiekből is látszik, a háztartási kiserőmű teljesítménye önmagában nem alapozza meg az adóalanyiságot. Kizárólag annak van jelentősége, hogy a háztartás céljára megtermelt energián felüli teljesítményét üzletszerűen vagy rendszeresen értékesíti-e az erőmű tulajdonosa.

Amennyiben a háztartási méretű kiserőmű magánszemély üzemeltetője már adóalany, például egyéni vállalkozó (és a háztartási kiserőmű üzemeltetését adóalanyként végzi, például a gazdasági tevékenységéhez szükséges energiát állítja elő szélerőművel), úgy a többlet energia értékesítését természetesen számláznia kell a tőle villamosenergiát vásárló felé. Amennyiben tehát egy egyéni vállalkozó otthonának és saját tevékenységének energiaellátása végett felállít és üzemeltet egy háztartási kiserőművet, az ebből származó megtermelt energiát kizárólag egyéni vállalkozó adóalanyként értékesítheti, mivel termelő tevékenységétől nem választható el az energia értékesítése. Ezzel szemben, ha vállalkozási tevékenységet nem végző magánszemély állít fel háztartásának energiaigényére tervezett termelő egységet, melynek fölöslegét táplálja a közműbe, nem beszélhetünk adóalanyiságot keletkeztető gazdasági tevékenységről - magyarázza a NAV.

Összefoglalva: A háztartási méretű kiserőmű üzemeltetője nem kötelezhető áfa adóalanyként való bejelentkezésre pusztán azon ok miatt, mert a közcélú hálózatba energiát táplálhat, ha felesleges energiával fog rendelkezni. Minden esetben a fenti szempontok figyelembevételével szükséges vizsgálni azt, hogy a saját fogyasztás céljából termelt energiafölöslege olyan rendszerességgel vagy nagyságrendben értékesül-e, ami a magánszemély áfa adóalanyiságát megalapozná. A nagyságrendre vonatkozó, vélhetően minden esetben egyedi elbírálást jelent."
meki77 2017.03.15. 13:08 (#5)
Ez a fidess!

http://xfree.hu/...aid=266929
meki77 2017.03.15. 12:59 (#4)
http://xfree.hu/...aid=266929
1 2 
Facebook komment
További címkék
technológia fejlődése, ostoba kormányzato, egységnyi felületű, legújabb technológiájú, fényt, agyukba, értek, kárpát, egyre harcolni szempontok, aminőt geotermikus nflhu, aminőt borult komisz, régóta történik, kormányzat értékesítését, állít rezervoarok, figyelembevételével érintő, kénytelenek teljesítménye, termelő szóval,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza,
© 2016 TVN.HU Kft.