Válaszadók toplistája |
|
1. |
hatibacsi |
20036 |
2. |
decotext |
17332 |
3. |
geptop |
16374 |
4. |
donaldduck |
15550 |
5. |
hatarvadasz |
13569 |
6. |
xenos |
9874 |
7. |
feerko |
9543 |
8. |
ibicimama |
9280 |
9. |
piktorka2 |
9131 |
10. |
foxworkinspace |
8624 |
|
|
|
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek? |
|
1. |
ibicimama |
1056 |
2. |
xenos |
1031 |
3. |
dnemethk |
845 |
4. |
hatarvadasz |
810 |
5. |
donaldduck |
744 |
6. |
pola62 |
730 |
7. |
geptop |
665 |
8. |
hatibacsi |
630 |
9. |
sunchat |
489 |
10. |
gergelyferi |
459 |
|
|
|
Helyesnek talált válaszok aránya |
|
|
|
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is! |
|
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége? Tegye fel a kérdését!
Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.
Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.
Letöltés
|
|
|
|
|
|
Mi a pásztortarhonya? |
Miből készül és hogyan?Az ország mely részén kedvelik leginkább?
Lehet,hogy ettem már,csak nem ilyen néven ismerem?
"tilojka"
|
|
Túrókrémes epertorta ahogy én készítem.Tudsz jobbat? |
Hozzávalók:
90 dkg eper
1 csomag tortazselé
A piskótatésztához:
4 tojás
16 dkg cukor
3 csomag csokoládés pudingpor (főznivaló)
3/4 csomag sütőpor
A túrókrémhez:
12,5 dkg
50 dkg túró
1 csomag vaníliás cukor
3 dl porcukor
5 tojás sárgája
5 teáskanál étkezési zselatin
3 dl forró tej
Elkészítés:
A piskótatésztához a tojások fehérjét nagyon kemény habbá verjük. Ezután egyenként a tojások sárgáit, majd a pudingporokat, a cukrot, végül a sütőport is hozzákeverjük. Margarinnal kikent, lisztezett (26 cm-es) tortaformában 190 fokon 30-40 percig sütjük.
A túrókrémhez a margarint, a porcukrot, a vaníliás cukrot a tojások sárgáival habosra keverjük, majd hozzáadjuk az áttört túrót. A zselatint forró tejjel leöntjük, és belekeverjük a túrókrémbe.
Ha kihűlt a piskóta, 3 részbe vágjuk. Az epret elosztjuk 3 felé, 2 részét félbevágjuk, a szebbik 1/3 részét hagyjuk a torta tetejére. A tortaformát elmossuk, zsemlemorzsával meghintjük, és az alsó piskótalapot belehelyezzük. Vékonyan megkenjük túrókrémmel, és 1 rész félbevágott eperrel megrakjuk. Ezt megkenjük túrókrémmel, rárakjuk a következő piskótalapot, ezt is megkenjük krémmel, jöhet az eper, újra a túrókrém, végül a harmadik piskóta. Erre jöhet a maradék (kevés) túró, végül az egészben hagyott eperrel díszítjük. Tortazselével leöntjük, és 2-3 órára (amíg a zselé megdermed) hűtőbe tesszük.
|
|
|