Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
A cukorbetegnek melyik kenyér a legjobb amit megehet?

EgészségEgyéb kérdések
A kérdést írta: lottilde ( 2011.12.08. 22:20 )
Válaszok száma: 5
Címkék: cukorbetegnek, megehet, legjobb, kenyér,
Válaszok Új válasz
idadida 2011.12.12. 16:43 (#5)
Ha a beteg még fejlődésben levő gyermek, akikből sajnos egyre több van mára a vírusmutációk miatt, nos a teljes kiőrlésű gabonákból, (pl durum, vagy graham) sütött pékárú a jobb, mert a CH lassabban szívódik, és nem ugrik magasra a vércukor. Persze meg lehet enni a fehér kenyeret is, HA NINCS LISZTÉRZÉKENYSÉG, de akkor több inzulin kell!
HA A KENYÉR MELLÉ VALAMI ROSTOS ZÖLD IS KERÜL, ÉS AZT JÓL MEGRÁGJA A BETEG, AKKOR MÉG KEDVEZŐBBEN ALAKUL A V.C. SZINT.
pola62 2011.12.09. 10:05 (#4)
A kenyér - sokak gondolatában - a cukorbeteg ellensége. Bár ebben van valami - főleg ha hozzászámítjuk, hogy a fehér kenyérből jellemzően többet kell elfogyasztani mint a barnából, hogy ugyanazt a telítődést érjük el -, azonban minden a kenyér minőségén és mennyiségén múlik. Cukorbetegségben lehetőleg barna kenyeret fogyasszunk (bakonyi barna kenyér, bajor paraszt rozskenyér, Vollkorn), de legalábbis törekedjünk minél magasabb őrlési fokú lisztből készült kenyeret választani az alacsonyabb glikémiás index miatt (Graham kenyér, teljes őrlésű búza-, rozs- vagy tönkölykenyér), esetleg keressük a korpával készült termékeket (levegő kenyér).
Az extrudált kenyereknek (a rostszegény világos színű Abonett, Wasa) magas a glikémiás indexük, ezért diabéteszben csupán minimális mennyiségű fogyasztásuk javasolható. Hasonló megítélés alá esik a kétszersült vagy pirított kenyér, amely az emésztő enzimek számára sokkal könnyebben hozzáférhető, így a vércukrot hamarabb megemeli.
ibicimama 2011.12.09. 07:49 (#3)
A cukorbetegnek meghatározzák mennyi szénhidrátot ehet. Ebbe benne van a kenyér ,tészta ,rántás ,és minden amiben szénhidrát van. A kórházban zsemlét adnak ,ha beállításon vagy. Tehát otthon is ehetsz nyugodtan akármilyen kenyeret ,tésztát a meghatározott szénhidrát értéken belül. Kapsz egy könyvecskét amelyben fel van tüntetve az élelmiszerek szénhidrát értéke. Ebből kell összeállítani a napi menüt.
puszedlilaci 2011.12.09. 06:52 (#2)
Cukorbeteg ne egyen semmilyen kenyeret amiben liszt van .Vannak helyette extrudált kenyérfélék.Azokból bőséges a kínálat..
pildu 2011.12.08. 23:13 (#1)
Teljes kiőrléső liszt+rozsliszt keverékéből sütött kenyér,mert sok lassan felszívódó szénhidrátot tartalmaz.
Facebook komment
További címkék
vírusmutációk miatt, teljes kiőrlésű, fehér kenyeret, kenyér –, beteg, fejlődésben, gyermek, akikből, hamarabb amiben megemeli, nyugodtan meghatározzák szint, készült mennyi őrlésű, felszívódó ezért, alacsonyabb kínálat, mellé szívódik, ugyanazt múlik, belül ehetsz, benne kínálat,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2024 TVN.HU Kft.